Franska kurs

På tisdag börjar min franska kurs , är lite nervös , jag kommer säkert tycka att det är jättesvårt och så , men jag är mest nervös över att träffa människor jag inte känner , eller att prata med folk som jag inte känner . Jag jobbar ju typ med det , men jag blir så supernervös och glömmer bort saker , om någon skulle be mig sätta mig på huk så skulle jag bara säga " äh va? Vad är det ?" Jag kan inte prata eller utföra saker när jag är nervös . Usch ! Men va fan kul att lära sig någonting nytt och lite galet språk . Jag hoppas jag tycker det är kul , och vill fortsätta , det finns fem olika nivåer på franska kurser och den jag börjar är för nybörjare men jag hoppas att jag vill fortsätta hela vägen ut . Jag försökte ju för tio år sedan , men då var allt som hade med skola att göra totalt ointressant så jag försöker väl igen nu . 

Tenneriffa

En vecka på sköna tenneriffa går alldeles för fort . Nästa resa måste bli två veckor eller tio dagar ! Men det är underbart här nere.  Vädret är varmt och maten är god . Ca 23-26 grader varje dag med sköna vindar . Det är pensionärernas mecka i alla fall . Inte alls som andra ställen man vart på . Det som är negativt är att allting är så turistimattiserat , som Turkiet och Grekland ser man Verkligen den äkta varan . Men det har varit så skönt , vi har varit på shoppingrundor och pubrundor , besökt ett av Europas största vattenland och åkt roliga forsar och ett 28 meters långt fritt fall , badat i havet och lapat sol . Jätte skönt ! Så jag hoppas inte det dröjer länge innan vi bokar nästa resa igen . 

I morgon är det hem till verkligheten . Jobb snö och man måste laga sin egen mat , all inclusiven här har varit fenomenal . Aldrig sett så mycket mat! Jag har ätit bläckfisk och musslor , stort för för mig som aldrig provat någonting nytt . Men jag saknar fee så himla mycket ! Så lite skönt ska det bli att få komma hem . Men inte mycket !





Packat och klart

Jag kan inte packa ! Jag packar alltid för mycket , fast jag tycker det är för lite ! Så svårt att resa från vintern till sommaren . Nåja nått av det jag fick med mig ska väl funka . Brööl & bräk ! 
Ska snart åka till mamma och äta frukost då det mesta här är slut , ingen idé att storhandla . Fast det är kaffet jag är ute efter ! Har inget kaffe och jag känner att koffein nivån är på noll! 

Igår bär vi packade så svansa Fia runt , djur märker verkligen när man ska resa iväg . I alla fall hundar , hon titta på oss , stod i vägen och gick runt , lilla vän ! Men hon Kommer att ha det bra i veckan . Nä nu måste jag åka så jag får nått kaffe ! 



Helgens änglar

Läste på Aftonbladet att 2014 var ett år men många röda dagar och att det är skönt för folk att få vara lediga på grund av dessa dagar ! Ursäkta mig men det finns fullt med folk som arbetar helg här , inom vården , lasaretten sjuksköterskor undersköterskor läkare , taxichaförer butikspersonal personliga assistenter besättningsmän industriarbetare , listan kan göras lång ! Och jag är trött på att sitta på fredags eftermiddagen eller lördagsmorgonen och lyssna på radion och höra någon övertänd programledare ställa dagens fråga " vad ska ni göra i helgen och under julledigheten ? Ring in och berätta !" JAG JOBBAR MED MÄNNISKOR OCH DOM SKA SKITA VARE SIG DET ÄR RÖD DAG ELLER INTE ! Tycker att folk ska se till oss personer som kokar gröt åt Agda en lördag morgon för att hon inte kan det själv , eller till Tomas 38 som mest av allt vill vara hemma med sin familj än att köra runt på fyllon mitt i natten . Eller folk som jobbar tolvtimmars på industrin . När helgen kommer verkar vissa folk tro att Sverige stannar . Jag har till och med fått frågan om jag jobbar helg . Klart jag gör ! Tror folk att vi öppnar ett speciellt dagrum till pensionärerna och laddar upp en kylskåp med käk och att de får mata varandra , tills vi kommer på måndag morgon ? Dumheter !

Så jag vill rikta ett stort tack till alla som jobbar helg . Tack för att vi får Sverige att rulla på röda dagar , klämdagar och på obekväma arbetstider ! Vi är bäst . Mer cred till oss alla som snart ska gå och börja helgmyset på jobbet ! 

Försovning

Är det någonting jag hatar så är det att försova mig , det händer ett par ggr om året men jag kommer endå alltid tills jag börjar . En vanlig morgon så går jag upp 05.30 sen så klär jag mig , fixar i ordning mig så man kan se någorlunda respektabel ut . Sedan gör jag frukost och tar med mig till jobbet . Åker i godan ro till jobbet runt 06.15 . Byter om och så äter jag frukosten på jobbet till morgonkaffet med arbetskamrater . Och då är klockan ca 06.30 . 

Idag vakna jag och titta på klockan . 06:57 ! Herre Gud . Jag drog på mig första bästa plagg jag hitta , på med plattången , lite puder och ögonbryn , platta till luggen och for in i bilen med jackan i handen . Var på jobbet 07:13 och ombytt och klar 07:15 och då började jag ... Första besöket var jag på 07:17 så tyckte endå att jag skötte mig . Men jag hoppas aldrig mer jag behöver vara med om det . Hemskt hemskt hemskt ! Hann inte med någonting av vad mina morgonrutiner innehåller . Usch ! I morgon ska jag sova ut så detta kan undvikas ! 



Den slappaste dagen

Mina lediga dagar brukar oftast vara full späckade . Har ju städ mani så brukar oftast städa rensa , sorters kasta osv . Hälsa på någon , städa bilen , storhandla eller fylla kalendern ned någonting . Men idag har jag legat i sängen hela dagen gick upp runt tio , tog en dusch , käka frukost , gjorde mig oordning sen la jag mig och här har jag legat . .... Eller ja var ju tvungen och bära ner julen i källaren å dammsuga lite . Men resterande tid har jag legat i sängen. Och kollat på gamla tv-serier , mest rederiet. Och druckit kaffe , ätit o slappat riktigt ordentligt . Behövde verkligen den här dagen . Att inte göra nått ! Rekommenderar jag till alla . Bästa dagen på länge . Synd att den är slut snart . Skulle kunna fortäsätta ett par timmar till och bara hänga . Pirre beställde stekt ägg så man måste väll göra sin plikt som den goda flickvännen . Vet bara inte hur jag ska förklara för honom att jag ligger 10 avsnitt före honom i rederiet ... Hoppas han tar det bra ! 



2014

Okej , nytt år nya utmaningar osv .  Haft en bra jul och nyår hunnit med att jobba , vara ledig , vart sjuk , berusad och bakfull . En typisk jul i liinas liv  .  I morgon är det slut på dessa röda dagar , tack gode Gud ! Man fattar ingenting , det är måndag fast det är som söndag osv .  Men nu är det slut ! 
I övrigt så ska jag nog ta 2014 som det kommer, inget blir ju som man tänkt sig i alla fall . Jag vill umgås mer med dom jag tycker om och göra roliga saker . En av mina bästa vänner ska bli mamma för andra gången i sommar så jag ska försöka va en bra vän och finnas till , sen vill jag vara mer spontan , försöka att träffa Sofia oftare , ta upp gamla kontakter , jag ska läsa franska i februari och förhoppningsvis hitta ett sommarställe och kanske jobba mig till en ring på mitt finger , how hard Can it be ? Och så släppa kontrollen en aning . Funderar på att börja i kbt . För ska 2014 bli som 2013 då måste någon professionell ta sig ann mig . Även om jag har underbara vänner å pojkvän så .... Ja ibland så kan det vara skönt att prata med någon som inte har en aning bara .  

Har mått dåligt en period nu , vart sjuk och känt mig down . Men jag hoppas det vänder , om två veckor åker vi på semester det ska bli så skönt ! Och jag ska inte ägna en tanke åt någon mer än mig själv ! Klart slut 

RSS 2.0