Over !

Julen är över , i alla fall de värsta. Det bästa är kvar, rea och att man får plocka ner allt som stått och samlat på sig massa damm. Men julen är mysig, det kan jag väl erkänna, trots att jag i år igen fick fara överallt, de var så bra när man var liten. Hemma hos farmor på trygga Falkvägen 8 en trapp upp och dörren till vänster, där ni, där skulle ni vart med. Mysigaste jag visste när alla var samlade fastrar och farbröder kusiner och gud och hans farfar. Nu är det mest in ut , in ut. I år fick jag till och med tänka att jag inte skulle äta för mycket på det ena julbordet för att orka de andra. Så ska det inte vara en jul . Men jobbet gick allt bra, jobbade kväll på julafton så jag var ute och for runt hod de äldre och önskade god jul. Tredje året i rad, nästa år är de fan i mig min tur att vara ledig.


Jaha ja. Annars har det inte hänt så mycket. Min vän Sofia är fortfarande i utlandet. Kommer hem på Fredag. Två veckor har hon varit borta, och de märks det. Har aldrig druckit så lite kaffe som dessa veckor. Men hon är saknad ! Köpte en iphone , jisses jag kan inte förstå mig på sånna saker, men det reder ut sig.


I morgon ska jag nog ta en vända in till stan för att se över rean. Hög tid att gå och lägga sig nu om jag ska hinna orka med något i morgon, med min snigelfart. Puss


Niqab




Nicab. Jag har faktiskt talat med en kvinna som bar en nicab. Det var lika svårt att hålla kontakt med henne som det var att prata med någon som bar solglasögon. Kan inte folk få se ut som de vill. Det har varit tal om att man inte vill lämna sitt barn på dagis till en fröken som bär detta. Det kan jag förstå till viss del, eftersom att det inte hör till det "normala" Men jag har arbetat på förskola och då tyckte även förälldrar att det kändes konstigt att lämna sina barn till en förskolelärare av manligt kön med skägg , eller tattueringar mm . Men man tycker nog som många säger att man är rädd för det som inte hör till det normala, eller de man inte känner till .


För övrigt skulle jag tycka att det vore skönt att trä på mig en niqab en värdelös hårdag . ;)


Min bästa !




Vad gör en gladare en vanlig Torsdag när man får en julklapp på posten. Farmor skickade oss ett par varsina vantar med våra namn på, hur gulligt som helst ! Min älskade farmor är bäst. Det är mitt mumintroll det!

Älskar dig Farmor


När jag var liten


I ett vinterland



Lyssnar på Lundells senaste .


Böcker



Letar efter lite studielittratur, trodde jag väl aldrig att jag skulle göra. Men som sagt , det blev folk av mig med. Men va dyrt det är. Jag har valt att inte ta några lån, vill inte skuldsätta mig när jag inte behöver. Tur det finns en marknad för studiematrial för i nyfabrikat ligger de runt 500-600 för varje bok. Jisses. Men det ska bli kul faktiskt, underhålla hjärnan lite .



På sjukan igår sa de att jag hade virus av nå slag, hostmedicin och vila , panodil och alvedon och en veckas sjukskrivning , de skulle få mig på fötter igen som tur är.


Sjukan

Sjukan idag och se vad som är för fel, läkaren verkade övertygad om lunginflamation, men det var kanske för att han frågade, och svarade på frågorna själv. Kl 15 ska jag vara där samma tid som jag ska väcka P. Skulle ju lussa för honom lite idag, men det får blu lussemys i kväll i stället. Hoppas tv,n fungerar nu, inte på hela helgen har vi fått sett på tv. Bara att kunna se reklam saknar jag till och med !

Nåja. Ska försöka vila lite innan sjukhusbesöket. Ringa telia och skälla på dem .


Blondett ?



Kanske ska bli blond igen . Saknar det lite .


Eldkvarn



Eldkvarn i Fredags var helt otroligt, riktigt bra. Satt på övre läktaren först, riktigt bra utkik över gubbarna , men sedan beslöt vi oss för att gå ner och klappa tackten. Jag hade proppat i mig panodil i mängder och halstabletter för att orka, men det var inga problem just för de 100 minuterna. Efteråt fick vi namnen på deras skiva och Pirre fick ett handslag, sedan så sa han " nu behöver jag inte göra mer i livet" (haha) Dagen efter så mådde jag inge vidare, blev ju inte direkt friskare av att gå på konsert, och de håller i sig må ni tro, host medicin tas millilitervis trots att de skulle behövas en full termos. Ledig i morgon men tandläkare står på schemat, måste avboka, kan inte gå någonstans när de är som det är med hälsan & halsen.


P jobbar natt, värsta veckan, usch jag går inte och lägger mig förens jag är riktigt trött och är säker att att jag slocknar innan jag faller ner på kudden, vill inte höra några knepiga ljud osv. Jag är jätte fånig jag vet. Men men snart är han lång ledig och då får jag lägga mig med honom varje kväll, det är trots allt de bästa.


Veckans planer
Jobb tosdag
möte onsdag
Jobb torsdag
Hoppas på en fungerande tv-kväll på Fredag
Familjen Brangenfeldt Lördag med julklappsbyte . Mycket trevligt !


Mjukoverall!



BIG YES !
Faktiskt idag så har jag kännt mig lite hängig, halsfluss på g tror jag. Och jag hittade inte mina favorit mjukisbyxor, inte heller den där stora sköna tröjan jag alltid myser i . Blev irreterad sen fick det bli nån trasa för att värma kroppen. Men så kom jag på tanken , mjukisdressen ! Okej de är inte alls snygga någon stans och jag skulle se ut som ett mumintroll med som skulle behöva gå med i "biggest looser" Det vet jag ...Men det är max två tre personer som kommer att få se mig i muminuystyrsel, så varför inte ?

Julklapp ? Ja varför inte storlek xxl tack :)
Alla borde nog äga, jag vet att mina gravida vänninor skulle behöva en sådan här  dress, så snälla köp en så slipper jag känna mig störst för en gångs skull.


Tack Hej


skräddarknuta




Vet ni vad det är ?


Ni som känner mig vet om mina fruktansvärda problem med mina fötter som jag fått lida med i över tio års tid. Nu har jag äntligen hittat problemet, och obervera att JAG har hittat det. Jag har inte klumpfot som läkare hävdat , jag heller ingen hagus balgus UTAN SKRÄDDARKNUTA! Jag har så här års alltid en fruktansvärd smärta på foten, och på sommrarna blir det inte lättare när jag försöker gömma mina fula fötter. På grund av mina fula knölar. Nu har jag som sagt genom nätet hittat felet och ringt en privat klinik i Norrköping som jag hoppas kan ordagrant såga av mig mina knölar.

jag har fått hört att jag går i fel skor och att jag bellastar fel mm. Men hur ska jag kunna gå i fel skor när jag knappt får på mig några skor ? Ne ni, nu ska jag be till både han där uppe och han där nere at denna kirurg jag kontaktat kan hjälpa mig. För jag lider verkligen !


Negativitet



Kände just precis exakt nu hur irreterad jag va, jag är irreterad på vädret,all den satans snö som kommer, och jag minns hur många gånger jag sa förra året " tar det aldrig slut?" Samma sak i år verkar det som. Och det värsta av allt, jag måste ut i skiten !

Satte mig här framför datorn och satte¨på musiken på en alldeles för hög ljudnivå, men jag va tvungen, vill bara få in en annan känsla i kroppen än all den negativitet jag har till allt. Jag skulle så gärna vilja ta ett par personer i kreagen skaka om dom och säga va jag egentligen tycker och tänker. Ska man behöva gå ett helt liv och bara tycka och inte säga någonting. Men det är faktiskt så att tiga de är guld, jag har sagt för mycket under åren, herre gud tjänar ingenting till, folk pratar om ärlighet, FUCK THAT SHIT ! Finna ingen ärlighet, rövslick är var som existerar i denna värld.




Nähä hörrni. Ut i snö vädret , gå handla lite granna . Sen HÖG musik och städning. Nått posetivt i alla fall.


Stockholm i mitt hjärta?



Ja gud vilken resa ! Började med att jag och fia klev av vid slottsbacken, det var storm, vi följde varandra ingen av oss visste vart vi gick, de snöade så mycket ! Men vi hamnade på drottninggatan, dör vi först fikade, jag beställde en stor kaffe, och sofia en stor expresso, jag tror att det var max en dec expresso i sofias äggkopp till mugg hon fick och en halv lite kaffe i min hink till mugg. Måste säga att vi hade det trevligt, mycket. Men VA FOLK! ÖVERALLT . I gammla stan gick vi mest och trängdes med folk, vi var inne på ca 5 st olika H`m butiker och fikade , tror jag la ut 250 kr på bara fika, inte billigt inte. Jag och fia ser ju som sagt på tre kronor serien. Och vi klev in i en butik hör vi en välkänd röst , vi vänder oss mot varandra "BIRGITTA WESTBERG ! DET ÄR BIRGITTA WESTBERG !" Som spelas av Pernilla whalgrens mor, mycket märkligt sammanträffande. Som sagt sista timmarna var det bara att leta efter skydd mot iskylan och snön, men vi hade en trevlig tur eftersom vi båda tyckte lika illa om vädret. Usch stackars de där vackterna utanför slottet som står och glor.

Nåja .
I dag har jag bara klagat på mina onda fötter, i morgon ska jag boka tid hos läkaren. Men trots mina onda fötter tog jag och kärleken en kvällspromenad, skönt var det faktiskt. Senare blir det skinkmacka och varm oboy till beck.

Veckoplanering
Måndag - 16-21 jobb
Tisdag 07-13 jobb
Onsdag - ledig
torsdag ledig - möte på vuxen utb 15-.30
Fredag -ELDKVARN !


Iskyla

Ska göra mig i ordning inför jobb ikväll, vart ledig nu i två dagar. Gått upp klockan sju varje morgon nu, kan inte sova, men de tyder väl på att jag har sovit "ut" trots att ja inte sover speciellt bra på nätterna. Hoppas på att de inte blir så kallt ikväll när man ska gå runt i kylan ikväll. Gick till affären igår, trodde jag skulle frysa fast. Men men så är det med vintern, hatar den !

I morgon blir det relaxen efter jobbet med fia, skönt med bastu och bubbel, de behöver man efter en "hård vecka" kan få unna sig lite extra lyx. Julmat i morgon kväll på planeringen, Lördag morgon blir det stockholm med Fia , bussen går 07.15 ska bli mycket trevligt, gå i gamla stan mm. 


Har varit sköna två dagar ledigt nu, fårr en del gjort och en del ogjort, men jag har vilat upp mig, så nu är jag färdig för jobb.


RSS 2.0