Lussebak



Julen har kommit till lyan, har pyntat med gardiner stjärnor fia och lussebullebak, första gången för mig, och de brukar ju inte vara bra av mina tidigare erfarenheter, men denna gång gick det. Tre påsar rikare på lussebullar och ännu en erfarenhet rikare, i morgon blir det pepparkakor i huset.


Björn . . .Bonad



Inte så tokigt . Varmt och skönt är det.


07:30


07:30 utanför mitt fönster en ledig dag
Min dagordning.
Städa- försöka få undan all tvätt.
Fia kommer
Fika med Fia & Linda
Baka
Laga mat
Förbereda morgondagen ;)


I DID IT !




Jag gjorde det ! Jag kom in ! JAG KOM IN PÅ UNDERSKÖTERSKA UTBILDNINGEN. Helt otroligt. Är såglad, har kämpat så länge och äntligen fick jag respons, jag är så stolt över mig själv !


Jag bad,om sol, jag fick den !

Igår kom P in och hade ett packet i handen, han sa att jag skulle få en tidig julklapp. Han räckte fram en film, rännstensungar, gissa om jag blev glad! Älskar den filmen, och efter cornelisfilen sa jag att jag sakna att se den och att den påminnde mig så mycket om när jag va lite och satt hemma hos farmor och tittade på den. Ska se den i morgon när jag verkligen har tid, bara sitta och mysa. Sånna saker som gör mig så glad. Jag bad om lite sol och jag fick en riktigt varm dos av min pojkvän som verkligen är väldigt omtänksam och snäll mot mig.

Men efter sol kommer regn..........Nu ska vi inte bli för possetiva det passar inte mig, dessutom kan man ju inte förändras för mycket på en gång, det kan bli känsligt, men men. Mensvärk till 100, förstår inte att man inte kan få vara hemma, kan man va hemma för migrän tycker jag att mensvärk är lika illa minst. Man blöder som en stucken gris, det hugger i magen och man mår illa, blöder igenom kläder och måste förbruka tamaponger till förbannelse, jag håller inte inne med sanningen det är så här det är. Jobbar kväll ikväll hoppas den går fort, brukar ha fullt på planeringen när man jobbar från 16.30-21-30 det jobbigaste är att gå hem, tycker det är jobbigt och otäckt. Men men igår på jobbet gick jag ut 07.10 var inna 15.20 var tvungen att ta lunch hos svärmor för att jag inte hann till lokalen där vi utgår ifrån, plus att det inte gick och cykla ansåg jag igår, så jag fick gå. Usch ! Man sliter så mycket , för mycket. Pratade med min chef om jag skulle kunna gå var tredje helg istället för varannan hon trodde inte det gick, men det va värt att fråga. Men men om helgen går undan så är jag ju snart ledig igen. Man får se de posetiva nu när jag spytt lite galla .


Hej&hå !

Sol tack !


Usch ! Jag längtar till solen, om solen kommer fram under den närmaste tiden så kommer det ligga fullt med snö på backen  och de räknas inte, vill till varmare breddgrader. Men men de får vänta.

 Min helg har varit en riktig ledig helg, känns som bara vilat, men endå känner jag mig inte utvilad.
Fredags . Kom lite folk hit, tog ett par öl. Tidig trevlig kväll.
Lördags så var vi som sagt på bio, blev erbjuden party istan, hade varit kul men som sagt bion var planerad.
Söndag . JAG HATAR SÖNDAGAR ! En enda väntan på att man ska börja jobba, inte alls kul. Bara slappat idag, gjorde hemma gjort pizza blev jätte gott:9 Snart te och digestivekex:) Bra helg.

Har skaffat mig lite att se fram i mot, min agenda har varit tom på saker som inte innehållerjobb eller möten mm.
4 dec blir det stockholm, bussresa med fia, mycket mysigt !
10 dec blir det eldkvarn med kärleken.
Sen rullar väl jul nyår och mellandagar på.


Filmen . 5 Ramstedt av 5

Filmen var riktigt bra. Man får en bild av Cornelis som man inte riktigt fårr förut, filmen var super bra och ska ses av alla som tycker om Cornelis. Bra skådespelare musiken bra hela filmen var bra. Mycket dock som inte fanns med , men som sagt att få ihop ett helt liv på 1,45 minuter är nog inte så lätt.


Är riktigt nöjd med Lördag kvällen .

Cornelis








Ikväll blir det bio. Cornelis filmen ska ses .
När jag var sju år så hade min farmor och farfar två filmer jag kunde se på. Den ena var om pelle kanin och den andra var rännstensungar. Rännstensungar var den jag tyckte om att se på. Det handlade om en flickan vid namn Ninni som just hade blivit förälldralös och var rullstolsbunden , farbror Fallé´n (Cornelis) tog hand om lilla Ninni och han var så snäll och ville göra allting för att kunna få henne att gå, farbror Fallén var konstnär och försökte försörja sig på sitt målleri . Filmen är underbar tycker jag, älskar den filmen tror den ska utspela sig någon gång under 40 talet, men det var väl egentligen då som jag fick veta vem Cornelis var . Sedan har man hört hans sånger och brev från kollonien sjöng man i skolan så den har varit med ett par år. Jag älskar visor och vissångare och med de så kom Cornelis med i bilden. Så det ska bli riktigt kul att se filmen ikväll.


ormgrop

Nästa gång jag ser dig .

Jag vet inte om jag ens kommer göra mig besväret att gå fram till dig och fråga vad ditt problem är, för de vet du troligen  inte ens själv. Ville verkligen tro att det skulle fungera mellan henne och dig. Men ganska snabbt förstod jag dina små "egenheter" sitta och vänta på hennes rum när hon inte ens va hemma, att bara gå in till någon som bett dig fara åt helvette och sitta och vänta ..............Du kan vänta du, hon kommer aldrig mer att ge dig en blick. Jisses .


Är glad att jag kommer ut i från och slipper vara med i finspång ormgrop.


dubbelt upp



Helan och halvan har vi här !


Aje !

Mina axlar/skulldror. Stackars mej, det är synd om mig. Jag kan knappt utöva vanliga vardags sysslor längre, de gör så ont. Började gråta i morse för att jag insåg att jag som 25 åring kommer att behöva hjälp att klä på mig av mina sambo. Lyfter jag armarna så skriker hela kroppen. Ringde sjukan , de sa bara sjukgymnast hit och dit. Får väl ge det ett försök, men det känns som att de bara kommer ge mig massa övningar att göra, jag vill veta vad det är. Inflamation brist på någonting kanske? Äh jag vet inte. Och på byns sjukhus ska man ju helt inte ha några spekulationer kring det . Detta sjukhus är värdelös till 100% tror aldrig jag fått god hjälp där. Ringde för ett tag sedan när jag hade halsfluss. Glass var va de sa ! GLASS !? Herre gud. Här betalar man skatt och man blir ordinerad glass för halsfluss. Jisses.

Nåja trots mina ömmande axlar så ska jag och fia upp och simma sen, och basta &bubbla. Igår hade jag så tråkigt här hemma själv så jag näst intill klättrade på väggarna(trots mina axlar) Skönt att få någonting gjort idag. I morgon är det mötesdags på jobbet igen... sitta stilla mellan 13-16 är inte min stil. Men men det hör till arbetslivet.


Julplaner.
Pirres mamma Julafton 09.00 11.11 julfrukost hos g-mormor 13-16 -16-21 jobb
Juldagen jobb 07.00-16.00 - 18.00-03.00 party
Annan dag - Ledig?

Hur man än gör så är dessa tre dagar de mest stressade dagar på året, och då har jag endå en lugn jul i år.


Du är värd mer !

Usch ! Jag blir så förbannad . En nära vän till mig var här för några veckor sedan, hon berättade att de ska bli tillskott i familjen. Jag är jätte glad för hennes skull, vi pratade till och från men sedan säger hon att " det jobbigaste är den falska omtanken" Ni vet man har inte pratat med någon på flera år eller har inte ens någon kontakt och så ska de helt plötsligt bli bästis , bara för man är gravid, ungefär som när någon dör, då känner alla den personen och lider. Falsk omtanke. Ännu en mycket nära vän är gravid (dessa två är i samma vecka) Nåja vi var på fest och folk behandlar henne som om hon vore handikappad, pratar "bäbis språk" med henne och tar sig friheten att klämma och känna på hennes mage. Hello shame on you ! Dessutom så stör det mig att en av mina närmsta vänner och har varit de under 11 år blir behandlad som "när det passar mig så ringer jag henne" förstår ni ? Hon ställer upp , hämtar lämnar , hundvakt fixar och styr för att vara alla till lags och ursäktar att hon finns. Det som gör mig mest förbannad är när hon ger så mycket till alla andra men får inget tillbaka. Nu har hon utalat sig hennes blogg om hur hon känner, och nu reagerar folk. Nu hon måste alltså sätta ner foten för att folk "vänner" ska fatta att "oj ja kanske borde ringa (även fast det inte passar)" Sagt det så många gånger till henne att man måste solla bland vänner ibland, inte för att man kanske får så överdrivet många kvar. Men jisses jag tror jag har 200 vänner på facebook men hur många umgås jag med? 5-6 stycken men endast 3 intensivt .


Jag försöker att vara en god vän hela tiden dygnet runt, för är man en vän så är man det. Resten är folk och bekanta . Jag håller mina vänner nära om hjärtat och vet att jag kan ringa dem mitt i natten, vi kan sitta tysta utan att behöva säga något. Men jag har som sagt sett vilka som faktiskt ger det som jag ger, och vilka som fanns kvar OCH där när jag behövde dem, resten är historia, de låter hemskt. Men vänskap är som en relation man måste kunna ge och ta.

Därför är jag så glad när jag vet att 11 år av vänskap sitter så hårt att man bara har varandra som äkta vänner. Och inte blir den tredje personen man ringer som sällskap till fika när de andra två inte kunde.


Hårig katt.

Underbara vänner, underbart hem , en underbar pojkvän. Tänk va jag har det bra!

I så många år så såg jag allting så svart, men nu är allt så annurlunda. Varje dag får jag vakna tillsammans med någon som älskar mig och som bryr sig om mig. Faktiskt tror jag att han är den enda karl som någonsin älskat mig på riktigt. Jag sollade mellan vännerna och fick de bästa kvar, de lyssnar och ser, skrattar med mig och gråter med mig. Jag älskar dom så.

Jag tar inte längre allt för givet för jag vet att saker och ting kan få ett drastigt slut, saker kommer ivägen och helt plötsligt går man vilse och vet inte alls vilket håll man ska gå åt. Jag har gått vilse och kommit fel, men nu är jag rätt, verkligen rätt. I det stora hela så är jag äntligen lugn med allt, min familj mina vänner, mitt arbete. Jag är stabil nu. Men vissa perioder kommer oron. Att jag en dag kommer vakna i en tvåa med mitt en katt som hårar och en burk nesskaffe i skafferiet, men om det händer, om det går så långt så kommer jag alltid att hitta en ny väg. Men som det är nu så finns det inte på kartan.

Äntligen


Så mycket bättre



Så himla mysigt program. Så mycket bättre !

Älskar plura 10 december är det dags för Eldkvarn . Love


Dagens låt



Dagens mest spelade låt .


Haloween



Tiden går fort, detta är taget för ett år sedan när vi klädde ut oss. Tiden rusar och jag hinner inte med.
STOP!


Farbröder

P är på galej i stora staden, vet inte när han kommer hem. Men fia kommer hit och gör mig sällskap, blir tacos och film . Älskar tacos älskar fia, älskar film. Älskar dessutom att jag får sova i morgon och vakna "nykter" fy så jag mådde i morse. Vaknade med gårdagens outfit, hade tydligen haft brottåm till sängen. Den svarta klänningen satt som fast på mig. ( Hoppas gud och farmor förlåter mig för mina synder) Nåja men nu är jag människa igen.


Om en vecka ska vi till min älskade farfar som blir 70. Gammal han är ! Jag har ingen i släckten jag tycker är gammal, de flesta har låg ålder för deras ....titel? Mormor är 65 och morsan är 40 någonting 3 tror jag , farsan 45. Undra hur gammla mina farbröder är ? Skitsamma. Pratade med älste farbror i veckan, trevligt har inte pratat med honom på evigheter. Ringer de titt som tätt antingen när jag vill nått eller inte vill något. Älskar mina farbröder, vi har nära relationer , många av mina vänner blir förvånade över hur nära jag är alla mina släktingar. Speciellt då just farbröderna, de har hjälpt mig mycket, de har erfarenheter och kunskap om sådant som jag måste ha råd i osv. Fick en fråga av en vän en gång i tiden varför just mina farbröder var viktiga. Jag tror nog att när jag hade de som värst så såg de mig. De läste av läget lät mig va och stötta på sitt sätt, de visade att de såg mig .  Dessutom så tycker jag att jag tagit mer efter mina farbröder än min pappa. Konstigt nog, det tycker särkert inte dem. Men jag tycker nog att den mer filosofiska sidan har jag fått utav dem. Politiken är farsan visserligen, humöret har jag efter min yngsta farbror, han har stubin vill jag lova, och lång kan man inte skryta om att den är , haha. Så som min.

Nåja märkligt de där .


Sommar



sommar minnen .


RSS 2.0