Glöm dagens bekymmer

Va så arg idag på bilen att jag gick och köpte en cykel . För ska den krångla på det här viset så kan lika gärna ha rn cykel . Väldigt nöjd med byns cykelhandlare , otroligt bra service ! Så en cykel rikare , en bil fattigare och så skönt att veta var man ska göra av kulorna denna månad oxå . Ett problem mindre liksom ! 

Som sagt, cyklade till jobbet idag, vilken motion man låg inne med , lät som jag hade cyklat för mitt liv när jag hade kommit fram till jobbet .så för den delen är det ju bra att att jag kommer upp på sandeln . 

Ringde och tjitt chatta med farbror idag, han lät lika överlycklig som alltid när brorsdotter ringde .nåja, en ny dag i morgon .

Glöm dagens bekymmer , det kommer nya i morgon . 

Biljävel

Idag kom Sofia och åt lunch . Hon kom in och sa att vindrutetorkarna var  var igång och att den stod och Pep . Så sätter jag i nyckeln i bilen och de slutar men batteriet är ju dött . Torkarna slutar . Sedan går jag ur bilen och torkarna sätts igång igen. Biljävel ! 

Jag orkar inte mer problem med den där bilen . Ringde verkstaden , så måste bogsera bort patrasket dit och nu ska jag köpa en cykel ! 


Usch !

Jobbhelg

Så var fredagen här . Jag jobbar  hela helgen , startar kl 13 med möte sen är det jobb fram till 21 kväll. Det jävligaste med att gå två helger är när man är på helg nr 1 och känner sig helt otaggad är när man vet att man har en helg till att tampas med . Men det bästa är när man  är ledig två på rad , så det är värt det i stället för varannan . Man hinner aldrig varva ner då. 


Jag håller på med mitt sommar schema . Jag vill ju göra det så bra som möjligt för mig själv . Och nu börjar jag känna mig nöjd , så hoppas alla önskemål går igenom . 

Idag bokade vi kryssning . Ja måste ha nått att se fram i mot. Annars fungerar jag inte . Så 8 maj bär det iväg igen . Pire frågade mig igår hur många kryssningarna jag varit på i år . Jag skratta och sa att det inte är så många . Bara fyra hitils . . . Blir tre gringos denna gång ( Sanna Snoff å jag ) Malin kunde dessvärre inte denna gång . Så det fick bli så här denna gång . 



Hur många timmar är ok ?

Skrev ett skitbra inlägg i fredags men så försvann det . 

Det handlade i alla fall om barn på dagis , eller förskola rättare sagt . Jag hörde på ett par som diskuterande det , då sen ena tyckte att det var absurt att barnen var på dagis förlåt förskola , 5-6 timmar . Den andra höll med , men under samtalets gång så smög det fram att den Andres barn var på dagis från 7 - 15 vilket för mig låter som en rimlig tid om Man har ett heltidsarbete . Skulle jag ha barn som går på förskola så skulle jag behöva lämna 06.30 tills det att Pierre slutar vilket då en förmiddags vecka blir till 14.30 vilket då blir åtta timmar . Så läste jag lite artiklar om detta och så var det ju fina förslag att man kunde exempelvis ta med arbetet hem några timmar i veckan och jobba hem ifrån . Eller kanske har man någon pensionär till mamma eller pappa som kan hämta . 

Jag arbetar som undersköterska inom äldreomsorgen , jag kan inte plocka med mig de äldre jag ska vårda hem till mig och avverka några timmars jobb hemma . Jag har också unga föräldrar som inte kommer gå i pension på ca 15 år . Så kommer jag bli en dålig förälder då ?

Jo , det fanns ett förlag till . Jag kunde ju också gå ner i tid på mitt arbete .( jag kunde för det , eftersom männen förlorar mer på det)  Jag kan då avslöja att går man ner från 100% till 80%  så är det 4 lax i månaden . Fyra tusen är rätt så mycket pengar som man kan göra mycket av . 

Jag tycker att det är mycket att ha barn på förskola 8 timmar om dagen . Men vad ska man göra ? Jag tycker att det är upp till familjen i sig . Vissa livssituationer ser ju olika ut , man har olika möjligheter och förutsättningar . Jag tror säkert att man helst av allt skulle vilja gå hemma hur mycket som helst om man har barn , leka ute i skogen och göra trolldeg , men man måste ju ha råd att leva de där livet också som man vill ha. Semestrar sparkonton , framtida mopeder körkort språkresor osv . 

Jag behöver egentligen inte oroa mig för detta , men så kände jag att det kändes som lite skryt ifrån den enas sida att " jag kan ha min son på förskola 5 timmar " medans den andra mer försökte försvara sin livssituation om att inte kunna ha sitt barn mindre tid på förskola . 



Vårens åkomma

Riktigt tröttsam dag , vädret är vackert . Men mer än så är det inte . Våren ... Tröttsam . Vaknade av att de sopade bort gruset kl 05.00 . Varför måste de bort kl 05 ? 

Igår åt vi saltad mat på olearys . Mös med gudsonen , tänk att
En liten människa kan
Göra en så gla en söndag, vaknade av igår att Sophie ringde och kidnappa min hund för en morgonpromenad . Det uppskattades ! Tur man har  alerta vänner :)  lördagen bjöd på schopping och festligheter . Idag försökte jag göra ungafalukorv i flera
Timmar men kom ingen vart . Ny dag i morgon .. Den som lever får se , kan den va här nu ? Vårdepritionen .

Ne, nu
Måste jag sova innan ögonen står kors
Och tvärs . 

Lördagsmorgon

Gatan vilar tyst kl 6 denna lördags morgon . Skönt ! Det brukar åka bilar utanför från klockan sex och hela dagen framåt, men idag är det tyst. Så tyst att jag vakna av tystnaden ? Har sovit gott . Behövde sova. ( nu starta de en Biljävel här förresten på parkringen ) Vill ligga kvar i sängen lite extra för att njuta av ledigheten , att jobba två helger irad får en att känna sig väldigt tacksam över att få ligga en lördags morgon i sängen .  och p börjar köra tröska tror jag. Fan va han snarkar . Nåja, inte bättre själv har jag hört rykten om . 

Ska snart gå upp och koka ägg och göra starkt kaffe. Sätter på radion när jag går runt i min dvala , vi far till Örebro idag , jag och Sophie , lillasyster skulle ta lift med oss också . Trevlig lördag tycker jag. Hoppas det är fint väder, blir lättare att köra då . Eller allt blir lättare vid fint väder , trots vårdeprition som smyger sig på ( men fan va ha snarkar !) 

Nej , nu går jag upp och gör mig en stark kopp ! 

Storm

Ute på morgon promenad med Sofia å hundarna . Blåste storm så den var allt annat än skön . Krokusvåren är förjävlig , storm och lera . Promenaden var  välbehövlig för mig och min rygg . I förrgår brakade den igen :( vet inte vad mer jag ska göra , tar voltaten tabletter , de hjälper lite i alla fall . Går näst intill bara långa dagar denna vecka . Och sjukskrivning är inte att tänka på . stånoch sitta är det värsta , men de gör jag ju inte på jobbet så det behöver jag inte oroa mig för.  

På fredag ska vi vara hemma och bara vara . Lär blir en tidig kväll , att vi går och lägger oss vid åtta är inte ovanligt en fredag kväll . På lördag åker jag Sophie till Marieberg , det ska bli riktigt kul , vi ska shoppa lite till st patrics day då grabbarna grus spelar på byns hotell . 

Nu är det lunchdags. 

Katastrof !

Usch jag är så dålig . Ha ska börja träna i veckan , rökningen ska strypas . I natt drömde jag att min spegelbild prata med mig men den kunde vara säga en sak 

" Se , se ! Ser du vad du gör min min kropp " jag vakna och typ kontrollerade att samtliga kroppsdelar fortfarande var kvar . Och tyvärr , var vissa mer kvar än andra . Nåja ! Jobb helg o helgen , ryggen börjar paja igen , ytterligare en anledning att åka till gymmet . Känner mig annars i ballans , lila arg och bitter
Som vanligt . Allt är i fas, 
Förutom att min spegelbild skäller på mig . 



stopp i tågtrafiken

Ja, här sitter jag på tåget , som inte går . En olycka har skett å någon har blivit påkörd av tåget . Jaha ja . Å här står vi . Två timmar å femton minuter försenat , först var det felskyltat så vi stöd på fel perong, vi och alla andra . Vi sprang som två jagade hönor tvärs över centralen för att sedan få sitta på ett tåg som inte rullar . Som tur är så är dörrarna öppnade så man kan gå och handla på Pressbyrån och ta sig en rök .  Jag sitter Intill två st som var väldigt nyfikna på vad som hade hänt , de började kolla på nätet var olyckan var , om någon hade hoppat osv , sedan fick ena killen upp på nätet värmekameror som satt uppe kring olycksplatsen å kunde konstatera aktivitet på spåret , vilket måste betyda att en männsiska är påkörd eller skadad . Jag var tvungen att lämna vagnen för att jag inte skulle bryta ihop . Snacka om att vara nyfiken . Och kvinnan bredvid började spekulera i psykiska sjukdomar osv . Nu får jag just veta att trafiken på E4an är i rullning . Skönt med uppdaterade människor endå . 


Innan tågresan satt Pirre å jag å kämpa för att få platser intill varandra , när vi skulle boka biljetterna . Till sist fick vi vagn 1 21-22 bara det att plats 21 ligger i ena vagnen å 22 i andra . Väldigt logiskt ! 


Jaja när vi kommer hem så blir det lätt mc Donalds eller liknande . Det enda som håller uppe humöret nu är tankar kring maten som komma skall . 



Weekend

Jätte skön hotell weekend . Vi kom upp till Stockholm på torsdag förmiddag . Åkte till hotellet och piffa upp sig . Åt den godaste sushin som jag påträffat , ett litet hak på Östermalm strax bakom Dramaten . Verkligen värt vartenda öre ! Har gått på stan , mötte upp en vän för att ta en krog runda på söder . Verkligen jätte trevligt , finns verkligen små guldkorn i den delen av stan . Vi har ätit på gyllene freden vilket Stockholm äldsta bevarade krog. Äkta husman sedan 1722 . Fantastiskt gott ! Så jätte skönt avslappnad vistelse . Idag åker vi hem med tåget . Saknar Fia jätte mycket . Lillasyster fick låna min lägenhet över helgen , mot städning så enligt överenskommelsen så ska man kunna spegla sig i golven när vi kommer hem . Så det hoppas vi på . 

Det allra mest
Krävande denna helg var vi har tagit oss från ställe till ställe med tunnelbanan . Och 11 tunnelbanestationer har rulltrapporna varit avstängda , å jag tänkte väl " jaja" men när jag jade gått 78 stegen i rulltrappan så höll jag på att krevera , Pirre sa att han skulle kunna döda för att se minen på mig när jag insåg att det fanns en till lika lång rulltrappa . Helt sjukt ! Men för övrigt flöt allt på . Riktigt skön helg ! 




RSS 2.0