Planer



Nöjesplaner
30 april pålsboda marken ´, valborgsfirande  
14-15 Maj blir det kryssning med Fia :)
27 maj finspångmarken
30maj-1juni ullared med svärmor

Planer utan datum.
Stockholm med Fia
Stockholm med P
Lisseberg med fia


Små saker



Igår blev det besök i tropicariet efter att jag arbetat hela helgen, mysigt. Jag blev livrädd för en tio cm lång apa , pirre stod och glodde på fiskarna i 40 minuter ...Haha det var mest intressanta. Trevlig tripp. Blev pizza hut på vägen hem. Guu, va gott det var, farligt gott !

I helgen var det jobbigt att jobba, låg som ett moln över östermalm , alla grillade och festade. Spiknykter var jag hela helgen lång och inte en grillbit åt jag. Men P hade gjort i ordning påskmiddag till mig i söndags när jag slutade, det var riktigt gott och efter längtat!

Idag kommer fia ner, blir att plugga ihop. går lite lättare då, jag bör gå till bibblan oxå. Får bli en tripp dit. Kanske en glass i parken med?


förändring

Är det tillåtet att förändras ?
de beror på hur mycket, man behöver ju inte göra en totalt make over" så skulle vissa säga. Saken är den att när man flyttar hem ifrån betyder vänner allt, umgänget är de man står och faller med . Sedan träffar man någon , och det blir en bas i livet för att bilda en ny väg som man tillsammans ska gå på. Tar de slut så ser man oftast vilka vänner som faktiskt är ens vänner , som har accepterat att man kanske inte är lika galen som i den första ettan man festade som djur i, eller att man kanske tänker ett steg före. DET ÄR OKEJ ! Jag hade svårt att acceptera när mina äldre vänner skaffade sig en pojkvän , sedan flyttade de ihop skulle ha "fredagsmys eller " det där jävla fredags myset" som jag sa. Söndagsmiddagar par middagar, storstädning, biltvättning veckohandling födelsedagar mm. Allt de där man som ensam , singel ser som onödiga saker ... Veckohandel för mig var ett stort "why?" när jag var singel, jag sprang över till ica när mjölken´var slut käkade köttbullar och snabbmacaroner tre dagar i veckan och smörgåsar.
Fredag var de bolaget fest krogen, lördag var det sova, pizza bolaget, krog söndag ...Ångest . Skulle jag kunna leva så varje helg? Nae ..Varför? För att mitt liv har förändrats så som jag . Och det är jag som gjort det pgr av .........................................TAADAA ! Att jag träffade P . Jag vet de, men se till er själva skulle ni som enskild person i ett förhållande kunna leva som ni gjorde när ni var 18 trots att ni har en partner ? Vad skulle hända då?

Man måste vårda saker och ting som man är rädd om .


Energi?


Sängliggandes
trött
slut
...
...
...
Energin tog slut .


HemklickHemskick





Oh jag kunde inte hålla mig, attans ! Ska ju snart ner till ullared med familjen så jag borde inte göra dessa hemklick, men å andra sidan måste jag ju ha nått på mig där nere oxå.


Mamma byter bo

Ligger och ser på mamma byter bo,

jisses va olika vi lever. Den ena mamman dricker skumpa till vardag medens den andra sliter arslet av sig för familjeneller "företaget" som den ena mannen i huset kallade familjen. Företaget?

Alltså för mig är det självklart att alla gör lika mycket i form av hushållssysslor. Alla kan sätta på en tvättmaskin, alla kan fylla på olja i bilen, alla kan stryka, man som kvinna , jag lovar ! Jag blir förbannad när jag ser en karl sitter i köket och inväntar att frugan ska komma och laga mat. Kan man inte slänga ihop en lunch själv då om man är så hungrig, eller kanske börja förbereda. Finns inte en chans i världen att jag skulle  under mina 24h tillfredtälla en karl och hans matbegär, tvättbegär , klädesbegär ...Va går ett liv ut på då?

låter som värsta kärringen nu, men vi lever i 2011 finns de bonmoror kvar som sköter allt, inkulsive en handikappad och förhandligsförlamad man? Två barn , hämta lämna på dagis, handla, laga mat städa , diska äta skita och jobba, sova? är det någon att tänka på ? Nädu ...

Tack mig själv, för att jag väljer att inte leva ett sådant liv.




VÅR

Hej

Veckan går rätt fort endå, är det våren som gör det ? Jag är övertygad om det. Snart en ledig helg...Igen , så skönt ! Hoppas på fint väder. Förra helgen var det att bo i bilen, var i Närke skogar, vilken tid de tog att fara dit , kändes som en evighet, blir troligen en visit till till Farmor som jag inte hann träffa. Troligvis Fredag. Trevligt !

Älskar verkligen våren ! Igår var jag och Fia och plockade videung (GIVETVIS FRÅN FÄLLDA TRÄD ! ) sedan så böjde jag till ett hjärta av av grenarna , ack så fint det blev, pysslade till lite påskris av björk grenear fjädrar och färgglada ägg , kände mig kreativ när jag pyntade tillsammans med våren, och idag när jag vaknade kom jag på att jag inte tål björk så bra. SUCK! Typiskt mig, men det ska fan i mig stå kvar i köket tills näsan rinner av mig.


ÅNGRA DIG INTE

Jag kommer förmodligen att undra "va fan har jag gjort" många ggr . Men herre gud, we just got one life , and i will live it .  Saker och ting ångrar man ju hur man än gör. Men man bör ångra saker man aldrig gjorde. Så då kommer jag inte behöva ångra detta ...ELLER?


Min rutin

Jag gillar och ogillar rutiner, tycker om mina för de är perfekt formade för mig .
När jag vaknar halvåtta på morgonen går jag upp , sätter på plattan i med två ägg i en kastrull, sätter på bryggaren med kaffe, ställer mig i duschen, fixar frukosten. Sätter mig framför tv´n och ser på BB , men nu finns inte programet  från igår, då spräcks min rutin ! SKIT . Älskar mina mornar, samma sak varje dag, och så hinner jag med allt (oftast)låter jag som en gammal kärring nu? Men sanniingen är den att sedan jag började kliva upp tidigt så sover jag regelbundet och bättre, och jag blir piggare.  Fast vaknar jag 10 sätter jag mig inte framför tv´n och glor, då är morgonen slut för mig. Tror det är där min stressiga sida kommer in, ser jag att klockan är tio så är det snart halv elva för mig, och då är det bråttom att göra nått vettigt med dagen .  Tur jag har fia som är precis lika tokig som mig så jag vet att det finns en galen människa till...


Rätt att va perfekt?



När man va liten .
Oj va lätt allt måste ha varit, helt ovetandes om vad som skulle ske. Nu sitter man här, rökningar i lådan läxor i mängder, jobbet som svämmar över , mötes som är inbokade en tvätthög som måste tas om hand, disk i stället som borde vara i skåpen. Oj oj oj ..Mycket nu som jag borde göra. Men jag har suttit med cellerna och dessuppbyggnad hela dagen, eller de senaste tre timmarna . Måste göra ett avbrott nu innan jobbet. Matja, de var de jag skulle försöka hinna få i mig, får bli senare.

Min verklighet just nu består av stress känner jag, men som tur har jag framför mig två lediga helger tack vare schemabyte, och då blir det plugg plugg och åter plugg. Hushållet får förfalla en smula, har dock en väldigt bra sambo som fakitkst hjälper mig. Fy för att vara en av dom som måste sköta allting själv, matlagning handling städ, tvätt bilvård rekningar osv. Usch hade faktiskt inte kunnat leva med en sådan person som ligger med en kall öl på magen och ser fotboll. Nu ska jag inte äga att de aldrig händer, med det gör det. För båda parter, men att slappna av är aldrig fel.

Verkligeheten ser olika för oss, men egentligen tror jag att det finns många likheter. Tänker på alla facebooks statusar som
"nu ska jag ta hand om tvätten"
"åker och storhandlar"
"har städat"
"pluggar"
"rensar ditten och datten"

Är verkligen folk så duktiga dagar i ända? Är det någonsin någon som skriver
" orkar inte ta tag i klädhögen på sängen"
"skiter i att handla idag beställer en pizza"
"vem bryr som om mina skitiga fönster, ser fortfarande ut"

Jag har då aldrig sett en sådan status, men någon mer än jag måste det ju vara som väljer att vara lat för en dag. Eller är folk verkligen så perfekta? Är jag den enda lata personen bland mina vänner? Nåja ett erkännande begär jag inte, men jag är nyfiken på om perfektionisterna verkligen förökar sig som grodyngel... Jag kan i alla fall idag säga att jag nu 12.08 sitter ii min mysdress och har pluggat, men faktiskt struntat i att vika ihop tvätten, sängen är fortfarande obäddad. Och förmodligen köper jag en sallad senare för att orken att laga mat inte finns, och dessutom tiden finns inte heller.


Nåja .
Idag är det möte sedan kvälls arbete . I morgon farbror docktor med fötterna, fredag arbeta. OCH hör och häpna, min karl har fått en egen dag av mig.
Han får välja exakt vad han vill göra, bio med valfri film, middag med valfri mat och dryck mm han får helt enkelt bestämma allt på Fredag . Förmodligen soffhäng med fotboll, men men det är hans dag så det är han som väljer. Kände att jag kunde ge bort en sådan dag för att visa min uppskattning till skapelsen :) Så det ska bli spännande va han hittar på. Kalla mig gärna toffel, men det bor en sådan i oss alla tro mig!

Lördag, hem hem hem, hem till Närke skogarna! Farbror Niklas ska jag träffa, äntligen vad jag saknat honom. Och för att inte tala om farmor och farfar och pappa så klart ! :) Ska bli riktigt skönt att träffa dem


Fotboll!



ser ni Aik´s färger på naglarna :) Tjusigt värre!

Igår var det fotbollspremiär. Var roligt, men va kallt det var, synd att det blev 0-0 , men men stämmningen på topp och sjöng och hoppa gjorde man uppe i huvudstaden, jag och p gick till aik-shoppen för att köpa mig ett par vantar, och så två mössor och en haklapp bidde det. . Idag var man trött efter en lång dag. Ikväll ska vi hem till mamma och äta tacos, så gott !


RSS 2.0