Kidnappning

Snoff har fyllt 30 . Och det ska firas
I helgen blir det en kidnappning av henne . Hon har haft som öbskemål att vi ska hålla o trådarna så
Hon lämna över ansvaret till oss , så hon slapp . Någonting som hon kanske kommer att ångra efter detta ! 😄 Det enda hon fått veta är packningslistan som innehåller allt från stilettklackar till långkalsonger . tiden hon ska vara klar och att jag och Sanna kommer vara med henne . Sen var se slut på infon . Förberedelserna har varit långa och mycket telefonsamtal mellan mig och Sanna . Men så nu stundar helgen och vi kan i alla fall slappna av . Frågan är hur vår kära vän Snoff kommer att att handskas med detta . 

Mohaha! 

Wellpurmadrass

Med va en vecka sjuksängen ska jag i morgon återgå till jobbet . Inte helt återställd med någonstans måste man ju börja . 

Igår låg jag slötitta på nätet . Och av någon anledning så såg jag att Jysk hade någon madrass å täcke kväll , nämnde de för p , så jag vågade mig upp till Jysk med snorpappper i näsan och mjukisbyxor , såg ut som ett träsktroll när jag kom till Jysk blek som en rå potatis och utstrålning som en kökssoffa . Men de var det värt . För ut kom vi med en ny wellpurmadrass. Så himla skön ! Exakt vad vi behövde . Wellpurmadrassen är väl i sig en budget variant av tempur som är the best liksom , men som Jag sov inatt har jag inte sovit på länge ! Så de bästa köpet hitils i år tror jag ! TUMME UPP ! 

Mobil? Nae inte i skolan .

Kolla på
Nyhetsmorgon där de diskuteras om barna ska få ha mobiler i skolan . Jag tänker så här ... Varför ska barnen behöva  ha telefonerna i skolan ? Där ska man ha lektioner och rast . Så det ska inte behöva finnas utrymme att ha en mobil . Även om man spelar spel via telefonen eller liknande så tycker inte jag att mobilerna bör vara med i skolan. Kalla mig gammaldags , men barn som går i fyran femman nu kommer ha gamnacke innan deras student på grund av att de glor ner i skärmen . Sedan om barnen behöver ha en telefon i syfte för att hålla kontakt med sina föräldrar när man går hem från fritids eller skola osv så är det enligt mig en annan sak . Då behöver man ju faktiskt telefonen . Å andra sidan kan man ju ringa med en Nokia 3310 det behöver inte en niåring ha en iPhone 6 till . Och handlar det om att barana ska få spela spel så finns ju surfplattor i var och varannat hem . Så den konflikten går också och lösa . Jag har reagerat starkt över smartphones invasionen och surfplattorna kring barna . Men det är ju från oss vuxna det kommer . Ok, Jag vet också hur lätt det är att ge en skrikande unge en mobil i famnen så den blir tyst
För stunden. Och det otäcka är att det funkar , men det funkar typ lika bra med nyckelknippa eller liknande . Men de har man ju sällan tills hands . Men om vuxna bara inte börjar så , blir det ju sällan till problem . Jag ser föräldrar som fikar med sina barn , eller med sina telefoner och har sina barn med sig . De komiska var när en mamma blev arg på sitt barn inne på ett fik när barnet ville ha sin Festis men nådde inte ifrån sin barnstol , barnet sträckte på sig , mamman såg bara hennes barns armar skymtade bakom sin skärm och förstod det som om barnet ville åt telefonen och inte festisen . Barnet började gråta , mamman reagerade fortfarande inte . Tillslut gick jag fram och sa att " jag tror hon vill ha festisen " mamman såg ganska generad ut , rätt åt henne tänkte jag ! Har en vän som har en skärmförbud , barnet är ca 2 och har aldrig sett en smartphone . Jag tycker fler borde anamma det . Jag frågar vad de gör om dagarna om de inte ser på tv osv . Svaret är läser och leker . Det låter ju helt underbart tycker jag . Tv tycker jag dock medför bra saker i barnprogram osv . Men han menade på att när hans son var så pass liten att han inte förstod innebörden av barnprogrammen var det helt onödigt att ha tv'n igång . 


Nog pratat om detta . 

Snörvel !

Helgen blev inte vad som jag hade planerat . Blev jätte
Dålig på torsdagsnatten. Hela
Fredagen låg jag i soffan fick sjukskriva mig , å tur var väl det för värre blev det . Tror aldrig jag legat ner så många timmar i streck sen jag hade lunginflammation för typ 3 år sen . Låg och och skaka som ett asplöv hela helgen och försökte värma mig under duntäcket . Pirre världens bästa
På att ta hand om mig när jag är sjuk . Det enda jag behöver göra är
Väl att äta själv :) var inte vidare sällskap , till honom men han till mig . Sov i korta intervaller typ och tyckte att tiden gick sakta och att dagen aldrig tog slut . Men det gjorde den . Jag som trodde att jag skulle klara mig när jag ätit vitaminer . Men jag blir ju piggare utav dom det var ju poängen med dom . 

 Idag är det söndag och vi har vridit tillbaka klockan . VI TAR IN UTEMÖBLERNA ( alltså tar vi tillbaka klockan ) sen
PLOCKAR VI FRAM UTEMÖBLERNA ( då ställer vi fram klockan ) att det ska va så svårt . Det jag där imot aldrig lär mig är om telefonen ställer om sig själv  eller ej . Förövrigt tycker jag att de är onödigt att hoppa med tiden . Alla påverkas , någon har lyssnat på Cher "
IF i could turn back time" lite för mycket och lekt Gud ....
Som sagt alla påverkas , och jag gör det ganska mycket . De skiljer bara en timma . Men med tanke på den rutinmänniska jag är så kan de bli rejäla rubbningar i min tillvaro . Men jag är nog på banan snart igen. 

Det blir fortsatt kurering idag
Med ingefära te och hela hushållsapoteket . Har ni ont i halsen så ät ingefära eller gör små tärningar och koka upp det i vatten och drick . Ganska otäckt men de hjälper ! Nu ska jag sova lite innan jag tar mig till nästa anhalt . Soffan ! 

Ilska !

Ligger nerkrupen under filten i soffan . Huvudet har varit tungt som bly idag
. La mig i soffan kl 13.30  å klev upp vid 17.30 . Och här ligger jag igen . Och här ska ligga tills jag ska gå ut i höstrusket med hunden , för att sen lägga mig i sängen . Följt nyhetsflödet angående det som hänt inteollhättan . 

Det är förfärligt det som hänt i Trollhättan . Fruktansvärt ! Jag har följt varenda nyhetssändning om händelsen som får mig att få kalla kårar . Nu är det som att Sverige är en del av den världens som är på väg ... " vart är den på väg?" Jag kan inte förstå hur en människa väljer att ta andras liv ifrån dom och göra det till sin rätt . När jag läste att mördaren dött på grund av skador så kände Jag både lättnad och
Ilska . Fruktansvärt är det ! Allt våld all död , terror krig flykt gör mig frustrerad och arg ! 

Påtagligheten

Har kört iväg lillasyster på fest . Alltså , jag var 18 år nyss och visste allt om världen . Nu är hon på fest och är 18 år , nu är det klara riktlinjer från mig hur man agerar när någon beter sig . Jag ska nog vara glad att jag har kommit fram till 26 års  ålder . Och att jag inte råkat illa ut . Jag gillar inte de där med lokalfester , av egen erfarenhet vet jag att det är där man blir som fullast , och olyckligast . Det är där bråken uppstår och allt blir extra starkt . Jösses ! Va gammal jag känner mig ! Bara om jag va säker att hon hade hälften av den attityden som jag hade när jag var 18 hade jag varit lugn , kanske därför jag klarat mig så bra , kanske även det är ett under . Nu är jag mest orolig . Hade känts lugnare om det var på krogen

 hon var , där finns det ju i alla fall vuxna , kanske till och med hederliga människor ... 

Det är med att åren går det är ju sant , men det blir mer påtagligt när man trodde att lokalfesterna aldrig skulle sluta vara roliga eller att en hemmakväll var skönare en krogen . Det är ganska skönt att vara i det stadiet , samtidigt så är jag ju partypinglan i mystofflor . Nåja , ikväll blev det hemma efter två veckor av intensivt arbete . Vad helgen bjuder på är oklart . Hösten är här på riktigt och jag njuter ! Jag älskar verkligen hösten ! Jag får energi och Lyckorus I hela kroppen . När löven ändrar färg och ljuset lägger sig och världen får en annan nyans , då trivs jag som bäst . 




Nu är det kort

Sofia frågade mig om hur lång tid jag tycker " inom kort"är och nu har inom kort kommit ...

Efter en lång tids uppehåll tänkte jag börja skriva igen . Sen sist jag skrev ordentligt har vi flyttat till nytt. Så hela semestern så röjde vi, slängde rensade , sparade å flyttade . Nu bor vi i en fyra somär jätte härlig och kaoset har lagt sig och det fattas en del möbler eftersom Vi kommer ifrån något mindre . Ska bli kul att ha detta som ett framtidsprojekt . Och jag är så glad att vi flyttade hit .

Anledningen till uppehållet var egentligen att jag mådde ganska dåligt i en längre tid , jag var inne i en negativ spiral som jag inte kom ur , ständigt trött , ont och på dåligt humör . Så jag kände mest ångest över skrivandet . Men nu har vinden vänt och det känns bättre, mycket bättre ! En liten period kände jag inte igen mig, jag var mest arg och grät för allting och ingenting   . Men efter flytten har jag mått mycket bättre och det är det bästa beslut vi tagit tror jag , jag är  säker ! 


Back !


Tillbaka inom kort ! 

RSS 2.0