Moroccan Oil


"En världsnyhet, alla pratar om det" sa frissan. Där satt jag som ett frågetecken, alla pratar om det, kanske inte den gripp personer jag stöter på om dagarna 80 + folk . 
Denna olja ska rädda mitt hår, 350 ca, dyra droppar må jag säga. Men kan man rädda de som räddas kan är jag nöjd. Ska även tänka på

Absolut inte tvätta håret mer än 3 gånger i veckan
Undvika att gnugga håret när man torrkar det
Föna mindre
Platta mindre
bra värmeskydd

Om jag följer detta stenhårt så ska mitt hår bli friskt och bra igen.


En sessa är född !

En liten sessa är född ! Hurra , prisa gud ! Jaha undra när man får läsa något annan nyhet ? Kul för kungahuset, de har ju haft ett hårt år. Men nu vänder de blad :D Vad de gäller namn så gissar jag på ( Louise(a) Ellinor(a) (Ellionor) Kristina Desire Alice eller nått annat lite äldre ) Jag är nämligen lite fascinerad över kungar och drottningar och ättlingar , så detta måste man ju följa :)


Idag har jag gjort massa trevliga saker. Jag och kärleken åkte till bokren, där jag köpte en bok " konsten att välja ....HUND" Ja , jag vill ha en mops, men P är inte alls lika inne på det som jag, och jag har börjat funderat på svärgpincher. Men mops är verkligen en favorit. Sen åt Jag P och Malin Lunch tillsammans, och njöt av solen, sen blev det möblering , jösses . Jag skulle ju bara ändra lite, men de slutade som vanligt med att allt ändrades. Men det blev riktigt bra, ¨å nu, nöjd och glad med dagen, så nu  slappar jag i soffan efter en mycket lång dusch. Tittar på plus, de pratar pension. Pension, känns långt bort, jag fattar ingenting av det där kuvertet jag får hem, känns som om jag skulle få ett kostadsförslag från fonus för att få en sådan billig begravning som möjligt , ungefär så långt bort känns det. Men jag har ju ett par kuvert kvar att få under de kommande åren så jag lär nog förstå var det lider. 

i helgen så ska jag umgås med trevliga människor,  i morgon är det beställt lax till hemmet, och förhoppningsvis bara soffhäng och mys, älskar ordet mys ( by the way) Lördag blir det ut och äta med härliga personer , kommer bli riktigt kul.
 Kan det bli helg snart !


Veckans låt .




Underbar låt
( ja kan faktiskt hela , måste skryta lite och ge mig själv en stor klapp på axeln eftersom den är på bosniska)


samvetet

I dag är det den feta tisdagen, och ja, jag har intagit min en semla, och en kall latte på Lindhals. HUR SVÅRT SKA DET VARA ATT GE MIG EN VARM DRYCK? Ja jag vet att jag ska gå och säga till, så jag får skylla mig själv. Nåja, Kom hem och dog en stund, var helt slut. Slog ihjäl några timmar i soffan med pluggboken.

Längtar till helgen, blir ut och äta med härliga personer, och min älskade  hälft kommer hem ! SOFIA . Vad jag saknar människan, hon kan till och med få en kram:)

Händer inte så mycket, är frisk ! Är i stort behov av att få träffa min farmor och farfar som jag saknar ihjäl mig efter, vill bråka med mina farbröder och mysa med faster . Känner stor saknad av min familj uppe i Närke skogarna. Fick ett mess av A idag som skrev lite om livet, har inte träffat henne sedan i April, saknar henne så mycket ! Måste verkligen ta tag i mig själv och åka uppåt, samvetet hinner ikapp och så känner man skuldkänslor när man aldrig kan ta sig tid, och när man väl är där så vill man inte hem , blir nog att stanna ett par dagar nästa gång och umgås och mysa . Trots allt så kommer jag alltid åka hem när jag åker ditåt, det ligger så satans varmt om hjärtat .

Pratade idag på jobbet om barn och om att lämna bort dem, "barnvakt" osv jag sa att jag är sjukt glad över min mamma och pappa lät mig vara så mycket med min farmor och farfar som jag har en underbar relation med, skulle inte klara mig en dag utan dem, de är de två bästa personerna som finns och mamma och pappa så klart. Men farmoroch farfar är som mina två armar och mamma och pappa mina ben . Min Farmor är den mysigaste farmorn man kan ha, mina absolut bästa barndomsminnen har jag när hon finns med, inget slår de stunderna jag och farmor och farfar har tillsammans, även fast vi kan sitta framför tv´n med mackor och kvälls te och inte säga nått till varandra så älskar jag de stunderna, de är så rofyllda och trygga stunder.

Och då tänker jag att det är så hemskt med personer som aldrig får en riktigt fin kontakt med deras mor och far föräldrar , jag vet faktiskt inte vad jag skulle göra utan dem två. Har alltid lika kul tillsammans med dem, när man är hos dem då är man hemma. Så jag kommer lätt att få mina framtida barn att ha lika bra relation som jag och min farmor och farfar har.

Det finns ingenting jag inte skulle kunna göra för dessa personer, skulle kunna flytta berg och gå över lik.
Och så är det bara.

Morsning på er .


Svalor



Nu har jag bestämt mig, nu ska de dit, mina svalor.
Me Like


längtan


Bitter ? Ja !

Har jag haft tråkigare någon gång ? Nej . P är på galej, sanna på galej, snoff på galej , Malin på galej, och Sofia i norge. Så en popcornskål, lite ostbågar , en kopp kaffe och femhundratusen liter vatten och 33 cl cola så sitter jag här och glor på nå slags progem, löpt igenom melodifestivalen och gladiatorerna , nu då? Hör rockabillt musik från parkeringen utanför , folk som skrattar och är fulla, här sitter jag, sjuk spik nykter och känner mig som en fosil. Jag har verkligen aldrig haft såå här tråkigt, kan inte ens lyckas att bli trött bara för att jag drack kaffe. Att vara hemma i två veckor tar på en, vet inte vad som är värst, själen tror jag. Att inte kunna gå ut eller umgås med folk tror jag. Fast det går ju över . Ikväll är jag skit bitter . Lägger undan pengar för nått, vill åka iväg, där det är varmt , gå i klänning och solglasögon, inte stövlar och mössa. Kan det inte bara bli sommar nu, skit i slasken påsken våren, ge mig Juni juli augusti.


Jag och mina drömmar

Sitter och tittar på qx galan . Har skålar med gott i, äter inget men de känns bra att det står där :)

I natt hade jag jordens märkligaste dröm. Det började med att alla som gick på alleskola i Hallsberg hade stor fest på sergels torg i en skitstor lokal som var som en labyrint , sedan som blev det bråk på torget och jag fick stryk av Assiater, och Pirre satt bara på en bänk och glodde trots att jag skrek på hjälp. Sen sprang jag in i en butik och gömde mig, där stod Laila bagge och sålde massa Krims krams , och jag skulle köpa löshår av henne , efter detta så åkte jag hem till mina svärförälldrar och vi skulle tälta via älgsjön, och när vi gick dit hade jag en nordsvensk med mig, vi slog upp tältet och så bada nordsvensken och när den kom upp från vattnet var det en rottwiler ...

Hur konstigt får man drömma?!


Tre är det stängt

På topp tio att göra roliga saker så är ju krogen lätt med. Synd bara att byns krogar eller vad man ska kalla de har öppet till två, eller är det ett? Jag har inte vart ute på ett tag men i höstas så blev jag irreterad då vi var ute , massa folk skit bra stämmning, sen så blev klockan ett och det stängde , stämmningen dog ! Innan de så var det öppet till två, ibland tre . Så jag har aldrig upplevt krogen efter tre . Så jag tycker synd om göteborgarna nu när de inte kan vara ute till fem :) jag vet inte om jag skulle klara av det, klockan två är jag inställd att gå hem äta och sova . Så jag får väl hålla mig till pro's pubbafton så jag orkar med

;)


Bönder

Ligger i soffan och hark


Jobba till 75



Fick en chock idag då vår käre statsminister tyckte att man ska arbeta till man är 75. Är det meningen att jag ska arbeta tillsammans med mina barnbarnsbarn ? Han ansåg oxå att man kanske bör byta arbete mitt i livet om man har för tungt arbete som om det är lätt att få ett nytt jobb efter 50 , är ju motgångar redan som det är . Så jag som arbetar inom vården kanske ska omskola mig till taxichaufför, vem vill åka med en tant på 73 år bakom ratten ? Ska jag ta rullatorn till jobbet herr statsminister ? Eller kanske färdtjänst !? Nej tack ! Har jag gått i skola i ca 13 år för att sedan arbeta i 45 då har jag rätt att bli gammal när jag är gammal, man ska väl inte behöva gå från jobbet direkt till kistan eller? Då kanske man ska ta jobb som begravningsentreprenör så ligger ju pensionen nära till hands.  Jag  undrar om statsministern träffat en person som är 75 år och vet vilka krämpor man har, försäkringskassan lär ju få mycket att göra om man ska jobba till 75 för sjukfrånvaron lär ju inte vara allt annat än hög. Dessutom när ska alla unga få jobb om man ska arbeta tills man är 75? Tycker att 65 är för mycket, och jag tycker inte att man ska få jobba tills man är 67 om man vill, låt folk som är unga få börja jobba, och låt de som är i pensionåldern få gå i pension och njuta av den . 

Så hoppas alla som röstat fram vår regering är nöjda och glada. 


Jag har ändrat mig

Älskar blogg appen på min telefon som publicerar inlägg av sig själv. Igår skrev jag bara en överskrift " bönder" såg på tv-serien "livet på landet" där storstads folk byter ut livet i stan mot ett liv på landsbygden och så filma dem inte långt här ifrån i tjälmo. Och jag satt med skämskudden för ögonen och bara skämdes . 1 vår hemska dialekt som är så hemsk så det borde vara olagligt att prata östgötska..går ju knappt att stava till. 2. hur bönder tror att "stockholmare " är 3 hur bönder tror att de lever på karl-oskar och utvandrarnas tid 4 hur bönderna bemöter stadsfolk Usch va jag skämdes. Folk tror att stadsfolk är från en annan planet vilket de kanske kan kännas som men vad är då bönderna då? De som sitter och hänger vid spelbodarna och går sen hem till sina " kärringar " och får macaroner och falukorv till middag serverat på en gröna anna talrik, för att sen somna i skinnfotöljen med en hängande prilla ur munnen och en tom ölburk på magen.

 Jag är ju uppvuxen i en typsikt 240-raggar håla, där man hängde vid korvmojen och busskurer, men det var endå inte ett sånt avstånd till stan att man inte kunde förstå att det var en annan kultur där. Som en sådan byhåla som Tjälmo, de ligger långt allt, det är som en egen liten vatikanstat som styrs av en by förening som fungerar som en regering där gammal är älst och störst går först. Där man tror att stadsbor kommer för att ta över med sina kaffelatte och kroasonger , men de kanske behövs en liten frisk fläkt i från stadsborna ut till de röda stugorna på landet så folk kanske förstår att det finns annat än pulverkaffe och hallongråttor . Bönderna borde gå en charmkurs helt enkelt .

 Dock kan jag säga att jag har haft fruktansvärda fördomar mot stadsbor, men de är 50-50 där just nu mellan bönder och stadsbor. När jag var i Stockholm så blev det väldiga problem när jag beställde en vanlig kaffe, för de flesta tar kaffedrinkar av olika slag, men det är ju roligt att saker utvecklas. Men just då kände jag "jävla stadsbor som inte kan göra vanligt kaffe " Tanken slog mig bara hur pinsamma bönder är, Jag har aldrig tänkt så innan kanske för jag haft en sådan syn på stadsbor som jag haft. Känns konstigt att jag ändrat uppfattning .

Sen tror jag att jag ändrat min syn tack vare min kära pojkvän som påpekat en del under åren tillsammans med honom, då vi i somras var ute på midsommardagen i en liten byhåla för en fest, då bönderna där betedde sig som riktiga grisar, de tar på tjejer som om det vore ägodelar, kallar kroppsdelar för bakvagnar och avelsmaskiner mm, deras kvinnosyn är liksom nedsättande, de tilltalar deras flickvänner som är 18-19 år för "kärringen , tanten frugan" Aa detta blogg inlägg kan rulla in på mer än bara ett område, så nu slutar jag.

Bye


Bönder !


Ett jävla sätt

Var hos docktorn i dag . Jag har bara blivit sämre . Efter som jag inte
Ätit alls de senaste dagarna var jag intresserad av vad sänkan låg på och över huvudtaget mitt allmän tillstånd . Fem minuter inne hos docktorn som inte ens hälsa , han lyssna på lungorna och knacka och klämde . Sen sa han åt mig att gå och ta sänka . Sedan ropade han i väntrummet där jag och x antal satt att" jag har skrivit ett resept till dig nu på antibiotika , du tar si och så många i så många dagar , hej då" gapade han så alla hörde vad jag skulle ha .

Äh ?! Jaha ! Vad är det för fel på mig ? Vad visa sänkan ? Hämtade ut mina tabletter som det stod på " mot lunginflammation " jaha va bra att jag fick reda på det . Fy fan vilket skämt Finspångs vårdcentral är . Jag hade uppskattat att få gå in i rummet tillsammans med doktorn få veta vad jag har för sjukdom , hur sänkan ser ut, när ja kan gå och jobba , mm mm .

Jag förväntade mig inte att bli inburen av snygga ambulansmän men att en läkare ropar från ena sidan i av väntrummet till den andra sidan vad jag ska hämta ut för mediciner och inte ens berättar för mig mot vad . Det är fan inte okej . Som om jag inte redan hade vissa synpunkter på detta såkallade lassarett .



Blev så förbannad ! Och ledsen på hur de bemöter personer där .


RSS 2.0