Julhandeln

Vilken dag ! Kompa från jobbet för att dyka in bland allt folk i julhandeln . Fick med mig ett par skor , smink byxor tre påsar mat , julklappar högt blodtryck och en chock . Att man aldrig . Alltså aldrig reder ut på 12 , TOLV MÅNADER att få allt handlat , ja garva åt min svärmor som rulla köttbullarna i november . NEVER AGAIN ! Jag ska hylla henne , hon har framförhållning !
Nåja , fick med mig det jag
Önskade och lite där till . När jag och Sanna går i godan ro och Spatserar så möter jag mr O . KOMMER NI IHÅG DEN KARLN ?  Det var chocken ! Och andra chocken kom när jag typ bara
" MEN HEJ !" Vadå liksom .... Efter typ 7 år så bara " men hej " tror knappt han kände igen mig . Han kanske undrar ännu vem det var som " MEN HEJADE" på honom .  Gud så konstigt . Tur hand fru inte var med vid tillfälle , då hade väl jag legat på någon form av intensivvårdsavdelning . OCH det hade jag inte haft tid med . 

Nåja ! Så nu gör vi som alla andra , äter gott och drömmer om färgfemman på bingon .  Tänk och få
Färgfemman .... Mm , de vore nått ! Nåja , vem behöver en miljon , en ny bil och solsemester ? Solsemester skulle jag just nu dö för! Detta väder gör mig riktigt depp. Grått överallt ! Tom så jag kan säga att lite snö skulle
Ju inte vara hela världen. 

Nej nu är det dags för bingon igen . God jul !





Lediga mathelgen

Den lediga helgen kom ! Den Jag trodde aldrig skulle komma ! I fredags kom pappa ner , vi gick hem till morfar och fika . Sedan lagade jag tacos medan
Pappa och p satt och pratade om fotboll , fotboll och så lite mer fotboll . Gick ut och gick en kvällspromenad , sedan två avsnitt av gåsmamman i sängen , och så var den kvällen slut . 

I lördags var det griljerade jag skinka nr två ! Sedan gick vi ut och åt julbord på slottsmässen  . Jag kan för övrigt inte tröttna på julmat . Sedan gick vi för en drink på Joans , som slutade med en krogkväll . Sanna kom förbi hos oss och vi snacka så mycket om allt och inget så jag minns knappt hälften . Men en mycket trevlig lördag var det .

Söndagen . Får tala för sig själv , vakna sent . Pirre var ute med Fia på en långpromenad i skogen med vännen D .   Sedan åkte vi in till pirres systerson som
Fyllde år och drack kaffe och fikade.  Mysigt att träffa dom , toppade allt med mc Donalds . Så man kan säga att helgen gick ut på att äta och träffa folk . Härliga lediga helg ! 






Morgontrött

Ligger på soffanoch slappar , har städat , tvingade mig själv att göra det . Så nu har jag slappat framför en film med kvällsmackor och te , när hände det sist ? P skäller på mig att jag aldrig tar det lungt . Men jag har legat i soffan i nästan hela 1,5 timma . Inte illa för mig ! 

Kommande veckan är bara långa dagar på jobbet . Jag har blivit så kopiöst morgontrött . Pirre får sparka och putta på mig ett bra tag innan jag drar mig upp . Har hänt att jag sätter mig upp på sängkanten och nästan somnar om SITTANDE ! Förut var jag alltid ombytt och klar 06.30 och satt med morgonkaffet på jobbet . Nu är jag knappt framme 06.30 . Måste försöka skaffa en morgonrutin , bättre än den jag har nu . Apropå rutiner ska jag ringa Sofia . Har blivit en grej att prata efter kl21 på kvällen :) anat flyttar hon hem . Äntligen ! Ska bli så skönt efter alla dessa år som hon bott i trollis.  Äntligen kan kvällsfika cykelturer och hundpromenader bli som det var förr och inte över telefon . 


Morgonselfie i hissen . 06.25

Upp och ner dag

Bakade muffins igår . Så mycket jobb för 12 muffins . Eller jobb och jobb , jag är en riktigt kladdmaja när jag bakar , eftersom man måste vara då pass noga med alla ingredienser och inte kan höfta så blir jag ännu mer konserterad och av någon anledning blir de stökigar då . Men GOTT blev det . Har fixat en julklapp till idag , tre avklarade . Näthandel all way ! Ingen stress , inget letande . Bara klick klick så är det klart . 

Börjat få tillbaka hostan igen , så igår tog jag en rejäl hostmedicindos , vilket resulterade i att jag vaknade 10.30 och var forfarande trött . Åt frukost/mat nu
Kl är halv tre så dagar blev ganska upp och ner idag . Att sova till 10.30 är ingenting för vissa , men för mig är det eftermiddag . Jag vaknar oftast nu kl08.21 22 eller 23 . Har tydligen en väldigt exakt tid när kroppen tycker att den ska vakna . Fast inte idag .
 I morgon ska vi till Ikea och införskaffa en bokhylla och få upp alla böcker som fortfarande är nedpackade . Böcker är väldigt tråkigt samtidigt kul att ha framme. Tråkigt för att det tat plats , kul för att man ser vad de är för filurer som bor här . Pirre läser ganska mycket i perioder . Jag läser bara i perioder . Men nu kanske de blir mer bär böckerna kommer upp . 



P.plats

Ligger forfarande i sängen efter en helg på jobbet , ska snart upp till kaffe bryggaren och soffan . Hoppas blåsten lugnat ner sig så man kan ta sig ut utan att vars rädd . Igår höll jag på att få ett lock från en sån där grön sandlåda på mig . Får börja använda hjälm om Helga ska fortsätta . 

Har fått en parkeringsplats . Känns skönt, ringde till Riksbyggen för att kolla vart den låg , fick bara ett fyrsiffrigt nr , men det är inte lätt att gissa sig till vart platsen är om det inte är numrerat . Så jag fick övermejlat en karta över området och platsen där det var tänkt att jag skulle parkera . Samtidigt som detta sker har o bekantat sig med en man som har stenkoll på parkeringars och hävdar attplataen ligger på ett helt annat ställe än de. På kartan . Vilket problem va ? Men de verkar inte ha stenkoll på parkeringarna i alla fall . Jaja jag är glad att jag fått en plats i alla fall. 



Med ii

För ett tag sedan låg jag och p och prata i sängen . Han är sugen på en tatuering , å så pratade vi kring det . Och Jag frågade om han skulle kunna tatuera in mitt namn . Och det skulle han ju förstås göra utan problem , så lätt att säga ! Men i alla fall , då frågade jag om han skulle skriva liina med två i , och svaret blev självklart . Annars var det ju inte jag . Och så tänkte jag att nä , jag är ju liina med två i , och har stavat på det viset i flera år . Och folk har frågat varför , dels för att jag är till viss del finsk
, och för att jag kommer från Närke , så människor ska förstå hur
Man uttalar mitt namn . I Närke blir det " liiiina" och här i Östergötland blir det " läjna" och det är så kopiöst fult utal så jag måste göra något åt detta . Inte för att jag tror att min stavning kommer ändra deras utal , men nu kommer jag känna mig mer som mig .  MEN så igår kom papper från Skatteverket för namnändring , måste bara kolla hur mycket jag måste ändra efter att pappren skickas in . Körkortet pass osv ... Så nu blir det med ii på riktigt . 

Helga

Igår var det trevligheter hos Lena . Vår kära arbetskamrat som är tjänstledig för tillfället för att prova på ett annat arbete så vi var ett gäng från jobbet som åkte ut på landsbygden , det var strömlöst över allt efter helgas besök . Lena är världens coolaste , näst efter mig .det va riktigt kul . Hade köpt en present åt henne , vid ett tillfälle sa hon att de bästa hon visste när hennes barn var små var att poppa popcorn dricka rödvin och se på tre kronor på onsdagarna . Så hon fick det av mig , tre kronorboxen på dvd popcorn och vin .  Det blev lyckat . 

Som sagt Helga var på besök i länet . Jag satt på ett möte när stormen tog tag på riktigt . Och en efter en  fick sms av sina barn att de var strömlöst och att takpannor flög . Men endå ska mötet fortsätta . Gärna en kvart extra . Efter mötet så sa jag att jag tyckte att
Mötet borde ha slutat när vissa var tvungna att lämna mötet på grund av info om avstängda vägar osv . Med tanke på att många bor utanför byn , och att ingen hade lust att bli fast på vägen en fredag . Då sa hon som höll i mötet av hon missat att de skulle vara storm i halva landet . Jag svarade med att de har ju varnat för detta i flera dagar . Hatar att sitta på möte till över tiden . Och varje gång samma sak , vi alla som är kallade sitter där kl 13 , kl 13.05 rullar de in som ska hålla i mötet , sen ska de hittas nätverkskablar , kanoner datorer så igår drog vi i gång 13.20 . Så stressar man från jobb osv för att hinna dit .
Samma
Sak varje gång . Så himla orespektablet och tröttsamt ! 



Veckan hittills

Vakna till snö igår ! Usch . Och dagen på jobbet var tung och lång . P är hemma och är dålig , översaskade honom med sushi när jag kom efter jobbet . Såg någon serie igår , river hette den , på Netflix . Verkar bra ! Stellan Skarsgård jobbar som polis , han utreder mordet på sin kollega som han forfarande ser och pratar med vilket gör andra kollegor fundersamma . 

Börjar kl 13 idag. Behövde sova efter gårdagens natt. Tror inte jag sov mer än ett par timmar . Tog igen det idag . Vaknar i alla fall av någon notis som skickas till telefonen , glömmer ofta att stänga sv ljudet då jag får skylla mig själv . 

Helgen var bra . Hade jättekul i fredags . Efter sex drinkar var vi alla förvånade över att vi inte var i ett annorlunda skick . Men vi dansa och tjabbla på krogen och jag vaknade relativt pigg . Blev en mysig frukost med eken och massa prat i soffan . Sen for hon hem och Pirre till stan , kvar var jag med täcke och kudde i soffan och hade lördagkväll framför så mycket bättre . Vad har hänt med de programmet ? Artisterna läser typ om sig själva på Wikipedia och berättar ganska ointressanta saker om sig själva , Lisa Nilsson var absolut tråkigast . Bjöd ju ingenting på sig själv . Det roligaste är, jag undrar om de verkligen blir förvånade när deras artistkollegor berätta vilken låt de ska tolka och varje gång säger huvudpersonen .
" va " 
" är det sant " 
" ska du göra den "
Garvar varje gång 😄 



RSS 2.0