Det heter fotboll

Igår hörde jag på nyheterna om den 43 åriga mannen som blivit dödad innan en fotbollsmatch nere i Helsingborg , det har väl inte undgått någon . Eftersom jag varit på marscher där det inte är den fridfullaste stämningen så ser jag väldigt mycket av aggressionen och våldet . Eller det finns där just runt hörnet . Jag känner mig alltid rädd och orolig när p åker iväg på matcher . Antingen att han ska få en bengal i huvudet eller att ha. Ska falla på läktaren .


Till saken . 
Fotbollen . Det måste finnas flera lag för att man ska kunna spela mot varandra , vinna matcher och poäng för att senare kunna få en medalj . Man måste ha olika lag , eftersom man måste möta varandra . HUR I HELVETE kan man Slå ihjäl en människa för att denna håller på ett annat lag ? Våldet har tagit över , för dessa människor är inte fotbollen det viktiga , troligtvis är det en liten del, våldet och aggressionen ligger i fokus , man går ut innan matchen , tar med sig tillhyggen , bengaler och maskerar sig och ser till att hitta bråket . Det är dagens sanning . Fotboll , det ska handla om fotboll . Glädjen att gå tillsammans med sina barn , vänner och familj för att se på en bra match med sitt favoritlag . Det ska vara lätt och säkert . I dagens läge , om jag skulle ha barn . Skulle jag aldrig låta mina barn gå på en fotbollsmatch så länge det inte vara Pålsboda bk hemma mot sköllersta  . Jag anser att vuxna människor ( uppenbarligen )beter sig så otroligt obehärskat på fotboll . Och att det finns en liten risk att bli i hjälslagen på grund av att jag bär fel halsduk den risken tar jag inte , jag vill heller inte att barn ska se hur tjugohundratalets fotbollskultur ser ut , hur huliganerna förstört det som en gång var en sport som faktiskt folk fortfarande älskar och kan handtera , det finns människor som vill ta med sin familj på en trevlig match . medans vissa inte alls är intresserad av fotboll och förstör den fotbollskultur som dessa människor som älskar fotbollen kämpar för att behålla. 





Fobi nr 1

Jag har inte många fobier , jag är inte rädd för spindlar eller höjder . Jag är lite skraj att flyga  på grund av att jag ite har kontroll . Jag gillar inte att över huvud taget åka med i nått slags fordon om jag inte själv kör . Då främst bil eftersom det är det enda fordon jag nyttjar . Men åter till min absoluta fobi ! 

I veckan hittades det en ca 40 cm lång råtta , då var inte svansen inräknad , i Solna . Jag låg i sängen å läste om det .  Och jag kunde inte låta bli att läsa och så såg jag den gigantiska råttan på bild . Jag har sån fobi för råttor att jag blir kallsvettig och får hög puls . Största rädslan är att se en råtta , allt från sorkar till sånna där näst intill stora dinosaurier !  Jag måste försöka att tänka på när jag är ute att jag inte går där råttor kan möjligen finnas . Typ gatukök , sopor osv , för ett par år sedan så sa en vän till mig att det finns råttor nere vid affären där stora stenar ligger på hög . Där går jag inte ! Värst är det i soprum , och när man är utomlands. När det är varmt och soporna bildar hög och solen gassar . Och råttorna älskar ju att klättra runt på soporna . Jag skulle nog kunna dö om jag såg en råtta . Genom att se en , bli så rädd att jag springer rakt ut i vägen och blir påkörd . Det skulle kunna hända .  Vag som brukar hända är att jag stelnar till och bara står stilla o typ i tre sekunder sen springer jag . Men då är de oftast döda . 

Så råttor är nog min absolut största fobi . Så efter den där artikeln så tänker jag på det ännu mer ! 

Barnens teknik

För ett par veckor sedan var jag inne i stan , då såg jag en bekant som satt och fika med sin dotter . Min bekant satt med sin telefon och hennes dotter med en surfplatta . Efter några minuter kom det upp en uppdatering på Facebook
" sitter och myser med min underbara dotter ! Kvalitetstid ! " jag har lite svårt att se hur man kan ha kvalitetstid med sitt barn , bakom en varsin display, och eländet tar inte slut där . Jag passerar ofta lekparker när jag är ute med hunden , där är den ena surfplattan framme efter den andra . Och barn under tio års ålder äger teknikprylar för tusentals kronor som det leker med . Jag tycker personligen att .... " varför " vad är det som gör att barn måste spela spel , titta på barnprogram på surfplattan eller vad det är dom gör , va hände med att leka med barn , alltså jag menar sitta på golvet och leka, bygga koja, picknik , pussel , sällskapsspel , se en film på tv. Den där kvadratliknande surfplattan som man
Måste använda fjärrkontroll för att den ska fungera , står förmodligen i vardagsrummet , men under detta år så flyttade även den in i barnens rum ! En annan historia . Men jag blir lite .... Ledsen eller förundrad , surfplattan och iPhonen verkar vara tjugohundratalets barnvakt . Man måste ju missa mycket av ett barns liv om man nu sätter en teknik pryl händerna på barnet . 



Betygsätta fjärdeklassare.

Regeringen lägger fram ett förslag om att betygsätta barn i fjärde klass . Ja hur tänker man där ? Att man ska kunna följa upp banens resultat under en längre tid . Absolut , men att betygsätta barn i en sådan låg ålder är ju totalt befängt . 

Barnen kommer få en större stress på det och det kommer bli hysteri och barnen kommer jämnföra varandras betyg och den ena har högre än den andre , och vad skapar vi då ?Barn ska väl få vara barn, i fjärdeklass räknar man fortfarande med låtsaspengar och kör väl lite med "5 äpplen får du 3 ger du bort hur mänga blir det kvar ?" Ja tycker inte att man ska betygsätta barn ifrån fjärde klass . Gör i stället en noggran plan för vad barnen bör klara av för dess ålder och följ upp under utvecklingssamtal. Ser man problem redan i första klass så följ upp och ge hjälp efter behovet . Denna metod körs väl idag ? Och om Sverige nu
Tycker att barn idag är lågbegåvade så kan det ju vara för att lärare krånglar till allt , det ska vara pedagogiskt och invecklat , och den ena efter den andra metoden ska experimenteras , det var inte så länge sedan jag gick i skolan, och jag hävdar fortfarande att den bästa matematikläraren jag hade under min högstadietid var en vikarierande icke utbildad lärare . Sen kom det som jag kallade invecklat . 

onsdagens

Hua !
Vakna när Pirre kom hem vid sex , Fia rusa över mig . Så va bara att knata upp för att förgylla dagen för den blivande bruden .
Första anhalten blev frukost på hotellet  , sedan in till Nelins konditori för att bestämma efterrätten , mycket trevligt ! och så in på maxi , där vi tog en stor kaffe och Sofia hade utbildning i snapchat. Jag hitta en vår jacka ! Äntligen , nu är det bara skor kvar , sedan är jag redo för våren ! Hann en sväng till myrorna också . Vidare till caetring firman , självklart körde vi fel , men inget ovanligt , super trevlig kille med Hjärnkoll på allt från leverans till kandelabrar . 

Kom hem för en stund sedan , har vräkt i mig mat. Och nu sitter jag och ser på gårdagens farm som jag lurade Pirre med att jag missa för att slippa de simson's ;) 

Kvälls jobb väntar. Så laddar för det . I morgon börjar jag klockan 13 och slutar 21 . Sedan är det tre dagar ledigt ! Underbart ! På fredag ska jag Sanna och Snoff ses på lunch hemma hos mig , det ser jag fram i mot ! på lördag ska jag träffa Sofia och Linda för att planera lite kring bröllopet ( det hade jag full koll på !;))  Sedan blir det födelsedagskalas på kvällskvisten . Söndag , hoppas på bra väder så jag kan städa bilen ! 

Klart slut 




Stresskärring

Lever i stress ! "Hur kan du göra de ? Vänta tills du får barn "
Hör jag enda människa säga så till mig då jävlar i min lilla låda ! 

Jag vaknar på morgon drar ut med hunden , åker till jobbet , jobbar över . Laga mat , matlådor , handlar . Städar tvättat, städar bilen , ut med hund duscha  , kanske ?  Nea skit i det ! när var jag på toaletten sist ? Var det i förrgår, skitsamma. Måste åka hänga tvätten , göra rent avloppet . Fan schemat måste diffas och nästa period måste göras ! 

Jag kommer få en hjärnblödning snart . Jag stressar så jävla mycket ! Och jag orkar bara göra saker i typ etapper . Hjärtat pumpar och magen skriker " vila jag havererar " jag måste gå till en psykolog , jag måste det . Jag kan inte handtera nin vardag . Allt måste ske NU ! 

Jag mår psykisk dåligt i oreda , jag måste ha mina saker på plats och jag är absolut inte som min älskade sambo , han har ordning i oredan ! Så där är vi verkligen olika ! Jag slänger saker , an tar i mot saker med öppna armar . Bröl ! 

Mina axlar har bakat rejält , var på massage förra veckan , verkligen toppen , men det är riktigt illa nu. Det strålar ut i händerna och armarna å jag blir otrevlig , och då blir jag ledsen och arg på mig själv . Och så skäller jag . Skit bra kedja !

Fuck of till mig själv idag ! 

Semester ?

Ligger i sängen , dricker kaffe och njuter av morgonen , först ringde klockan halv sex trots att jag är ledig på morgonen , sedan väckte Pirre mig i tron om att jag skulle upp , 7.30 ringer Sofie och väcker mig .. Puh! Men nu är jag i fas . Jobbar helgen . Planerade in en semester i maj , över en helg , men så blev jag snål , har många sem dagar , men jag ska ha dem hela året och så vad det inget speciellt som hände just då . Tre dagar som går som kan va mycket värda en annan gång. Har aldrig i livet resonerat så . Jag tycker att man måste ta semester för att ligga och loppa sig , men jag känner inte för det , tror jag . Efter som jag nu måste ansöka om semester nu som jag ska ha i början av maj så är det lite svårt att säga hur jag känner ... Förr var det två veckor innan , men nu är det 6-8 veckor innan . Svårt att veta som sagt . Men eftersom att det är så , så är man ju rädd om dagarna ...

Nåja . Sånna här världsliga problem.  

Schema knåp

Mitt schema .

Vi har ju önskeschema. Alltså jag lägger mitt schema för fyra veckor. Chefen kollar och säger ja eller nej , sedan ändrar jag , och så ändrar chefen  . Och det är mycket där i mellan , man ska få ihop i mitt fall 118 timmar och så ska jag se till att jag har lediga högst nio dagar och att Fia inte är ensam, att jag och Pirre går om varandra är ju typ a och o för att hund promenaderna ska funka . Jag gör mig tre dagars ledig när Pirre också är det för att få tid tillsammans osv . 

I veckor har jag suttit med mitt schema för att knåpa ihop det , och så blev jag klar å var jävligt nöjd . La mycket 13 -21 pass då Pirre jobbar förmiddag , då går jag när han kommer hem . Så allt funka .

Och idag sa han att han skulle byta skift ! Skit. Suttit och gjort allt jobb fore nothing ! Bara och börja om. . 



RSS 2.0