En dörr kort...



I morgon bär det av till Gkås, Ullared, de ska spenderas pengar på allt som tar slut, och när det tar slut är det en katastrof, så som tandkräm, ballsam shampoo fryspåsar, disktrasor tamponger osv. Skit tråkiga saker, men men det behövs !mina andra måsten är

Strumpor
trosor
en börs

Kanske kommer att få med mig lite till när jag endå åkt ca 35 mil . Men de är prio 1 !

Mina tokiga farbröder är på väg ner för en liten visit, de blir lunch tillsammans med dem i form av fläskfilé´och potatis. Trevligt .

Har pratat med vår hyresvärd om att vi önskar en uteplats , och så här ligger de till, bakom väggen i vårt vardagsrum finns det ett trapphus som leder upp till de övriga lägenheterna, och i trapphusen finns en dörr in till vårt vardagsrum, men de har smällt upp en vägg på vår sida, så vi har inte observerat dörren förens vi gick in i trapphusen så att säga, så hyresvärden ska göra en dörr på vår sida, så vi kan gå genom trapphuset, och ca en meter till ytterdörren och ut på uteplatsen som finns på framsidan av huset, vi går nu för tiden in på baksidan. Så de ska blir riktigt skönt att kunna sitta ute i morgonsolen och dricka kaffe. Förstod ni något av de jag skrev? Kände att de blev lite mycket där :)


Ungar !

Läser tidningen . De ena förstörs och saboteras mer än det andra. Läste nyss att ett par trädgårdsmöbler slagits sönder på ett ställe där handikappade och funktionshinndrade brukar vara på dagarna. Läser om krossade fönster och stulna bilar. Varför? Jag kan tippa på att personerna som gör det är en grupp personer på 14-19 år. Jag kan inte förstå var de finner sådan ilska och frustration att de måste förstöra för andra personer. Jag tycker att det är så förbannat dumt, sedan blir jag irreterad på komunen som inte öppnar någon ungdomsgård där de kan göra saker för ungdommar som de tycker är roligt. Skaffa en vägg där de får klottra, en ramp där de kan åka inlines, arrangera olika aktiviteter . Lyssna på vad ungdommarna vill ha , för något annat måste de få att göra. Jar har inte heller varit guds bästa barn, jag stal en cykel en gång, för att det va 26- ute och jag var full och skulle gå 2 km hem, men jag fick så dåligt samvete att jag gick tillbaka med dem dagen därpå. Men jag har aldrig förstört eller saboterat för någon annan. Har man glädje av att slå sönder trädgårdsmäbler? Om man har de hur känns det? Eller går man där i från efteråt och bara "är" Jävla ungar säger jag.  Lår saker vara gå hem och förstör era egna saker.


Änglar finns snart i sovrummet




Såg dessa tapeter inne i en butik i stan, MY GOD ! Jag ska ha  (stamp med fot o golvet) "Jaja du får" säger pirre. Sammlar på änglar sedan ett par år tillbaka och dessa underbara små änglar skulle pryda min vägg i sovrummet något fruktansvärt ! Har en vägg nu, som man får spader av att se på i sovrummet, krummilurer överallt. Börjar trötta på dem, denna vägg skulle bli så fin om den fick prydas av denna tapet, och några fina vita genomskinliga gardiner, ljusa lamskärmar och fina kuddar i sängen.

Är inne i en vit period nu, vitt och lantligt, mest lantligt, vill ha burkar och gröna anna servisar , mjölkannor och rutiga handukar. Finaste som finns är gamla lantliga kök. En visuell orgasm för min del . Mitt dröm kök skulle bestå av stora vita luckor en stor järnspis med stor kåpa över , köksoffa och ett stort matbord. Ja jisses vad jag vill drömma mig bort. Älskar gammla saker, så ni som vill köpa något nät jag fyller, ni kan köpa nått på en loppas :) Älskar loppisar, tokig i det. Vill fixa slipa och måla och skapa nytt. Ska få en gammal kista från mormor, som jag tänkte måla om helt vit, sedan trycka nått fint tryck på eller en text. Blir mitt projekt innan tapeterna tar plats :)


gravsten

Har haft ett djupt samtal med min farmor.

Hon undrade vad jag tyckte skulle ske när det är dags för minneslund eller gravsten.
 GRAVSTEN TACK ! Att sitta vid en minneslund och se ut över alla blommor och inte ha en aning om vart ens anhöriga ligger är för mig helt märkligt. Inte vill jag de, jag vill ha en sten , en plats där jag vet att de är begravda, tända ljus sätta blommor, ta med mina barn och förklara för dem vilka personer de var mm. Jag vill själv ha en sten, en plats där man kanske på något sätt finner ro. Jag berättade även för min farmor att om någon i min släkt skulle säga att de ska vara i minneslunden så skulle jag kriga för att de fick en gravsten, allternativ att en urna skulle bevaras hos mig. Vill verkligen inte ha en minneslund, där olika själar korsar varandra och man inte ha en aning om vart mina nära och kära befinner sig. Jag har min gammelmorfar som ligger i lunden, men han kan lika gärna ligga åt höger eller vänster, hur vet jag ens att han finns där? Finns ca 45-50 vaser , men de måste vara fler som är begravda där?! Så de sprider kanske ut askan lite här och var. Nej tack ! Jag ifrågasatte min farmor vad hon skulle vilja om jag dog, skulle hon hellre besöka en plats där hon inte har en aning om vart jag är? Känns så opersonligt och jag känner att det är nästan lite lathet att sätta personer i lunden, lite själviskt, jag förstår även att personer vet att de inte kommer att kunna ta sig till en grav för att underhålla den, och då är de kanske bättre med lunden. Men det känns som om en grav är naturligt . Ett bevis på någotsätt .

Men jag vill inte tänka vidare på det. Jag berättade hur jag kände, och det var de hon ville höra. Och när den dagen inträffar så som sagt, undertecknad kommer kriga för en sten och så är det bara. Oavsett vad andra i familjen tycker . Det får stå för dem. Jag är säkra på att de flesta vill ha en plats att gå till.


ordning och reda .



Jag gillar ordning och reda, allt ska ha sin plats. Och jag har varit dålig på de på sista tiden, men så i morse så såg jag min chans, när jag endå inte fick in det som skulle in i luckorna. Jah behöver mer skåp i mitt kök! Älskar, porslin, glas och allt och jag vill ha massor utav det. Men som sagt, ska försöka hålla i detta flow som råder, städa och organisera lite.


De vackraste mina öron hört.



"Du förstår inte varför
du är ensam och feg
Är det du eller din rädsla
som styr dina steg?
Kan du va mot andra
som du vill att andra ska va mot dej?"

"Jag förnekade allt, jag skyllde på andra
Jag sa: Visst har jag det svårt
Men jag klara mej
om det är nånting jag lärt mej
så är det att livet är hårt"


"Du kan komma om du vill
eller stanna kvar
men om du kommer
ta då med dej all kärlek du har"





"Jag ville dig aldrig något illa
men jag gjorde ont ändå,
det är bäst nu att jag håller mig stilla nu
när jag vet hur det kan gå"


"Det finns inget att förklara
det är redan gjort
Det tar den tid det måste
och det går inte fort
Du tar en dag i sänder när du lagt dina kort
Du och ingen annan bygger dig själv
Gå ut med huvudet högt
i den värld du lever i "

Kärlek är en handling, tillit en förmåga"



"Jag älskar dej ändå
och hursomhelst och alltid
Vad kan du göra åt det
vad kan jag göra åt det nu?"


"Som om min själ har gått ifrån mej
för att vara hos dej
så saknar jag dej"

"Jag behöver ingen kärlek, bara sällskap ibland"

Håll det där leendet levande,
det är det bästa du har,

Jag har vandrat längs gränsen länge nog
en emigrant med sviktande mod
bränd av kvinnor och gamla kontrakt
med rastlösheten som gift i mitt blod
hon går förbi här som en doft av hopp
som ett tåg på en nattlig station
som ett rop i en gränd från en förlorad vän
som en ny religion"


Var nog en sen natt om jag började lyssna på lundell någontans i Sverige, minns inte riktigt var. Öppna landskap va den kåt jag kände igen, men efter att skaffat ett par låtar så började jag verkligen bearbeta mina tankar med hans texter . De slog mig rakt i hjärtat. Allt just då passade då så bra. Och gör än idag, många nätter och långa dagar man lyssnat på honom . Jag träffas välditgt hårt varje gång jag får sitta ensam i bilen och skruva upp volymen och höra den skorvlande stämman och guran. Hoppas verkligen på att han hittar en krage att ta sig i och köra ett par spelningar. Var på en konsert för två år sen, underbart ! Vill så gärna höra honom igen. Det har nog inte hänt sedan jag hörde Lundell första gången att en artist berört mig å mycket. Få av mina vänner förstår inte på mig och mitt tycke för hans texter och musik, vilket båda är väldigt djupa, så min förståelse för dem . Jag önskar så att de kunde förstå hur underbart bra han är. Ulf Lundell är inget annat i mina öron än .....en fruktnasvärt stor sinnesorgasm.


likhet?



Jag är 8 år äldre än min syster, halvsyster. Men jag har upptäckt en liten likhet, Léendet ?


Kryssning




Vilken resa. sofia och jag tog med oss på tok för lite kläder, festutstyrsel i 24 timmar fick det bli. Men som tur är var de bästa klänningarna med. Det absolut roligaste som hände va då jag och sofia vinglade runt i korridoren och upptäcker mumien som ligger på golvet, som vi genast började undersöka, han levde dock, han tagit en liten tacktik vila i korridoren. Det var en riktigt tolig resa som snart ska göras om


Lämnad



Pirre har lämnat mig .
inte för alltid, farit till E-tuna med en vän för att roa sig lite . Så ikväll blir jag on my own, så ska de låta och smörpopcorn. De ni;) Big Brother oxå så klart . Attleva tillsammans med någon som arbetar i skift är faktiskt både underbart och för jävligt på samma gång, denna vecka har P jobbat natt, vilket som ni förstår har resulterat i att vi inte sovit tillsammans sedan Lördags natt, och nu kommer vi inte ses förens söndag. Fast det är ibland skönt att få sin egna tid , de behövs i ett förhållande lika mycket som närhet. Fast han hade gärna fått vara hemma inatt :) Kommer säkert ligga i psykos om några timmar, fosterställning och prata med väggen , nea vars. Problemet med mig är att efter några timmars ensamhet blir jag rastlös och behov att prata, aldrig kul att dricka kaffe ensam men men.


Saker man KAN gör OM man Orkar
Tvätt/vikning/ hängning
Disk
Film
plugg
garderobsortering
gå igenom skivsamlingen




Lite efter

Äckligt varmt i sovrummet inatt, suck ! Vakna efter jag nyss somnade tykte jag . Sen har jag bullat upp med kuddar för fötterna skulle ligga i högläge, måste ta mig till apoteket för att köpa mer bandage. Så ser ne någon som ser ut som har fått nått uppstoppat är det bara jag som går i för trånga skor .


Å eftersom att det är synd om mig så fick jag trösta mig med att det som inte finns på fötterna får man ha på huvudet ? Eller nae. Men jag skickade efter lite löshår, si så där  år efter att hysterin har hållt på med alla dessa peruker. Jag erkänner, det är snuggt, om man kan använda det på rätt sätt , bra till fest, middag mm. Det gör jätte mycket att clipsa dit ett par cm. Jag är rätt efter med allt, förra året nämnde jaga tt jag aldrig i mitt liv skulle köpa nått blommigt, få så tantigt å fullt. Igår när jag halltade omkring i stan upptänkte jag mig själv att stå och titta på en blommig topp. Rätt söt faktiskt, men än så länge hängde den bra där. Å stuprörs jeans ska vi inte tala om hur lång tid de tog att få mig, kan bero på mina enorma fötter, har man  i skostorlek kan man inte gå i stuprörsbrallor och en halvmeter långa skor, och högklackat tror jag alla vid detta laget vet att de kommer jag aldrig bära.

Så som sagt bättre sent än aldrig,


Inte vad jag tänkt




Okej , som jag tidigare skrivit så skulle jag ta bort mina knölar på de så kallade fötterna, men nu har jag tappats på ledvätska, för det behöves ingen operation vilket var skönt. MEN nu är min fråga, vad ska jag ha förs kor , detta ska sitta på i 6-8 veckor, mamma fick bokstavligen köra ut mig från sjukhuset i rullstol, sedan fick jag gå ut i de blå tossorna och sitta mitt bland allt folk med undrade blickar, suck! Kom en gubbe förbi så klart , han stirrade på mina blå tossor sedan sa han
"de där får du inte ha på mig ute "
jag tog upp mina skor i ena handen och visade tydligt och sa
"tror du ATT JAG vill ha dessa på mig?"
Sedan halltade gubben iväg.

Jaja, jag fattar inte hur jag ska få på mig ett par skor, flipp flopp går ann...Men vad ska jag jobba i ?


Mina och dina behov

Hörde på ett program på radion idag. Där de tog upp samvarons "vara eller icke vara " Där man av olika skäl inte levar som tillsammans tillsammans så att säga. Det ringde in en man i ca 35 års ålder och berättade att efter tre barn två varsina företag så var det inte direkt friska vindar i sängkammaren . Frun va trött och utmattad medens mannen va wild and crazy. Men efter att ha fått avslag flera gånger hade han frågat...Han hade alltså frågat frugan om det går bra om någon annan uppfyller hans behov, de var ju inte så att han inte älskade frugan lika mycket bara för att en annan kvinna skulle tillfredställa honom, nej nej nej, så var inte fallet.


OCH  mina damer och herrar, detta skulle inte klassas som otrohet menade han på.

KLART SOM FAN, där otrohet. Man är otrogen mot den människa man älskar. eller lever ihop med, för jag har svårt att tänka mig att älska är ett ord som mannen inte riktigt behörskar. Skulle jag vara i denna sitts så skulle man få tala ut om det, första tanken skulle inte vara att gå till någon annan, att den tanken ens skulle infinna sig är uteslutet. Jag tror att om P skulle föreslå att han skulle gå till en annan kvinna för sex, så är min reaktion förmodligen tema "avslitning av kön" eller aktivitet "packa ihop dina saker och var ute inom 5 " Det där med realtioner är ju en fråga man kan bli förvirrad av. Enligt mig är en relation kroppslig och själslig och detta går hand i hand, uppstår feltackt så stannar man upp och börjar gå tillsammans igen. Det finns alltid en lösning, på allt inom detta vara eller icke vara. Men otrohet är det verkligen någonting som hör till ett förhållande. För mig finns det inte.

Klart att ett förhållande har ju up and downs ÄVEN MITT ! Väldigt noga med att säga att bara för att jag älskar min P så är livet inte alltid rosor, jag kommer faktiskt hem och disken är kvar. Inget förhållande kan vara perfekt. Men att vårda ett på det bästa sättet är en bra väg att gå för att få det att fungera. Min farmor och farfar har varit gifta i ca 50 år, det är helt otroligt, jag och p har varit tillsammans i 1,5 . vi har alltså ca 49 år kvar av vårat förhållande. Det är möjligt att vårda ett förhållande, utan att byta ut en person. Respektera och acceptera vårda och lindra . Så kommer man att kunna tala om för sina barnbarn sedan hur man håller kärleken vid liv.


en ny medlem i familjen



Nää ni det kommer bli en mops här i huset vart efter, de sötaste saker jag sett. Vet i alla fall att Farmor kommer hålla med mig om mitt hund val. Det ar tid det vet jag , man kan inte åka iväg när som, det vet jag. Kostar , det vet jag. Så ni alla som tänker påminna mig om detta, gör inte det, för jag vet om det.


.....

Skit dag !

Vaknade av att sovrummet var en iglo, ville verkligen inte gå upp. Men upp tog jag mig, och va ser jag !? SNÖ ! 3 Maj så snöar det, och hela dagen lång, som tur la de sig inte, men det var lite knasigt att se en grönbjörk som snöflingorna landade på. Nåja, Kollegan rädda min dag men ett magiskt piller om tog bort smärtan från röda veckan, fy fan, det gör så ont, de hugger de sticker och värker, killar ni vet inte hur bra ni har det! Bad P köpa panodil till mig idag, innan han for till jobbet frågade jag var han lagt dem...Han hade glömt att köpa, tack, tackar bockar och niger för det. Och jag har inte haft en liten gnutta energi att gå till apoteket, pallar inte de gör för ont.

Jobb helg i helgen. Går för fort med ledigheten, funderar att gå upp i procent. Kan det var nått? Kan lika gärna stanna på jobbet till 3 som till ett.

Senare fråga. Usch har ingenting att skriva, känner mig bara hur nere som helst.

Valborg mm



Första Maj .

Igår var det valborg, och firandet började 09.00 då vi for upp till närkes skogar på Pålsboda marken , började med en fika på kondis tillsammans med pappa. Sedan gick vi och inhandlade ostar och fisk av alla dess slag, blir en mycket god lunch idag kan jag säga. Sedan blev det grillning och spel hemma hos svärmor. Vi spelade en frågespel om sverige , och det var en fråga jag hade svårt för så jag fick hjälp av Pirres mammas man. Frågan var

Var tillverkas Absolut Vodka?
Åååå ( fick jag höra) En stad på Å tänkte ja vidare.
Lasses ledtråd.
Du vill ju ha en uteplats så ni kan grilla hemma hos er, på en alltan. Och för att ha en alltan måste man ha ett....
(Jag sitter och ser ut som ett frågetecken)
Lasse fortsätter
För att ha en alltan man kan gå ut på måste man ha ett...
ÅÅÅÅ
Å H U S !

Det blev ett gott skratt .

Överaskade P med Eldkvarn biljetter, så det blir skadiateatern ikväll, ska bli riktigt kul.
1,5 år har vi varit tillsammans idag, känns som om de skulle vara 5 år. Men nea, 1,5 år. Jisses tiden går fort!


RSS 2.0