Bakis ?

Jag har Turen att vakna upp pigg och kry i morgon , men för er som inte gör det så kan jag dela med mig av mina bästa " att
Motverka bakfyllan tips "

ät inna du dricker
Häv minst en liter vatten under kvällen
Två panodil innan du går och lägger dig med vatten .
Kör vättskersättning för säkerhetskull
Sov mörkt och svalt
Ta en panodil när du vaknar
Ta en lång varm/kall dusch
Få frisk luft
Ha alltid en kall burk cola i din närhet
Beställ mat
Och ångra att du drack igår :)

Du slipper inte baksmällan men de lindrar :) hjälper för mig ? Ett gammalt beprövat sätt :)


Sammanfattning

Ett 2012 hat gått . Och jag kan bara se tillbaka på detta år som innehöll ros å ris . Jag har stått upp mer för mig själv och visa vem jag är med respekt till mig själv . Satt ner foten och sagt ifrån , oavsett om det handlat om familj eller bekanta. Jag har stressat mer än vad jag kanske behövt med det är sån jag är , klar med skolan blev jag , och så stolt var jag att jag klara av att jobba och plugga samtidigt , alla gör inte det men jag gjorde de , mycket svett å tårar blev det , men jag belönades med en resa till Turkiet vilket var välbehövligt . Vi skaffade hund vilket var som att skaffa barn , alltid nån som är glad när man kommer hem och saknar en och gör en glad , det har varit värt varenda regnig och bakfull promenad man gått . Vänskap har satts på spel och man har insett vad som betyder saker och vad som inte betyder nått. Många dyra telefoneäkningar har man betalat på grund av bästa vännen bor
I norge . Men det har de varit värt .Drömmar har gått i kras och man har hatat och älskat stunderna man drömmer , man har rasat ner på botten och tagit sig upp , och så har man fallit , just nu är jag i någon medelpunkt det som då är spännande är att se vilket håll man dras mot. Har gjort mig själv besviken mer en än gång i år, vilket jag hatar har satt upp
Mål men spräckt planen och gett upp. Pirre och jag firade tre år tillsammans och att den mannen står ut med mig är en gåta . Men när jag tjuter och är sur , gnäller och är bitter då är han där . Hela tiden !

Året 2013 vill jag lägga
Mer energi på att se mer lösningar i stället för problem. Va snällare mot mig själv och ha små
Mål , typ veckomål. Stressa mindre och ta hand om tiden som finns .

Lät som jag haft ett bittert år , å ja faktiskt så har de varit rejält surt i omgångar men oxå mycket bra saker .

Välkomnar 2013 . Here i come ?


Julejobb

Julen va lyckad , mycket god mat och liv och rörelse . Fick massor av fina klappar och är supernöjd! Va trevligt att ha folk här , man slapp åka iväg och all stress va värt det .Mat har vi över så det räcker .

Ser över mitt schema och inser att jag jobbar väldigt mycket på elva dagar är jag ledig två, vilket känns lite när alla andra är lång lediga, nyårsafton jobbar jag till halvtio så det får bli att åka hem och sova, ska upp dagen efter å jobba, känns endå ok . Sofia är hemma ett tag nu så vill hinna umgås med henne med. Hon var här en stund igår , över social var hon då hon låg och sov i två timmar . Haha , hon är förlåten då hon kom med en burk cola till mig . Jobbar som sagt mycket har min halva helg nu, men ledig på söndag så det känna skönt . ska lägga undan till Turkiet så man kommer dit i juni . I morgon kommer den en hund till då vi ska vara hundvakt till nästa år ( 1:a januari) men det ska gå bra så har Fia en kompis med .


Jordens undergång

Nu jävlar , i morgon går jorden under . Så nu ska jag börja berätta för er alla va fan jag egentligen tycker om er . Ja kan
Börja med ...

Nää vars ! Tror inte ett skit på att den går under i natt , gubben som skrev mayakalendern blev väl nödig och va tvungen och gå på toaletten just då han skrivit domedagens datum sen glömde han väl av det bara :) på den tiden var de ju ner stress med . Haha.


Da'n före da'n före'n före da'n före

Idag har vi fixat julklapp till familjemedlemmarna eller delar av den i morgon fortsätter den samt dagen efter det. Sen återstår städning och allmänt julstök. Har varit ledig i två dagar nu. Men har jag gjort nått ? Nae . Är som sagt slut efter helgjobb . Men börjat återhämta mig och ska tillbaka till jobbet ikväll . Vill bara ha helg för att kunna sätta igång med allt nu .


Att låna eller att låna

Oj mitt i julstöket så är vi i valet å kvalet om att köpa bil. Och jag kan öppet och ärligt säga att jag inte är miljonär och kan åka till en bilfirma och peka på en bil och punga upp. Utan här ska de lånas , men hur mycket , hur lite hur hög ränta ska det va eller inte va ? Usch . Problem problem ! Vi är helt oense om vilken bil, vilket pris.

Tur jag har kloka vänner när sambon Inte arbetar med mig utan i mot
Mig ;) för övrigt är bildjungeln stor och kompliserad . Sätter huvudet på stand by så får jag sov på saken .


X-Mas planer

Vill hinna med så mycket nu, och vad gjorde jag idag ? NOTHING !

Städa
Julhandla mat , klappar och
Allt annat som ska in i julstöket
Baka
Och så bara förbereda .

Men endå njuter jag ;)


Promenad i skogen

Jag försökte tänka att det var uppfriskande , men 21 - och med iskalla ben så blev de inte bättre, men fina kort blev det på skogpromenaden .


Hundrädda

Jag brukar släppa fia i slottsparken , inte en själ där nere , ute i skogen får man räkna med att man möter folk och lösa hundar , men Fia lyssnar otroligt bra & kommer alltid på inkallning. Idag så gick vi hem ifrån slottsparken och så möter vi en dam som leder en cykel , det är trångt mellan snövallarna , hund , dam cykel och jag ska trängas på den skottade vägen. Och så skriker hon

TA BORT HUNDEN !
Fia går i koppel å jag gapar tillbaka , va tror hon ?! För de första är man så hundrädd så möter man inte en hund om man inte klarar av det, och för de andra kan man be vänligt . Jag mötet
Flera gånger i veckan vaksamma människor mot Fia , och jag respekterar dem och dom mig , men börjar
Man gapa och skrika så får man räkna
Med att jag reagerar ! Det sluta med att jag åt henne att åka hem om hon var så hundrädd , och utsätta sig för att
Möta en hund om man är så rädd att man börja skrika då ska man inte gå ut och riskera att träffa hundar.

Förstörde mig kväll !


Vart börjar jag ?

Okej , har inte bloggar på ett tag, men är ju ingen blondinerna direkt då jag antar att folk inte googlar mitt namn gör att se om jag gått under jorden .. Appen har inte funkat å blogga via datorn är bara så ute ;) skämt å Sido.

Fredags var jag i Ullared med grannen kollegan vännen Malin , allt i samma paket så att säga , fick med mig massa kul .

Satintäcke
Långa kuddar
Porslin
Ljus
Väggord
Koppel
Glas
Och massa mer :)

Så är mycket nöjd . Var inte ens inne på Damavdelningen för att kolla kläder var bara på heminredning :)

Julklappar är klara , är så fantasilös att alla får lika dana , men så praktiskt ! Fia är kvar, hon delar inte med sig av sin önskelista gör dock ingenting för det är roligare att hitta på själv :) Skicka min till tomten igår ( mamma) så nu hoppas jag tomten kan läsa :)

Nåja, slut för idag !


Vinter

Det bara snöar och snöar , jösses! Jag börjar fundera på vart ja ska gå med hunden . Det är inte plogat någonstans och de vräker ner , bilen hatar jag för att förardörren fryser igen och enda vägen att ta sig in i bilen va vita bagaget igår . Fy fan ! Jag hatar vintern , jag hatar den ! Och ryggen blir inte bättre , kan inte böja mig ner och det gör så ont när jag går . Pirre har åkt till Halmstad under tre dagar så mer passande kunde det inte vara . Tack gode Gud kommer Sofie hit och hjälper sin 87 åriga väninna . och allt är snöns fel !


Olyckskorp

I söndags så såg jag en korp, jag blev jätte varsinerad, men sen den dagen har jag drabbats av otur .
Stckad fot
Sträckt rygg
Och
Idag höll jag på att bli påkörd av en buss !

Vred till ryggen nått så fruktansvärt , borde va sjukskriven då jag egentligen inte kan jobba för smärtan, men jag jobbar endå, måste röra ryggen även om det gör ont . Sen idag
Så skulle jag gå över vägen vid en korsning , såg bara en buss från vänster som blinkade in på en sidogata, tittar åt höger, ingen kommer , å så tar jag ett steg ut, å vad kommer då ? BUSSEN ! Herregud någon försöket ta död på mig !


Jul !

Julen är spikad och klar . Pirres lillasyster , pappa och fru kommer hem till oss under två dagar , det kommer bli jätte mysigt. Jobbar dock korta pass både julafton och juldagen men kommer se mycket av dem endå .

Så skönt att få vara hemma . Jag har fart och flugit varje år på jul så äntligen får man vara hemma och julmysa :)


Min helg

Har varit bra , fredagen gjorde vi hemma gjord tacopizza, sedan blev de sängen , lördagen var de mysfrukost och så kom Fia , och vi åkte och köpte en öronlappsfotölj med pall som jag sitter i ljust nu :) fick en julklapp av Fia oxå , som innehåller en stor del av min barndom som jag inte växt ifrån :)

Eldkvarn och utgång var jätte kul. Trots att jag ramla och vricka foten som ser ut som en klubba ! Mitt i Norrköping så klart . Klantarslet Liina ramstedt är ute och går liksom. Träffa massa roliga människor ute och söndagen var en aning seg, dock en uppfriskande skogspromenad och kortspel med kärleken . Helgen var mycket bra . Tummen upp !


RSS 2.0