usch

Kylan krymper mer och mer nära in på i vårt avlånga land. Jag fryser . Både kroppsligt och självsligt . . Känner mig som ett utflyttat hus en bebytt mark, kala väggar med kalla ytor , med bara minnen i vissa rum.

Afraid Of The Dark

Hej

De är mörkare tider i byn , och i resterande delar av vårt avlånga land. Och i dont like it ! Jag är skit rädd för mörkret, förr var ju jag cool lugn i mörkret, jag och farsan bodde ute i en flygel när jag var yngre, och de va en bit ut, och jag gick ut och in på nätterna som katten. Jag va inte ett dugg rädd, ägde en hund en gång i tiden, även den va jag ute och promenerade med på kvällarna. Och nu har jag blivit skit mesig, riktigt störande. Vågar inte gå hem ifrån jobbet själv. Det händer så mycket skumt här i byn. Byns största och mest "farliga" missbrukare har släppts fri ifrån ? Ja vad vet jag psyket fängelset, ingen som vet. Men han befinner sig här i krokarna kring och i huset där jag bor. Jag berättade för min arbetskamrat om personen ifråga, och hon berättade om sin systers svärmor som råkat illa ut för honom, han hade knuffat ner gumman för en trapp då de bodde grannar. Känns mycket tryggt, denne man kan faktiskt göra vad som helst. Folk säger att man ska ringa länsman så fort han gör någonting, för de vill ha in så mycket de kan på honom, så de kan ta in honom igen. Eftersom att han är en fara för samhället, men då undrar man givetvis, vem stackaren kommer vara som utsätts för att den berömda droppen ska fylla tillbringaren. De kan vara jag lr någon annan krake. Ska man behöva vänta på att det värsta skall ske? tycker de känns allt mer otryggt här i byn speciellt dessa mörka kvällar. Hade en vänlig själ till arbetskamrat som körde mig hem, tycker det är väldigt otäckt. Det är väl meningen att man ska kunna känns sig trygg, men de gör absolut inte jag. misstänksam mot allt och alla, och de blir man ju inte bättre av, dessutom så varför släppa ut en man som är en fara för samhället ? Usch


Söndag kväll



När jag vakna i morse, hade jag ett stort lugn i mig. Allt va bra igen, de få sekunder som ja kände de där lugnet i mig så va allt så bra. Sen vände jag mig om och insåg att de va en dröm. Inte första gången jag har svårt att veta vad som är dröm och verklighet när jag vaknar. Låg länge i sängen till känslan av bruce refräng kom för nära inpå. Tog en lång dusch, drack morgon kaffet vid lunch tid. Tittade ut över byn, förbi passerande poliser som säger åt byns alkoholister och missbrukare att flytta på sig och hälla ut ölen, en gammal dam med en katt i koppel tog god tid på sig ute i höst vädret, och så ja i fönstret. Gick i en lång dvala till efter lunch.. Gick  ut en sväng, ner mot slottet . De va väldigt tyst runt om kring. Är ju trots allt söndag, mötte ett förälskat kärlekspar, lr så var de en andra dejt, de enda ja konstaterade va att de inte passa ihop. kunde inte låta bli att skratta när jag såg hans min när tjejen tände en cigg, han uppskattade i alla fall inte lukten, men endå så log han mot henne när hon tittade upp på honom, falskt lr gulligt ? Nåja passade de gjorde de inte.  Konstigt att man kan se sånt ? Lr så är de bara gissningar. Appråpå de , en god vän har äntligen brutit upp med hennes jaa jag kan sträcka mig till att säga as till pojkvän, och finns de nått värre ord en as så kan jag säga det istället.  han har behandlat henne som skit under alla de år de vart tillsammans, och jag har inte den minsta respekt för honom. Idag fick jag reda på att hon flyttar till nått eget, hon röjer och städar för fullt i lägenheten hennes, hon har börjat plugga, och tagit tag i sitt liv. Jag har hela tiden vetat att hon kan nå hur långt som hälst, men de såg mörkt ut då henne dåvarande pojkvän fanns med i bilden. Hon är verkligen värd nått bättre än de katten släpade in till henne. Mycket glad för hennes skull.

Tittade på utbilldningar idag, varför ska de vara så svårt att hitta en utbilldning man vill gå, eller rättare sagt den utbilldningen man vill gå. Jag ska ta me fan bli undersköterska, så är de bara, jag ger mig inte, struntar i om ja måste flytta, tänker inte gå och vara vårdbiträde hela mitt liv, dessutom har jag chansen då att utbilda mig vidare. Ger inte upp den här gången .

Nu kom sofie med sällskap till mig :) te time :)


Kvälls skrivning



Kände för att skriva av mig lite. Va ute och gick en sväng i mörkret, de va skönt. Va riktigt tyst ute idag. Blåste både ut och in tankar i huvudet, ibland undrar jag om de verkligen hjälper med alla promenader och tankar, om de tjänar någonting till . Men det är skönt med frisk kall höst luft. Kom in i värmen , tände upp några ljus och försökte sätta mig med kvällens dagliga te kopp och försöka tro att jag skulle finna någon slags ro. Men inte de, jag försökte roa mig igenom sång och musik i lyan på 33 kvm, kom på mig själv att sätta på celine dion, tror aldrig jag lyssnat på henne med bägge öronen, tycker mest hon sjunger smör låtar om lycklig och olykligt kärlek, brustna hjärtan och en evig längtan, men de är förstås så att skulle de inte existera skulle heller inte musiken ha en så stor chans. Hitta en låt jag faktiskt kände mig lite tagen av . "I Love you Goodbye" va till och med tvungen att höra om den, vilket jag ofta gör med låtar som sätter spår. Har haft en känslofylld kväll där jag varit tvungen att ta tag i saker och ting, kanske därför låten satte sina spår och tankar .

I morgon är det Fredag. Jag ska försöka gå och lägga mig i tid, men det är väldigt lätt för fröken Ramstedt att sitta uppe längre än vad hon bör. Jobbar i morgon , skönt ! måste bestämma mig om vaccinet , om ja ska ta det eller ej ...De lutar i mot att kryssa i nej. Vet inte vad som är bäst , tror de flesta på jobbet kryssat för ja, men som sagt detta gäller ju mig, så det blir nog ett nej även i de beslutet .




Wish I could be the one
The one who could give you love
The kind of love you really need
Wish I could say to you
That I'll always stay with you
But baby that's not me
You need someone willing to give their heart and soul to you
Promise you forever, baby that's something I can't do
Oh I could say that I'll be all you need
But that would be a lie
I know I'd only hurt you
I know I'd only make you cry
I'm not the one you're needing
I love you, goodbye

I hope someday you can
Find some way to understand I'm only doing this for you
I don't really wanna go
But deep in my heart I know this is the kindest thing to do
You'll find someone who'll be the one that I could never be
Who'll give you something better
Than the love you'll find with me
Oh I could say that I'll be all you need
But that would be a crime
I know I'd only hurt you
I know I'd only make you cry
I'm not the one you're needing
I love you, goodbye

Leaving someone when you love someone
Is the hardest thing to do
When you love someone as much as I love you

Oh I don't wanna leave you
Baby it tears me up inside
But I'll never be the one you're needing
I love you, goodbye

Baby, its never ganna work out
I love you, goodbye


Hösten och lugnet




Idag kände jag verkligen den där efterlängtade höstluften . Den kalla och friska luften..Jag och johanna gick en promenad i slottsparken idag, de va så skönt. Det var skönt att andas för första gången på länge. De va så lugnt och skönt att promenara omkring i sin egen takt och prata . Kände hur mycket jag saknat hösten , älskar hästen mer än vad jag dyrkar sommaren. Sommaren är stress för mig. De ska hinnas med så mycket, bada sola resa grilla , fara åt höger och vänster, hösten är lugn harmonisk och skön. Det är nått speciellt mellan mig och hösten när de kommer inpå. För ett år sedan så inträffade de värsta som kunde hända mig, trodde då kanske att hösten skulle påminna mig om de hemska, men sommaren var jobbigare att ta sig igenom, nu har de gått ett år. Och denna årstid värmer mig mer än sommaren någonsin kan göra.

Jag tror jag mår bra .

Lyssnar på Bruce . Älskar han röst ! underbara människa , han helar mig , Bruce och Lundell de två män som finns i mitt hjärta utan att skada mig . Höst lundell och Bruce - Lugnet har infunnit sig i lyan .  Ska njuta av den här dagen , för i morgon kommer en annan, och då kan de va helt tvärt i  mot vad det är idag. Ska sätta mig och skriva några rader i den rosa boken, memoarer :) Kan inte sluta skriva dagbok, har hållt på i över tio år. Och hur långt jag än går tillbaka så kan ja känna igen mig, även fast de gott så många år. Kan bli förvånad över hur jag tänkt i vissa situationer, kan bli häpen över hur jag fattat vissa beslut. Men de är kul att läsa hur en liten flicka på 13 år  drömmer, lika kul som att skriva om vad en 20 årig flicka drömmer om.


Veckan som gått

Hej

Denna vecka har jag varit kattvakt åt familjen B`s katt. Det har gått bra, lite ensamt har de varit, eftersom jag vanligen pratar flera gånger om dagen med medlemmarna i familjen, men denna vecka har de bara varit jag och katten tussan. Har även haft tillgång till bil, vilket jag utnyttjat till max! Hälsat på farmor fader, och farbröder. Den ena av de två farbröderna tvingade ut mig på en utflykt i de blå. Ett väldigt fint och fridfullt naturreservat, när vi alla satt där med en varsin mugg och en smörgås i handen så tyckte jag att de faktiskt var väldigt trevligt och harmonifyllt ute i naturen. Pratade med farbrors särbo mycket, vi har mycket gemensamt, vi har även en gemensam "bekant" hon är mer bekant med honom än vad jag är, så vi pratade en del om vederbörande så att säga, och hur åren går. första gången det går upp för mig att min näst äldsta kusin fyller 13 år. HON ÄR JU SÅ LITEN! Hon ska inte bli 13 . När jag va 13 gjorde jag i stort sätt allt som man definitivt inte ska göra när man är 13. När jag var 14 hade jag druckit min första grogg rökt min första cigg, skaffat min första pojkvän, haft min första fylla och blivit av med oskulden. Herre gud hoppas mina yngre släktingar har mer vätt än va jag hade i de år som komma skall för dem. Kusinbarnen håller ja varmt om hjärtat. Skulle vilja ha en undervisning för dem om hur de ska hantera de närmaste kommande åren, men man lever och lär, som alla andra, så jag överlåter de åren till dem, så får det hantera de som en lång lektion . Tror inte jag uppmuntarar dem med att säga att lektionen om livet är livlång.

Nåja besökte även farbror nr 2 den äldsta och hans familj. Köpte med mig lite fika, vi diskuterade som vanligt. Mest om framtiden för mig, han tycker jag är ungoch kan göra vad jag vill. Klart ja kan, men man måste våga, och ja är nog rätt feg för vad som ska hända, rädd för att de inte ska gå som jag vill. Men en dag kommer jag troligen att dra, kanske i morgon eller om ett år, det vet man aldrig med mig. Skulle vilja börja plugga, han tipsade mig om KY-utbildningar, verkade intressant, så jag ska ta tag i det där så snart som möjligt. Någon distanskurs i alla fall. Saknar pluggandet, just de där att få läsa något man tycker är intressant och givande. Och eftersom att ämnet omvårdnad ligger mig varmt om hjärtat så kommer de nog i första hand. Nåja ....

Skönt att va hemma igen. Skönt att familjen B är hemma , saknat dem, varit tomt denna vecka . fick sprit och en askopp av dem med dödskallar på :) har ingen askopp, och ja älskar dödskallar så de var väldigt passande. Snoff har fyllt år så jag var inne en sväng i staden och köpte henne en själv biografi av JC , tror hon blev glad. kommer garanterat låna den utav henne oxå när hon är klar :) apropå JC kanske man ska sätta på nån bit och ta sig en kopp te och njuta av septembervädret som kommer in mot byn . Äntligen höst . Tycker mycket om den årstiden, långa tjocka halsdukar och mysiga koftor :)

Tack Hej


Grisflunsa

Idag fyller en utav de mest betydelsefulla flickorna år snoffiz blir 24 :) hon firar nere på cypern med familjen plus pojkvän, tråkigt att ja inte kunde följa med. Inga pengar, inge jobb trodde jag. Men nu verkade de som om att jag får fortsätta en stund till, medens arbetskamraterna har spekulerat i om så verkligen är fallet ? Går rykten om tjänster som ska sägas upp och omplaceringar, jag orkar faktiskt inte lyssna på allt. Jag tar mitt papper och gör mitt jobb. Känns bara osälert ibland, hörde idag att med alfa kassa tar det upp till 22 veckor innan man får ut några pengar . . .  Känns mindre bra, om ens 22 veckor räcker, såg en kille på tv (plus) som hade väntat ännu längre. Vart ska man då få pengar från om man inge jobb har, hoppas verkligen att jag har den turen att jag får behålla jobbet.

Nåja på tal om jobb, så inom jobbet har vi fått förtur i vad de gäller "den nya influensan" vaccin. Jag vet faktiskt inte om jag ska ta det,verkar som om det är mer fördelar att låta bli, men det är väl ofta så att de mindre bra sidor hos saker och ting visar sig främst. Men när man läser orden förlamning koma och döden så känner man sig inte så säker längre. MOr ska tydligen ta, och jag talar med dem här på jobbet om va de tycker, men i slutet är det ju endå jag som bestämmer. Jag vill ta för att skydda mig, men de verkar som om jag skulle ta det så skulle de göra mer skada än nytta. Har en vecka på mig o bestämma mig om jag skaleva eller ej, så känns det. Fy fan för dessa sjukdomar. Grisflunsa å jag vet inte allt. . .

Ska snart fara hem till katt`n ..........snart kommer de hem äntligen dels för jag saknat dem, och så för att ja inte orkar med katt`n , igår vråla den halva natten på ingenting. O desamma natten där innan . Suck får aldrig sova ...Katt jävel !


systor?

I vår släkt ska de tydligen sedan lång tid tillbaka finnas en njursjukdom, en obotlig sådan givetvis. Och enligt rykten kan denna njursjukdom hoppa mellan familjer och genirationer. Min fars morfar hade den, och dog sedan utav den, samt min fars moster, och nu har min far fått den, och nu bör jag testa mig i fall jag har den. vilket är 50% chans. Min far informerade mig innan sommaren om läget, men sade sedan att det inte var den elaka arten av systor sóm de heter, medens min farmor idag berättade för mig att så var fallet, att det var den elakartade systorna som tagit beslag på hans njurar. Och då är min fråga varför i h-vete han inte sagt något ? Har jag inte rätt att veta, dels för att han är min pappa som jag faktiskt älskar, de ligger långt inne att säga det, men de gör jag. Och sedan dels för att jag ska ha en chans att få se om jag har dessa systor på mina njurar. Mina farbröder kanske oxå behöver den informationen ? När farmor berättade de så kändes de verkligen som om jag kan lika gärna gå å dö vilket som, om man redan är inne i facket "dödsorsak njursjuksom" Pappa har inget sagt, pratar inte speciellt mycket om det efter som jag inget hört. ska ringa sjukhuset i morgon så jag får en tid, men de känns som om de kvittar eftersom pappa har de, så skulle ja inte bli gladare om jag inte hade det.


la helg .

Fredag - Jennifer och Lisa kom till mig, vi korckade upp, mycket trevligt. For sedan ner till byns pub . . . . .

Lördag . Vaknar runt 13:00 ser som "hej kom och hjälp mig, och hjälpen inte kom" Insåg att duschen var nog de bästa sättet för att vakna, gick sedan tillbolaget, stank fortfarande bardisk. Sedan hem för att röja undan ansiktet å påbörja en ny outfit, det fick bra. Sanna kom senare och vi gick och åt frukost klockan 16:00 på pizzan . For sedan till den planerade kräftskivan. De va trevligt, kom mycket folk . Jag tog det lugnt efter som att götet väntade under Söndagen .

Söndag . Jag vaknar 07:40 ringer fia. Hon var som tur vaken, eller ögonen var öppna i alla fall när kom in i lyan . "du kör!" var de första hon sa sedan la hon sig i soffan. Jag bryggde kaffe åt henne, men inte ens de hjälpte henne att vakna till liv. Vi satte oss i bilen o for iväg, en bit utanför norrköping ville vi ha nått att äta. sockerchock ! Stannade till vid en bensin mack, och snurrade runt en stund för att sen välja va vi ville ha. For sedan ut på vägen, dock åt samma håll som vi kom ifrån, så vi var halv vägs tillbaka in i norrköping, vi skulle som sagt till göteborg. Väl framme i göteborg så såg vi vårt mål. Men vi hittade ingen parkering, dåligt skylltat ! Vi var inne och for och svor i den stora staden, gps - ville att vi skulle ta vänster upp på huvudgatan, men huvudgatan den såkallade, var igenbomad av vägmaskiner och diverse föremål. Men efter mycket om och men fann vi en parkering, efter att vi vart uppe på motorvägen ännu en gång. Hade en mycket trevlig dag , lisebergskaninen antastade mig, den jäveln, blev liv rädd och sprang haha . Gillar inte maskerade män, om de nu var en man ? Nåja åkte mycket och hade kanon skoj, blev enormt blöt i karusellen colorado, men va gör de hehe . På hem vägen hände nått som jag verkligen uppskattade. så klart var vi tvugna att stanna på mc donald, och efter att stått 15 minuter i kö så fungerade inte mitt kort när jag beställt käk. Hade ca 7-8 personer bakom mig så de blev ju lite jobbig stämning. Men i kassan brevid mig så stod det en rätt så snygg och lovande man i sina bästa år , och han sa "jag betalar din mat, de är lugnt" herre gud, det finns snälla mäniskor ! jag blev helt ställd, tack lyckades jag få fram , medens jag var i chock. mycket rart :)

Hemvägen gick mycket bra, fia somnade, och jag stannade till innnan jönköping och tog en 45 minuters lång tupplur, kände att ögonen inte hängde med, var helt slut. Sedan väckte jag fia i Norrköping fick hon ta sista biten. Men vi kom både dit och hem  utan skador på varken kroppar eller bil, ja lite rädd är jag ju för kaniner då efter insidenten :) I morgon blir det pålsboda , träffa pappsen och farbröder. Är kattvakt denna vecka, vilket resulterar i att jag har familjen B`s bil. Det har farit till cypern, så jag får äran att va hemma å vara hus och kattvakt. Krävande katt som ska nattas ...men de ska gå bra.

I'm gonna find another you




It's really over
You made your stand
You got me crying
As was your plan

But my loneliness is through
I'm gonna find another you

You take your sweaters
You take your time
You might have your reasons
But you will never have my rhymes

I'm gonna sing my way away from blue
I'm gonna find another you

When I was your lover
No one else would do
If I'm forced to find another
I hope she looks like you
Yeah, and she's nicer too (yeah)

So, go on baby
Make your little getaway
My pride will keep me company
And you just gave yours all awayOh, now I'm gonna dress myself for two

Once for me once for someone new
I'm gonna do some things you wouldn't let me do
I'm gonna find another you












RSS 2.0