slyna?

Sitter och ser big brother . Herre gud inte märkligt att vi tjejer har dåligt rykte. En tjej låter killarna bara helt plötsligt hux flux, ta på tjejerna bröst och klämma lite, hånglar först med den ena killen för att sen hågla med den andra. Vad är det för folk som låter sig bli klappad och smekt på av alla möjliga personer . Som om om man vore någon slags attracktion som ska se eller uppleva. Usch slynor !


Alltså var är självrespekten ? Finns det någon , är det bekräftelse man söker av flera personer på en kväll. Eller är det bara så att man inte kan få nog av att bli förnedrad.


Plantagen




Idag har vi varit på plantagen i stan, shoppat loss . slutade i tre säckar blomjord fyra krukor. uteplantor och inneblommor och en Benjaminfikus. Samt en vatten kanna. Jojo så nu har det planterats här hemma.

Helgen har varit riktigt skön, nu sätter vi tänderna i en riktigt jobbar vecka
Mån - torsdag sedan ledig Fredag och sedan är det jobb Lör-Måndag. Och mycket plugg.


EKG




I flera dagar har jag haft det jobbigt med andningen. Tung andad och idag fick jag tryck över bröstet. Fick avbryta jobbet och åka in till sjukhuset, order från läkaren. Ringde P som avbröt jobbet och följde med mig. Allt såg dock bra ut. Skulle få luftrörsvidgande utskrivet, Usch otäck känsla de där, när man varken får ut eller in den luft man behöver. Mitt undertryck ligger på 90 vilket är lite högt. Försöka lugna ner mig lite så kanske det bli bättre.


Poker face



Vilken karl !
Jätte gammalt klipp, men jag tröttnar inte. Inte för en sekund.


Solero




Dessa två glassar blev jag så sugen på ! Mmm vill ha sommar och glass nu !


Brevbomb



Tänk om den kunde komma nu, brevbomben, eller deklarationen som den heter. Usch jag är nervös, tänk om man skulle få 2-3-4-5 tusen att betala tillbaka till staten. Jag hoppas att jag får rillbaka, eller jag hoppas hellre på att jag inte får en krona att betala och blir utan vinst med de. Bara jag slipper en skuld. Faktiskt inte jag som gjort fel i sånna fall.


Jag förmådde inte




Hemklick hemskick. Kunde inte låta bli, jag förmådde inte ! Kan de bli sommar och varma vårvindar så man får bära lite nyinköpt.


Fruktsallad


Har gjort fruktsallad idag med Fia . Mmm vad gott ! Glömt bort hur gott det var.
Tvättat bilen idag , vart istan där endast kärleken hittade kläder, eller jag med men kärleken har fått lön och det har inte jag, fick ett erbjudanden att få en betald jacka , men jag tackade nej. Blir att inhandla den till helgen, riktigt snygg var den.

I helgen vill jag göra massa massa, och jag hoppas på fint väder. Vill ta del av hela helgen och allt var den har att erbjuda. Men det ska nog inte vara några problem, blir bio i alla fall härligt. Funderar på att göra massa gosa efterätter, efterätterna ska vara huvudrätterna. Kanske ska slå till med ett bak? Vi får se.

Hemma kväll ensam, och det resulterar i ägg macka varm oboy och kanske lite fruktsallad? Och så såklart Hockey ! AIK-Färjestad ...är nervös. Längtar så till fotbollen börjar, alltid lika härlig stämmning .


BB-Nörd !



Hej mitt namn är liina och jag är beroende av big brother .
- Vad är det som gör att du känner så?
- Jag har beställt 24-7 abonemang för 30 dagar ...


Tjuven boven Klåparen

Denna dag har jag varit så trött att orden inte finns för det. Lat är vad jag har vart idag, fast jag har endå dammsugit sorterat ut och in ur skåpet och lådorna i hallen och diskat tre gånger har jag hunnit med tvättat en maskin och hängt upp och vikit tvätt, är rätt bra i alla fall.

Helgen erbjöd mycket sång och musik med bara trevligt sällskap. Lördags var vi uppe på Olé där det var spelning, mycket bra och trevligt. Mycket folk med. Men jag var verkligen trött så det blev att vi skulle fara hem med taxi kl 12, men lustigt nog var vi inte hemma i köket förens 01.40 märkligt. Taxin i denna by är så duktiga ...Man ringer och beställer en bil, sedan frågar dem efter namnet,( varför ) undrar man för när en människa tar taxin så går det till så här.

Taxin- Är det Lina ?
Tjuven boven klåparen - Ja

Och så hoppar tjuven in i bilen och skäl taxin. Så 1,40 h senare kom vi hem. Men söndagen bjöd bara på mys. Lunchfrukost blev det och kött och gratäng på kvällen med ljus och bara vi två. Helgen blev lyckad.

Veckan innebär för mig
Tisdag
Röntga höger fot och matte
Onsdag
7-13 jobb
Torsdag
16-21 jobb
Fredag
7-16 jobb och tacos på kvällen med så ska det låta.
Lördag
Hageby köpcentrum , In till svägerskan och sedan avslutar vi med bio.

Reservation för ändringar


Fobier

Jag har Fobier, två stycken. Den största är för råttor. Jag är så rädd för råttor så det är inte klokt. Jag tar omvägar för att jag är livrädd för att möta en råtta eller mus sork vad som helst, små äckliga djur , ekorrar är okej, men jag tycker att det är samma sak fast i ett sötare format, små djur man inte kan kontrolera som äter av döda saker .

Jag gör helst inte detta .
Vill helst inte gå in i soprum
Öppna "offentliga" soptunnor i parker exempelvis
Går in i bodar och garage källare och vindar.
sitta ute på serveringar ( visst sitter jag ute, men vet jag att soptunnan ligger runt hörnet så vill jag helst undvika det)
Om någon berättar att de sett en råtta på ett ställe så går jag näst intill aldrig dit, eller tar den vägen om jag verkligen inte måste.

Jag mår oerhört dåligt av att veta att de kan finnas råttor på ett ställe. Och om jag kliver in i en djuraffär måste jag veta vart råttorna är så jag inte går dit. När jag ser en råtta på tv så kryper det i hela kroppen och jag blir faktiskt lite panikslagen. När jag ser på bild händer samma sak. För ett par år sedan så gick jag in i en djuraffär för en vän till mig skulle köpa ett marsvin till sin lillasyster. Och vi gick in i en liten gång, på höger sida så fanns en stor glasvägg, innanför den så fanns det burar staplade med olika djur, en bor såg tom ut bara lite spån och halm i, så jag stod vid den, bakom mig va en vägg uppbyggd av tomma burar, var säkert ca 15 burar. Så där stod jag och titta på marsvinen, men vid den buren som såg tom ut dök det plötsligt upp en råtta. Och jag blev så rädd att jag backade och rev ner de där 15 burarna bakom mig och skrek , djuren i affären var väl minst lika skräck slagna som mig. Usch.  Så råttor är det absolut värsta jag vet.


Katter.
Katter fångar ju råttan visseligen. Men jag kan känna att katter är opålitliga och lömska. Klappar man en katt kan man bli river eller liknande för det inte passar, usch. Vissa katter går bra, men jag vill heslt inte röra vid dem. Och de känner de förmodligen av. När vi var i turkiet så sprang de lösa viildkatter över allt , och en bekant jag lärt känna där nere berättade om smittan en del katter kunde bära på osv. Han berättade historer, de kan ha varit osanna oxå, men efter de så vill jag inte ha en katt nära mig. Vi satt på en resturang, och helt plötsligt kommer det en katt och stryker sig mot benet. Och jag börjar näst intill tjuta, och skriker smått, "what is it ?" frågar servitören på resturangen. "take it a way ! Take it a way!!" Gapar jag . Han fattar att det är katten och hyser bort den....

Historien jag hörde var att , katterna i visa land bär på rabiessmitta, och att när de smeker sig mot ben osv kan de hugga och klammra sig fast mm . Och om det är sant eller inte vet inte jag, men jag är livrädd för de katter i ut landet . Usch ....

Mina små fobier det.


Jag KAN faktiskt göra nått




 I world trade center dog va 3000 personer , kommer ni ihåg vilken uppmärksamhet det var om de ? I veckor ! Varje dag svälter och dör barn av samma antal, varje dag året runt .

100 kr är inte mycket för mig, jag är inte förmögen alls, men jag är så pass förmögen att jag anser att 100 kr inte är mycket för mig, jag står inte och faller med 100 spänn. Jag tänker alltid att jag ska göra någonting, jag skickar kläder till välgörande ändamål osv men det finns mer man kan göra. 100 kr i månaden tänker jag ge för att hjälpa, så vet jag att jag gör någon nytta för en människa som verkligen står och faller med det. Vissa määnniskor säger att det är bluff man vet inte om pengarna kommer fram, men ödslar man en sådan energi på att tro de och helle ringet göra, då kan man faktiskt ta reda på hur de kommer fram , det går att ringa till organisationerna och fråga och höra efter , de berättar gärna vad de har gjort och hur långt de har kommit. Jag tänker i alla fall göra någonting nu .


Nutrilett-smärt ?



Blir man smärt av Nutrilett? Man kan pröva P brukar dricka dem när han jobbar natt, han tycker det är okej. Och jag blandade till min en liten drink , faktiskt rätt så gott. Visst en kebab till lunch vore ju hur godomligt som helst, men nej nej, ska försöka hålla mig till dessa drycker får vi se. Jag ger det två veckor och har jag inte miskat i midje mått ska jag köpa mig en pizzeria eller nått. Usch vad jag vill vara smal och smärt. Men men jag är en godhjärtad tjockis och det är inte så illa de heller.

Igår kom pappa med bilen , så nu är den min min min, eller ja den står på pirre men det är så skönt att ha en bil. Svängde förbi Eken oxå, en gammal vän satt där med, vi har inte setts på ett tag, jag och vännen räknade ut att vi kännt varandra i nio år, och verkligen stått nära varandra. Han hade en svår tid nu, jobbigt att se och jobbigt att höra, känns svårt att man inte kunde hjälpa till när man bor så långt bort. Men man kan ju alltid göra lite. När en människa verkligen är nere på botten finns det bara en väg, de är upp. Och man måste hjälpas åt så att man kommer dit. Jag är glad att mina vänner (så som han) har funnits när det varit svårt. Och jag kommer finnas för honom.

Jaha Pålsboda stod stilla igår, ingenting har hänt... Jo de har renoverat ballkongerna på konditorihuset och målat om inne på pizzan. Gubben i kiosken va lika sur som vanligt och hälsade på varandra fast de hatar varandra. Så det är skönt när det inte hänt så mycket.


Prins AIK-aren Daniel


Stackars prinsen Daniel. Ser på hockey , och hör hur AIK klacken sjunger klappar och hejar. De filmade Aik-are när de sjöng å hade händerna i taket, och så satt han där på en stol mellan två halv tråkiga säpa män. Kan inte vara roligt att vilja hoppa och sjunga och sedan inte få. Han borde ju vilja göra det i alla fall kan jag tycka , nåja är man prins så är man. Skulle gärna vilja se honom i AIK mössa och halsduk och en stor flagga och skrika som de andra AIK-arna . Men som sagt är man prins så är man. Men är man AIK-are så man.

Todeloo


2-3 liter

Hej . Som ni alla vet så jobbar jag inom vården och läser till uska, vilket betyder att jag vet att man ska dricka 2-3 liter vatten om dagen, det är ett visst ml antal per kg , så jag ska väl häla i mig en dunk om dagen typ. Men men, idag har jag räknat ut att jag har druckit två koppar kaffe, bara två koppar, alltså har jag inte intagit någon annan vätska. Helt sjuk att min kropp håller och att jag inte blir uttorrkad , fast å andra sifan så äter jag ju dessdå mer å det innehåller ju lite vätska men endå, minus till mig !

Nåja skrev prov igår mvg på de och vg i kursen. Känns så bra ! Men nu blir det medicinsk grund, och vad frågorna och uppgiftern att dömma så sattsar jag på MVG så kanske jag når till ett G .

Tack för mig.

Jo just de. Du kan må vara bättre och lever lättare, men sedan får du allt på ett silverfat oxå.


Den hemlige miljonären




Ser på den hemlige miljonären , vilket program ! Herre gud önskar att jag kunde ge mig ut och hjälpa alla som behöver de, fast å andra sidan de kan man väl säga att jag gör med. Så jag jobbar ju med det jag vill, men att kunna dela ut pengar hej vilt vore ju med fint.


Vår dag



Vilken härlig dag ! Underbart med sol ute, va länge sen jag kände hur solen värmde på de svarta plaggen man bär, underbart !


kvinnodagen firas med semlor !



Hur många har ätit dessa bakverk idag? Jag har i alla fall gjort det. Byns Café´var fullt fa´nns endast ett barbord till mig och fia när vi skulle slå oss till ro. Gick till sminkshoppen ska pröva den nu 24h fondation, får se om den håller nudå. Snart matte, måste gå ! Sedan en snabbvända till staden för att unna mig något på den internationella kvinnodagen.

Fick jag önska skulle den kvinnodag innebeära att jag inte behöver göra någonting.
Bara ha allt färdigt, tvätten i maskinen upphängd, disken i stället sopporna i tunnan och golvet svabbat och fönstret puttsat. Men som sagt , kvinnodag eller ej, det måste göras. Men efter som att jag har sopor i påsen innebär det att jag så pass mycket mat att jag kan slänga och förmodligen blev mätt, och tvätten i maskinen tyder på att jag har kläder, och de skitiga fönstren tyder på att jag har en kya att bo i. Så jag känner tacksamhet denna dag, och så får jag ju vara ledig. Måste skänka en hälsning till min mamma som tack för lånet av bilen till stan så jag kan fira min kvinnodag :)

Underbart


Farmor och farfar

Om jag skulle få en vecka ledigt nu så skulle jag direkt åka upp till min älskade Farmor och Farfar, sova där och gå upp tidigt för att sitta i köket med en lång franska och en kopp kaffe med farmor och läsa Närkes Allehanda och gå en sväng på samhället med deras omöjlig hund. Se på deckare och dricka mer kaffe och bara vara hos Farmor och Farfar, för herre gud vad jag saknar dom nu. Vill bara bli omhändertagen av farmor just nu. Hon kan nämligen få allt bra .


Ni finns i mina tankar .


SOL!

Usch idag har jag varit nere, varför? Ja ni säg det. Ledig är jag ju me  jag har kännt att jag inte orkat ta för mig av ledigheten riktigt. Men det ska bli riktigt kul på Fredag , så är det Motala som gäller, ska bli riktigt kul att komma ut och träffa nytt folk, folk man inte stöter ihop med på ica eller jobbet mm. P blir gräsänkling då, han gråter nog inte för de. Sedan Lördag blir det melodifestivalen med fia, Tror att det kommer bli

The Moniker
Danny
Saade
Varga
Linda B
Och så Brolle ska man klämma in där oxå.

Hoppas veckan går fort. Hoppas det blir vår snart, detta börjar gå mig på nerverna, usch ! När solen i framme ska man ut fort fort, och sedan ta del av det fina vädret, känna stress över de man inte hunit gjort , jag vill ha ett permanent väder. GE MIG SOL! Innan jag på riktigt går under i detta skitväder.


Morgonpromenix




Morgon promenad . Mer min grej än någon annan promenad, tog en lite promenix runt slottet igår när jag var på väg till jobbet. Men idag ville jag sova, helgen gick fort på jobbet, men den var lång. Går det ihop sig ? Idag blir det plugg och lite nöjen .

Skulle behöva sova fem timmar till, helt slut !


Det är fest ! Men jag ...



STANNAR HEMMA

ikväll är det pary på byns hotell, verkar som om alla ska dit, alla utom jag ! Ser taxi bilar och annat folk som rullar förbi dit hör dunkandet av baser på fester närliggande mig. Och jag ligger i sängen hemkommen från jobbet och ser film. Inte dumt de heller, dock har jag släppt iväg min man till partyt med vänner, vilket gör att jag känner mig ännu mer ensam. Men men helg jobb måste göras pensionärerna behöver mig lördag söndag också.

När jag jobbade ikväll stötte jag ihop med en svart man som var allt annat än full, han hade nog smakat av den svarta marknadens cigg om vi säger så, han såg så fruktansvärd otäck ut att jag funderade på om jag verkligen vågade gå hem, ringde kärleken som kom och mötte mig, vilken underbar karl man har.
 

Jag kan glädja mig åt att jag kommer vakna upp och må bra i morgon ...hälften av byn kommer vara helt död, men 06.30 sitter jag på cykeln på väg till jobbet. Hoppas solen skiner så blir man glad och får lite vitaminer av solens ljus.


gick bra idag

Gick bra idag, nu bara vänta och se. Nästa vecka kommer svar ...Gillar känslan när man inte riktigt vet vad som kommer att ske i framtiden, då på ett posetivt sätt. Ligger just nu i sängen och ser på film och bara tar det lugnt inför arbetar helgen. Kommer gå bra denna helg, ledig nästa(dans i motala) Och helgen därefter har jag tagit mig ledigt och så är jag ledig helgen efter de, så tre helger ledigt, underbart ! UNDERBART ! Plugg med andra ord...

Nåja nu ska jag slå mig ner lite till i sängen och slappa.


Bibliotek ...stavas det så?



Äntligen är kursen...nästan avslutad! Bara provet kvar, så nu har jag bunkrat upp för medicinsk grundkurs. Jag och fia gick till biblioteket och där snurrade vi runt bland hyllorna, hittade massa böcker om medicinska termer, celler och dess uppbyggnader. Läste uppgiftera, jisses jag kommer att bli läkare när jag har fattat hur allt hänger ihop. Men nu ska det bli riktigt kul att bita i nått man faktiskt inte förstår ett jota av. Skaffade mig ett lånekort(vuxenpoängtill mig) så nu ska jag bli klok och förstå mig på anatomi och människokroppen och allt annat i den.

Önska mig lycka till .


Bästaste

"jag blir glad att se er två.
det är verkligen kärlek. att stötta varandra, att älska varandras brister, att försöka tillsammans hitta lösningar på problem. att se min bästa vän tillbringa livet med en så fin människa, det gör mig glad"

Citat taget ur Sofias blogg 10/09/28.
Kommer aldrig glömma det. Bästaste bästa Sofia Lilja


Sofia Lilja .
Hur snäll som helst
Tackar aldrig nej till en kaffe
generös
givmild
förstående
lyhörd
klok
vis
smart
kvick
bästa humor(borde få en oscar för den)
bra smak
förståndig
effektiv
hjälpsam
kompromissvillig
händig
suverän
våghalsig
ärlig
underhållande
stark
tuff
ömsint

Jag har en sådan fruktansvärd tur att jag har en sådan underbar bästa vän med alla dess underbara egenskaper!


Beautiful !



Nä nu vill jag sätta färg på Huvudet !


Kalldusch !

Oj vad jag var trött i morse när min dag började. Flöt på bra, fikade med sanna på Åbergs såg en tjej med rött färgat hår . LOVE ! Gud vad snyggt det är. Fan att jag inte tog rött , kanske skulle ringa frissan ? Nåja kom hem och lovade mig själv att ge mig själv en spark i arslet för att städa, kanske inte behövs (synligt sätt) men jag vet hur garderoben ser ut, och jag vet vad som väntar mig när jag öppnar den, för modligen ligger jag på golvet och kommer inte upp för att jag fått ett lass med kläder över mig. Så jag började städa...Eller nej, jag skulle ju börja städa, men jag glömde den där sparken i baken och och la mig i soffan, skulle ju bara kolla facebook...Så här sitter jag, tog en dusch, en kall sådan kände att jag kunde somna vilken sekund som helst så lika bra stt köra en kalldusch. Och nu ska jag börja städa....


Kanske går en sväng till bokhandeln, skulle vilja glömma bort allt pluggande och jobbande för ett tag och vara i någon annan värld en stund.


Är det onsdag?Nej Tisdag

Vet knappt vad det är för dag. Vet att jag jobbar kväll för en arbetskamrat och att det är 1:a Mars . Igår var det ..Spårlöst och de går på Måndagar så att Tisdag , Tisdag är det idag ja, Jisses vad händer ! Tappa bort dagar vid 21 års ålder.


Vaknade 07.15 ...Låg kvar till 08, då kärlekens usla melodi på telefonen började ljuda. Gcik till Åbergs och tog en förmiddags/fika , mysigt ! Sedan lite små ärenden hit och dit, plugg plugg och plugg. Inte alls nöjd med sista uppgiften. Men riktigt bra resultat på förra, (klapp på axeln) De värsta och de bästa men distans det är att man bara har sig själv och skylla på om man inte gör jobbet, och det värsta är att det finns ingen annan att skylla på. Men klarar mig bra tycker jag. Kvälls jobb idag igen , skönt med två kvällar på raken faktiskt, i morgon blir det dock trögt att gå upp när man hör någon brevid ligga kvar och snusa och sova. Men men thats life de. Ledig på Torsdag, gissa vad jag ska göra !? TAAAADA ...Städa ! Knappt hemma i helgen då jag jobbar och då vill jag bara lägga mig på soffan och bara vara de timmar jag är hemma. Men karln då? Gör han inget ? Jo visst, men vil jag ha mina saker där de ska vara får jag se till att plocka själv. Dessutom är jag beroende av att städa och plocka, gör de jämt, alltid gjort och kommer alltid att göra.  Lördag ska jag köra in svärmor med man på teater trevligt trevligt, då ska jag unna mig Gyllene måsen mat, Mmm ! Länge sen nu. Eller kanske pizza hut?

Nåja . Denna dag gick den med, har faktiskt fått en del som tryckt på gjort så att säga. Nu är jag klar med en kurs, bara proveet kvar, sedan kom jag på att jag måste köpa en till bok till nästa kurs, bommande tydligen att köpa den, klanta*rsel ! Jaja .


Fredag blir det spännande minsann :) Skriver mer om resultat.


RSS 2.0