Polen

Det var otroligt roligt i Polen, har skrattat så magmusklerna har knutit sig. Det som hände när vi kom till Skavsta var att vi satt i godan ro för att ta en första reseöl. Det gick hur bra som helst, sen skulle vi äta nått innan vi klev på planet. Det gick mindre bra då kösystemet var katastrof! En kassa öppen med med en kassör som verkade att ha klister under skorna.




Snoff åt upp sin smörgås i kön, jag studerade de hela systemet och tänkte att detta är verkligen inte genomtänkt. En kö på ca 40 personer med en kassör. Väl framme så gick två smörgåsar och tre öl på 384 kr . När vi satte oss så spillde Snoff ut två av tre öl, sanna berättade att bordingen stänger om tio minuter, så det var bara att lämna bordet i de fördärv vi hade skapat . Väl på planet så köndes allt bra. Och drinkvagnen rullade ut. Flyget skulle ta ca två timmar. Så jag tänkte att de skulle garderas inför resan. Så jag frågar " is this the  only chance to drink at this flight?" Vi fick oss ett gott skatt och det räkte gott och väl med den beställningen vi gjorde. Allt gick supersmidigt väl framme Krakow. Taxi till hotellet incheckning och att få rummet. Krakow är en jättefin stad! Verkligen den vackraste jag skådat. Kommer verkligen att åka tillbaka dit. Gamla vackra byggnader , kyrkor och torg . Det som jag dock reagerade på var all sävlig personal, det var lite " manjanamanja" man tog ett bord på en resturang/pub då kunde det ta väldigt lång tid innan de kom och tog  beställningen . Om de ens gjorde det vill säga. När man sedan gick till baren och gjorde sin beställning så sa de då att man skulle slå sig ner så kom de ut för att ta beställningen. Och så tog de för givet att växeln automatiskt var dricks. Men så var det inte på alla ställen, men många. Men det var  så billigt så för oss var det ju ingen större " förlust" 

Auschwitz och birkenau var väldigt sentimentalt. Och intressant att få besöka. Det var svårt att förstå och ta in att där man gick med sin guide har det faktiskt levt människor under fruktansvärda omständigheter. Det var inte förens jag kom hem och läste om det som jag inte helt men nästan kunde ta in en del av allt. En resa alla borde göra. 


Nästa år pratar vi om Budapest med gringos. Det kommer att bli  grymt! 

 


Polen

Om två dagar åker jag och gringos till Polen på vår första tjejresa utomlands och fler kommer det bli. Vi ska tydligen besöka  auschwitz på Sannas begäran. Sen på min begäran är det uteservering och fik som gäller , kommer bli sjukt roligt, vi har planerat detta i exakt ett år så nu är det roligt att det äntligen blir av, vi ska försöka att ta oss iväg en gång om året , Polen blir alltså vår första Trip med mina älskade gringos... När jag åker utomlands så har jag processer för mig, det ska rakas ben, målas

Naglar , håret ska packas in, sminkborstar ska tvättas. Kläder och outfits ska väljas med omsorg och eftertanke. Jag kan hålla på i veckor innan, endå så börjar jag när det är 48 timmar kvar. Imorgon har jag allt kvar. Förutom att
Måla naglarna, färga håret har jag lyckats med, smetat ner hela pannan med hårfärg gjorde
Under tiden färgen egentligen skulle hamna i håret. Jaja, det blev bra i alla fall. I morgon ska jag före resten som sagt. Hoppas på strimma ny skor kommer också, annars är mina outfits i huvudet förgäves.



Kärt återseende

Ok. Jag ska verkligen försöka mig på det här med bloggen. Igen, jag slutade för jag tyckte appen i telefonen var krånglig, och att lära mig nått nytt var tydligen ingenting för mig, fortfarande. En god vän till mig sa att jag inte är immun mot kunskap, nått jag verkligen trott en längre tid. Men jag ger det här

Några försök till.

Vi var på mamma Mia the party
I helgen på tyrol i Stockholm, vi firade
Mamma som fyllt 50 år. Det var verkligen kanon. Platserna hade kunnat varit bättre men annars var det verkligen bra! Maten var bra, showen var bra ölen var god. Perfekt! Träffade R på kvällen, den gode R som alltid ställer upp för en öl eller fem när vi är i huvudstaden. Han är en fin människa, jag tycker mycket om R. Han är genuint artig, sällan träffar man på sånna människor nu förtiden.
Artig bör fler människor ta efter att vara, gentlemän! Det behövs fler som R.  Dagen efter var det söderpromenaden. Är det någon av mina trogna läsare som missat min kärlek till Stockholm? Tror inte det. Underbar stad. Jag älskar dig Stockholm, de vet du! Det dröjer dock inte länge förens jag kommer igen. Tack och lov. Jag behöver pulsen, folket tempot. Det ger mig verkligen energi. Om det någon gång tar slut mellan mig och P så kommer jag ta mina flyttkartonger och pysa dit. Det enda som skrämmer mig är tunnelbanorna. Röd blå och alla dessa linjer de förstår jag ingenting utav. Men som sagt, jag är tydligen inte immun när det gäller kunskap. Jag tror dessutom att i mitt tidigare liv hette jag Astrid och bodde på någon idylliskt innergård på Södermalm, bar ofta en knälång rutig filtkjol och basker, och cyklade längst Hornsgatan till mitt embete och tvistade loss på Mosebacke om lördagen. Det känns ganska bekant om det nu var så. Det kommer i alla fall vara så i min fantasi. 



RSS 2.0