Kampen mot nikotinet



För 8 dagar sen så tog jag min sista cigg. IGEN ! Jag vet att mitt rekord är tre veckor. Så att slå de kan gå hur som helst, det som är jobbigast är

Efter maten
på kvällarna
när man går någonstans
när man pratar i telefonen
när man väntar
när man har tråkigt

Så det är 6 tillfällen om inte mer som jag ska besegra . Jag har världens bästa pojkvän om verkligen stöttar mig, även om jag inte alltid lyssnar när det är som värst, men jag vill samidigt som det är svårt att se mig själv som icke rökare . Jag röker ju, jag är ju en sån tjej som röker ! Men jag vill fortfarande spara de där 14.000 kronorna per år som jag röker upp, ja det är faktiskt så mycket pengar ! (minst). Ett pack om dagen , det är helt sjukt , och jag har rökt i 9 år. Jag är bara 22 så jag är ju på god väg att ruinera mig själv och ta dö på mig själv också. Men det är så svårt att se de sakerna när suget kommer, sjukt sjukt svårt ! Då skiter man i om man sparar 100 tusentals kronor per år eller om man luktar illa och har noll cirkulation i kroppen , man vill då bara röka ett pack på en gång . Men jag måste ! Eller måste jag väl inte, men jag är ju under hot (sofia är den skyldige) och någon gång så man man ju sluta ! Jag slutade ju  inte med meningen , utan när jag blev sjuk så rökte jag inte. Utan jag bara låg och sov, och sen gick det en dag, och en till osv, nu är det dag åtta. Och jag har inte intagit något nikotin, alltså jag har inte tagit några nikotinplåster, eller tuggummi, inte ersatt ciggaretter med snus. Så blir jag sugen så kan jag inte ta nått sådant som ersätter ciggaretten, fför då får jag i mig nikotinet som i själva verket är de som jag är beroende av. Så kampen mot ciggaretten och nikotinet fortsätter.


back !



grått grått och grått. Vill se sol, hoppas de kommer i lite sol i helgen ! Skulle vara skönt . Vaknade av att P gick till jobbet, sen somnade jag om efter mycket om och men, tvingade upp mig själv rnig själv runt nio. Nu väntar jag på kaffet som bryggs och ägget som kokas.

Dags att återgå till jobbet idag , de bästa är att röra på sig ! Har legat hela veckan, vågar knappt gå ut om man är sjuk. Det kan så lätt missförstås. Men igår var jag ute och gick, skönt ! Ska på utbildnind idag, vi ska få ett nytt system på jobbet som man ska lära sig att gå efter. Kan va lätt men kan oxå bli jätte svårt ! Men det kommer nog gå bra.

To do i veckan .
Tis - utb och kvällsjobb
Ons jobb 7-13 plugg fika med jennifer?
Tor . skola ( prov) Plugg handla
Fredag . jobb 7-13  helg !


Sätt färg på tillvaron



JA TACK !


Moa



Denna underbara lilla flicka ! Herre jösses vad hon kan sjunga. Hon kommer gå riktigt långt.


hemkörning


skulle verkligen behöva ha en butik som kör hem matvaror, va skönt det skulle vara ! Vet massa jag skulle vilja ha just nu men som jag inte har en chans att kunna få pgr av min position i liggande läge i soffan. Vill ha världens godaste sallad!


Ruccola sallad
feta ost
luftorrkad skinkad
soltorkade tomater
gurka
( färsk pasta)
Men inte får lchf:are (:
Blada ihop, sedan är det klart, och super gott


Till farfar

Grattis bästa farfar på födelsedagen !
Du är världens bästa farfar.
Älskar dig !




sticka


Skulle vilja lära  mig sticka, ligger hemma och har blivit sjuk, så jag känner att man skulle vilja lägga fokus på någonting, tycker att det ser jätte svårt ut att sticka. Ja kan knappt sy på maskin:) Men skulle vilja lära mig att sticka och virka, lite mysfaktor på de tycker jag i denna gråa vardag .
 Tror nog inte att någon av mina vänner kan sticka ? Kanske sofia .. Hm jaja jag söker efter en sticklärare ! Får efterlysa någon eller be någon av damerna på jobbet, de kan de säkert, jag är ju faktiskt yngst på mitt jobb, kan ha sina fördelar ibland :)

Annas har jag ju farmor som hjälper mig , dock har vi nog lika kort tålamod:)


Wanties



Det får gärna bli löningsdags nu, vill ha skor i en uppsjö !


Kli i fingrarna


Lchf in the House !



Idag har jag handlat tillsammans med min vän iphone så jag vet vad som handlas skall för denna lchf-metod.  Så allt ifrån linfrön till kött.  Åt en jätte god kvällsmat oxå, blomkålsmos med baconköttbullar, blir riktigt mumsigt !

Ett blomkålshuvud
smör
svartpeppar
vitpeppar
lite salt
Broccoli
grädde

skär blomkålen i bitar, koka tills blomkålen blir mjuk, släng i lite broccoli vetja:) Det blir gött!
När de kokat klart, häll av vattnet. dra i 50 g smör, och , och två- tre dl grädde , vispgrädde. Mixa ihop alles ,
tillsätt svart/vitpeppar och lite salt.

Bcon köttbullar
 Nöttfärs
ett pack bacon
En ägg gula

Klipp sönder backonen i små bitar, ta kättfärsen och häll i en bunke, knäck ägget blanda i gulan i färsen. Blanda i baconen , och så rulla rulla :) Vill man göra biffar sån slå med näven på köttbullen så den blir platt. Och vips ! Så har du en biff:) Krydda med svartpeppar :)

Så ! Nu är jag ju så gott som expert på området:) Men fy vilken huvudvärk jag har, trodde inte biverkningarna skulle komma så här snabbt, men det är klart, har inte käkat nått socker idag:/ så klart man får huvudvärk, min kropps bensin har bestått av socker, så jag får hålla ut.

Blir super gött!


Lchf



Ser den här bilden, mycket känslor. Men fy fan va snygg jag var ! Smal och smärt.

Men så  3 år och och ett par storlekar större så sitter jag här och är så missnöjd med mig själv. Nu är det dags att ta tag i detta, är ju trots allt bara jag som kan det, Har världens bästa pojkvän som stöttar och peppar, och så experthjälp från norge ;) 10 kg ska bort till den 11 juni då är det fyra år sedan studenten. Och målet är att väga lika mycket som jag gjorde när jag tog studenten.

Hur kunde jag tycka att jag var tjock då? Skulle vilja träffa mig själv då 2008 och fråga hur det kunde bli så här 2011. Går för övrigt på Lchf medtoden. Alltså äter ingen pasta, inget ris och inget bröd eller potatis, det är grundreglerna. Och ja, jag började idag ! Så ägg och bacon frukost blir det här framöver, mycket promenader . Ska ge det en chans, ska hålla på med denna metod så långt som det går. Svårt när man är två och en försöker , lätt att det slinker ner en potatis eller två? Men som sagt, finns viljan så finns möjligheterna .

Nåja ska ge det en chans.  Nu ger jag mig fan inte.

Någon som har erfarenhet av lchf ? Och viktnedgång ? Släng in en kommentar :)


Hallå?!





Nu märks det på riktigt att Fia inte längre bor här, här hos oss ! Ingen som ligger i soffan, ingen som tjatar på mig att jag ska ut och röra på mig, ingen som vill ha kaffe ( men endå aldrig dricker upp det) Ingen som delar säng med mig när pirre är borta och masserar mina fötter:( Och ingen som okuperat hallen med väskor kläder, löshår sminkväskor och diverse toalettartiklar.  Tror det är så här man känner efter att man genomgått en siamesisk tvilling operation och man tagits bort ifrån varandra och helt plötsligt ska vara självständig. Helt sjukt, men det är så det känns. Vi var liksom tre stycken i det här förhållandet . Jag sofia och så pirre, nä vars, fel ordning . Men det är jätte tomt.

Men det som känns bra är att hon mår prima och att hon trivs i Norge:)
Och så är ju P här med :) Vi får leva på luft och kärlek till fia kommer hem. Tror nog hon får en kram när hon kommer hem. Inte ofta hon får det, vi är inte sånna som kramas, hon fick en kram när hon åkte, innan dess tror jag det var förra året i dec när hon åkte utomlands, och gången efter det var det nog när hon drog till lumpen. Haha vi är inte så kramiga som sagt.

Men nu skulle jag nog vilja att hon satt brevid mig i soffan så jag kunde välja om jag ville krama henne eller inte . Nu har jag liksom inget val.
Nä nu blev det jobbigt.

Over and out .



BVC


Var med mysiga tuva och snoff idag på BVC. Sen gick vi hit och snackade skit, mysigt :)


Myser ihop mig



P jobbar så jag passar inte på, men har inte så mycket till val. Jag myser ihop mig i soffan med lite klämmackor och oboy. Jättegott , och jätte onyttigt :)


Lyckan att ha lyckan !



Lycka .

Lycka är att kunna ha någon som ber dig att komma närmare, som alltid frågar hur dagen har varit. Det är att ha någon som håller om dig, inte bara när du är ledsen, utan alltid. Någon som tillåter och accepterar dina fel och brister . Någon som kanske inte alltid förstår dig, men alltid är lyhörd . Lycka är att komma hem och någon kommer och möter dig i dörren och är glad att se dig. Lycka är att kunna få somna in i någons famn och den fortsätter att hålla om dig trots att du somnat. Det är att varje dag, trots att man mår som sämst, trots att självkänslan är låg , trots att allt känns som en endastor motvind, endå kunna komma hem till någon som bara älskar och delar allting med dig. Som aldrig skulle kunna välja bort de du har och det ni har tillsammans för något i världen .

Det är lycka .

Jag visste visserligen att jag var värd nått bra, men att få det absolut bästa exemplaret av pojkvän, de trodde jag inte. För mig är han det absolut finaste! Och att ha få äga den här lyckan önskar jag alla. För satan i gatan va jag Är lycklig


konsert !



Börjar få abstinens efter att gå på konsert. Måste utöka min lista på artister som ska ses, såg att Takida skulle spela i Norrköping, men Melissa horn ä'r nått jag innerligt vill se live. Kankse skulle boka upp nått:) Älskar verkligen kicken man får på konserter och känslan, älskart ! P ska på eldkvarn snart, är jätte avundsjuk! Men det unnar jag honom, hhar sett dem två gånger, men man kan inte få nog av plura !

Magnus uggla
gyllene tider
per gessle
Lars Demian
Ulf Lundell
Eldkvarn
Dolly parton

Så meritlistan är blandad, men långt ifrån klar. har kvar ett par stycken jag vill se, typ bruce , melissa takida acdc mm .


Ett ljus



tände ljus idag för gammelmorfar Lasse, usch vad jag saknar honom ! Önskar så mycket att han kunde var med i livet . gick till lunden och tände ljus, ja kände ingenting när jag tände ljuset, jag vet inte ens vart han ligger, askan är nergrävd i marken , men ingen aning om vart, känns inte bra att inte ha en grav, eller om man sprider askan så har man i alla fall en plats, en personlig plats. Men nu är det bara en lund med flera hundra andra . Var vid Pirres morfars lund med, den är annurlunda, står namn på små stenar där de "vilar" att ett namn på en sten och en plats kan betyda så mycket, att man vet. Starka känslor är det, men ett litet ljus för dem känns skönt att få tända.

Skänker en tanke till Fia som inte fick vara här och tända ett ljus för sin mormor, vet att hon hade velat det.

Var i alla fall jätte fint på kyrkogården, såg massa fina ljus och små änglar och hjärtan. Känns fint och fridfullt på något vis.


Mörkrostat



Älskar detta kaffe, det är så gott ! Rekomenderar alla att köpa detta, mörkrost is the shit nu för tiden . Mycket , mycket gott !


tre av fem

Mr Labero får tre av fem trollspön av mig, han var underhållande osv rolig, men trolleriet , ja det vet man ju är fejk :) Han är ju mycket skicklig, roligt att ha sett, men kommer aldrig att betala för att se det, så bra att man blev bjuden så man sparade pengar, haha. Efter showen så tog vi en öl på hugos, halva sapa var där, trevligt. vi kom dit ca tolv , och de stänger ett, trors att det är fullt ! Pratade med en av de anställda där tydligen väntar de på besked att få ha öppet till 02.00 och det vore ju väldigt bra, de gräver sin egen grav om man stänger 01.00 , folk går inte ut, och det är ett  måste att ha dansgolv! Och då kanske inte gärna i samma lokal som garderoberna här. Ingen vill stå och dansa där folk hänger av sig kläder , och köar, eller där det är meningen att det ska köas på en krog, köer i finspång finns bara i byns mataffärer.

Funderar på att gå cornelis minneskosert på fredag här i byn, kan vara trevligt ?


Lars bengt roland johansson



Vaknade vid 7 i morse, drömde att P avskydde mig, han tålde inte att se mig längre och det enda han ville var att jag skulle flytta, hemskt när jag drömmer så där. Usch ! Och så var jag så där liten och svag i drömmen, jag bad på mina bara knän och tjöt som ett barn , herre gud. Näe gick upp och bryggde kaffe och greja med frukost, så blev det ring så spelar vi på radion :) Haha värsta gammla paret är vi, men det är mysigt :)


ikväll blir det att se på Lars Bengt Roland johansson . Eller Jo Labero som han är mer känd som, har aldrig sett en profisonell trollkarl eller magiker så de ska bli kul, de ska bjudas på lite mat och dryck, trevligt trevligt. Måste börja göra mig ve snart då  bussen går 16.00 , tar ett tag för mig, men jag tar en paus nu med chokladpudding och kaffe. Köpt mörkrost nu, gud så gott !


pizza och en kall


Förra veckan kunde jag skryta om att det var potatisgratänk och fläskfilé´och ett par glas rött, tända ljus och ljuv musik i bakgrunden. Skulle man kika in i mitt kök för en vecka sedan skulle man bli avundsjuk på mig och de perfekta jag hade för mig just nu.

Denna vecka ville jag vinna tid, det blir hämtpizza och idol. Jag hör folk som ska spice(a) till det på helgen, jag gillar tvärtom, OM man kan ska man ha vardagslyx, dels för att vardagarna är fler än helgdagarna. Tänd lite ljus, gör en god middag, ta ett glas rött vin, eller tappa upp ett bad och läs en bok ( jag tycker det är tråkigt att bada så jag är nere i karet max 10min)lägg på en ansiktsmask, fotbad mm . Nu vet ju jag att detta kanske inte går för alla, exempelvis de som har barn osv, som ska läggas och matas, ammas och bytas mm , men en lite lucka går nog att ordna in.Nåja jag ska som sagt ha ungkarlskväll, som sagt hämtpizza och en kall öl med älskade Pirre. Det är värt mycket för mig .


Giftemål



Bröllop .
Kärlek, äktenskap särbo sambo, lån , hus , bil barn, mamma ledig, pappa ledig , lyckligt liv .
Vet inte vad jag tänker på när jag hör bröllop. Dyrt tror jag . Vet att jag räknade någon gång på vad allt skulle gå på om man var snål, typ billigare skor, hemma gjord make up, håruppsättning. Hyr bröllopsklänning mm. det landade i alla fall på 30 tusen , och då hade jag inte ens tagit med live band/ dj. Mat och dryck och dekoration mm. Mitt bröllop kommer helt säkert landa runt 100 tusen kr, är det lite för ett bröllop?  Och eftersom P är halv bosnier så har han väldigt stor släkt, och jag är halv finne så jag är inte sämre själv ;)

Nåja, gifta mig ska jag, och lycklig kommer jag bli . Pratade med min kära farmor, hon och farfar har varit gifta i 49 år ! 49 ÅR ! Det är sjukt långt, helt otroligt kopiöst lång tid, så länge ska jag oxå vara gift:) Nästa år blir det stor fest , då det är 50 års firande för farmor och farfar, då ska jag hitta på nått riktigt bra till de bästa personerna i världen !

Farmor och farfar <3


Gaddning



Funderar på att göra en till, men inget stort. Vill så gärna på handleden, men vet att jag blivit avrådd.  Men det är så snyggt. Vill ha någonting på ryggen också, funderat på två svlor, eller en stor ängel. Men nästa blir nog handleden, jo det blir det, eller ?


Grått



Nu börjar det bli grått och färglöst här. Men jag bjuter av det milda vädret, 9-11 grader ute, har tydligen inte varit så varmt här på 50 år. Bra början. Jag ber om att inte få en varga vinter. Jag avskyr snö ! Så jag njuter så länge den uteblir.



Bemötande.

Pappa kom förbi idag, mycket trevligt ! Käkade lite och snacka skit, kom in lite på Liverpool, vi åker i vår, det kommer bli riktigt kul :) Slutade tolv idag, skulle fara till Viberga och ta ut pengar, men bankomaten var inte i funktion ännu, så var bara att fara vidare, sen handla, stod i kö och så klart tanterna skulle ta fram en listor med rabattkuponger... Efter att jag tröttnat på de och bytt kö så hade kassörskan problem med kassan samt en man som inte var överens med sitt kvitto. Och där stod jag och trampa, skulle även köpa en ask cigg, hon i kassan frågade givetvis efter legetimation, jag hade körkortet i bilen såklart! Så jag fick gå ut och hämta det, försökte på nytt igen. Men denna gång behövde jag inte visa legitimation ... Senil? Där i mot frågade hon och med mera kort. Jag svarade att jag har det inte med mig. NÄÄ ! MEN DET SKA DU HA ! Säger kassörskan .. Jag BER om ursäkt för att jag handlar i butiken , lär inte hända igen . Efter att ha blivit illa bemött lite väl många gånger då jag försöktta mig fram i samhället börjar jag fundera på om folk blir förbannade då de ser eller hör mig...


En latte tack, nej tyvärr !


Vill in till stan och dricka den här underbara sockerbomben !
Här i byn har de inte kommit ännu, knappt att man kan beställa kaffe. I fredags Beställde jag en kaffe , drack två sväljar, sedan kom jag på att de verkligen smakade metall. Kaffet har stått på så pass länge att det ´verkligen smakar bränt. Ingen tvekan om saken att det stått på minst 1,5 timma. Nåja, varken jag eller P drack upp kaffet. Verkligen dåligt ! Sofia skulle beställa en latte på samma ställa, och fick svarfet , " nä sånt har vi inte här" Okej, förlåt mig, trodde detta var ett café´.. Men nä tack tar en slät kopp då !

Men som sagt, tar nog en dag denna vecka och besöker denna snickers som den heter, den är så god !


Vem var hur när...

HAR DU NÅGONSIN:
Varit medvetslös:  Ja
något riktigt dumt? Ja
Gjort något du verkligen ångrar? Ja
Åkt ambulans? Ja
Åkt polisbil? Ja
Gjort nåt olagligt? äh, Ja
Fått din mamma att gråta? Säkert
Slagit ner någon? Nej
Skämts över dina föräldrar? Nej
Sagt jag älskar dig och menat det? Ja
Vilka kläder sover du i? Nattlinne, trosor, max
Vad hatar du verkligen? Mtcket .
Är du ensam nu? Japp
Vill du ha barn? Ja 2 st och en sladdis:)
Vill du gifta dig? Ja
SENASTE PERSONEN SOM:
Sov i din säng? Pirre
Såg dig gråta? Pirre
Fick dig att gråta? Sofia , för att hon skulle flytta.
Du delade en dricka med? hm, Malin på jobbet tror jag,
Du gick på bio med? Oj, Pirre tror jag . Eller sofia, nepp, pirre var det .
Skällde på dig? Vet inte. Har inte fått skäll på ett tag, jo föresten hon i taxiväxeln.
Sa någonting till dig och vad var det? God natt.
DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU:
Gråtit? Nej,
Kramat någon? Ja
Pussat någon? Ja
Köpt någonting?
 Ja
Sjungit? Nja
VEM
Vem är i rummet med dig? ingen
Vem fick du senaste sms av? Sofia
Vem tänker du på nu? att jag fryser om fötterna
vem pratade du senast i telefon med? Sofia
Vems hus var du senast i? Jobbet
Vem önskar du var med dig nu? Vet inte. Någo som kan ge mig mer kaffe, å sätta på mig strumpor.
VAR
Var är din mobiltelefon? Brevid mig
Var handlar du mest? mat
Var fick du tag på tröjan du har på dig nu? Pirre garderob:)
Var åkte du senast bil? Hem
VAD
Vad åt du senast? Knäckemacka
Vad drack du senast? Java
Vad är det för färg på dina byxor?
Vad är den närmaste saken som är blå? Min kaffekopp
Vad har du på fötterna? Ingenting !
Vad är din favorit färg? Svart , Marinblå rosa.
Vilken film såg du senast? Någon med Julia roberts... Erin någonting.
Vad hör du just nu? Skriver blogg, och ser på det okända.

HAR DU NÅGONSIN
Sovit i någon annans säng? japp
Kört över hastighetsgränsen? Ja
Fått hicka? Ja
Stulit pengar från en kompis? Nej
Hoppat i en bil med folk du just har träffat? Ja
Varit i slagsmål? ja
Smugit ur ditt hus? Ja
Älskar eller saknar någon? Ja

RSS 2.0