nyårskrönikan

Julen är över, tack ! Den va bra. Var hemma hos farmor och farfar och firade, mycket mysigt och trevligt :)
Juldagen var det party, och annandagen var det inte party. Då var jag lite dålig.


Jag avskyr att vara bakis, hatar att ha dunkandet i huvudet och att känna de smågrisögonen som endå känns stora som tennisbollar. Vill inte vara i de tillstånden, och snart vankas det nyår. Nyår, jaa. Vad ska nästa år erbjuda? En massa hoppas jag på, utveckling förändring uppfyllda drömmar och möjligheter .  Jag vill så mycket att de mesta jag kämpar för försvinner, vill bara nå målet, men ibland glömmer jag hur värdt det är att kämpa för . Detta år har varit svårt, pluggandet har näst intill tagit knäcken på mig bara för att kunna få de bästa betygen och visa alla  " att ja kan " Kanske just för att jag inte haft världens bästa betyg att visa upp sedan innan. Vill gå ner i vikt och sluta röka , visa att ja kan, men misslyckats, och när man misslyckats då blir man ju inte gladare utan ser sig själv som en dålig person, med liten moral, men jag vet , och jag är den enda som vet hur mycket jag kämpat. Och att gå ner i vikt är inte heller lätt, med jobb och plugg, och så har jag fått kommentaren " tur du inte har barn " då hade du aldrig klarat att gå ner i vikt.. Detta år har handlat om barn, det är alltid lätt säga till någon annan " tur att du inte har barn" tydligen blir man handlingförlamad och handikappad med barn ( OCH JAG MENAR INTE ALLA MAMMOR OCH PAPPOR, JAG VET ATT MÅNGA GÖR MYCKET MED BARN OCKSÅ, ) Men bara för man inte har barn så behöver man inte få veta att man skulle klara av ännu mindre med ett barn. Så vad har mer hänt i år? Fått vetskap om personers moral och verklig jag, eller deras nya, vissa personer har jag förvånats över att ha fått en helt ny bild av , andra är jag stolta över att få säga " den här är min vän" Jag har insett att man kanske inte ska ge så mycket till vissa när man får minimalt tillbaka om ens de, jag är ju trots allt ingen välgörenhet . Så att tänka lite mer på mig själv och låta mig vara lite ego är nått om alla borde tänka på. Ta inte in personer i era liv som inte tillför nått, och som aldrig ger tillbaka uppskattning eller glädje , finns ingen anledning att ha sånna personer i sina liv. Så 2012 kan jag ju alltid försöka att ta ett steg tillbaka för att se allt ur ett annat perspektiv, de lär man sig mycket på.

Nyårslöften ?
Nej inte i år, mina löften är inte uppfyllda sen föregående år så jag har dem att jobba med ;) Men att ge sig på att sluta röka är ju aldrig en dum tanke.


Lång lisa

1. Hur gammal är du om fem år? 27

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Pirre

3. Hur lång är du? 175

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Bridget jones dagbok

5. Vem ringde du senast? Sofia

6. Vem ringde dig senast? Malin

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? din rörliga månadskostnad är bla bla bla bla,

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Ringa

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda

10. När såg du senast din mamma? äh...Ingen aning en eller två veckor sedan

11. Vilken ögonfärg har du? Blå

12. När vaknade du i dag? 09.45

13. Vilken är din favoritjulsång? Julen är här

14. Vilken är din favoritplats? En lungn plats

15. Vilken plats föredrar du minst? Ingen aning

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Oj, Absolut ingen aning, jag och pirre sitter väl vid den här tiden i nått hus och ser på rapport, jag är ju gammal då !

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Var någon gång i lördags, men som sagt var ju nära döden igår så vill inte prata om det;)

19. Hur stor är din säng? 180 cm

20. Har du stationär eller bärbar dator? bägge två

21. Sover du med eller utan kläder på dig? trosor

22. Hur många kuddar har du i sängen? tror vi har sex stycken, men jag använder ena hörnet av en utav dem

23. Hur många landskap har du bott i? Två stycken

24. Vilka städer har du bott i? har aldrig bott i en större stad, men har bott i små byar pålsboda hällestad ljusfallshammar, hallsberg och finspång .

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Beror på vad jag har för skor

26. Är du social? Väldigt social

27. Vilken är din favoritglass? Nått med choklad

28. Vilken är din favoritefterrätt? chokladpudding

29. Tycker du om kinamat?  njaa, helt okej

30. Tycker du om kaffe? Kaffeberoende

31. Vad dricker du till frukost? Kaffe eller oboy

32. Sover du på någon särskild sida? den som ska upp först ligger ytters, vi har inte kommit till de fasen att vi har sängen i mitten av rummet,

33. Kan du spela poker? Nope

34. Tycker du om att mysa/kela? Japp det är väldigt trevligt :)

35. Är du en beroendemänniska? Absolut, är beroende av nikotin kaffe och det sociala livet

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nope

37. Vill du ha barn? Ibland:D

38. Kan du några andra språk än svenska? Teckenspråk och engelska

39. Har du någonsin åkt ambulans? Japp, men aldrig för egen skada, följt med som sällskap

40. Föredrar du havet eller en bassäng? båda, havet är härligt med bassäng är behändligt.

41. Vad spenderar du helst pengar på? Hemmet

42. Äger du dyrbara smycken?  Ja för mej är de dyrbara

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Vet inte, ser inte så mycket på tv, men typ faktaprogram

44. Kan du rulla med tungan? ? njaa

45. Vem är den roligaste människan du känner? Känner måga roliga

46. Sover du med gosedjur? Pirre

47. Vad har du för ringsignal? en som ljuder fruktansvärt illa

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?Nope

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?´julgardinerna i köket

50. Flirtar du mycket? Nej

51. Kan du byta olja på bilen? ja

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nix pix 

53. Vilken var den senaste boken du läste? Etik

54. Läser du någon dagstidning? japp, aftonbladet och expressen folkbladet nt och na

55. Prenumererar du på någon veckotidning?nope

56. Dansar du i bilen? haha de händer

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? 106,3 rockklassiker

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Smulor

59. När var du i kyrkan senast? lucia två år sen

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? robert eklund hette han

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? ett par timmar


Varm oboy



Fick ett sjukt sug efter varm oboy, så att när ja kom hem från en iskall kväll på jobbet så gjorde jag iordning de, Mmm så gott !


Nära döden

Igår var jag nära döden, såg den i vitögat .

Jag var så oerhört bakis, och det är ett tillstånd som jag aldrig vill vara med om igen, fy va dålig jag var ! Var gem halv fem på Söndag morgonen och vaknade tio, min käre far skulle komma på besök vid halv elva, och jag var väl inte mycket till att träffa. Låg mest i soffan och tänkte hur livet efter döden skulle vara. Men så blev jag bönhörd runt 20.00 på kvällen och här är jag nu, LEVANDE !

Dagen till ära har jag städat, och städat och städat eftersom julen ska komma, och tomten bor i finspång enligt aftonbladet ? Hm jaja. Men eftersom att jag jobbar hela dagen och kvällen dagen innan jul då alla andra kör racet så gör jag det nu dagarna innan. Har ju faktiskt en sambo oxå som fått stränga order om vad som ska gälla :) Men han är världens bästa, han skulle passa bra inom vården så han igår faktiskt var helt underbar när jag var döende! Jag har jorden bästa vän och pojkvän! Inga julklappar i världen slår honom:)

Snart kommer Fia hem oxå!


Fragments

Jo, jag kom på vad jag ville göra idag, vill köpa mig en bok och dricka te och bara läsa, efter allt plugg kan jag inte fatta att jag vill öppna en bok. Vill läsa en själv biografi, Marilyn Monroe´s bok fragments, den skulle jag gärna vilja ha, stod
stod och bläddra i den på bokhandeln, den verkade intressant, eller Annikas österbergs bok, heter hon Österberg ? Jag tror det. Jag har alddrig varit en bokmal, kan nog räkna böckerna jag läst ut, om de inte handlat om medicin, psykiska sjukdommar eller liknande . Dålig på att hitta tid till att läsa, jämför de med att slösa tid, konstigt nog men jag värderar min tid mycket, och lsning har aldrig varit en prioritet. MEN IDAG vill jag stänga ute allt och bara ta det lungt.

Den här veckan har jag sett en ny sida hos mig själv, och jag är förundrad över hur jävla bra jag är! Människor som är oärliga och inte uppriktiga , sånna kan jag jämföra med att läsa, det är slöseri med tid, den enda skilnaden mellan en oärlig person och en bok är ofta att trots slöseri med tiden så har boken i alla fall givit dig någonting. Medans den oärliga personen bara gett dig huvudvärk eller dåligt humör.

Kanske borde börja läsa mer trots allt , så jag slipper undán vissa personer.  





Morgonmys


Bjuder på den här 2,5 år gamla bilden, är vi inte söta?

Morgonmys med fia saknar jag, älskar morgonmys. Idag har jag det själv, gick det åbergs och köpte frallor, och så bryggde jag mig kaffe och myste ner mig i soffan med lite tända ljus, och var är p kan man undra, jo han sover ...Blev mycket för honom igår då han och annars min dejt var ute på galej. Så jag sanna och snoff hade Fredagsmys ihop vilket var typ 2 - 3 år sen vi hade ihop, var trevligt. Skrattattacker och dumförklaringar bestod kvällen av :)


karensdag

Det är på tal om att ta bort karensdagen för förskolelärare vad jag förstått. Men ska de inte gälla alla? Ja menar inom vården så får ju jag som personal torrka upp spyor och avföring från folk som drabbas, sen blir jag så klart sjuk, det spelar faktiskt ingen roll hur god hygien man har, man klarar sig sällan , samma sak givetvis för förskolelärare. Tycker att vi inte ska ha någon karensdag, typ ett straff för att man blivit sjuk. ALLA blir sjuka! Ne tumme upp för att ta bort den dagen. 


avkopplande jul

Jul snart, jag har noll julkänsla. Det regnar ju ute, men faktiskt hellre det än snö ! Vart på psykologin nu, gick bra, synd bara att läraren aldrig går igenom de vi ska ha på provet så man får veta, man får gissa sig till allt. Men hoppas det gick bra, kan skryta med ett MVG i omvårdnad, slet som ett djur för att klara de provet så skönt med posetiv feedback som vi säger i studentvärlden :D Nu vill jag ha reda på etiken , hur den gick hoppas på bra betyg, alltså G är bra, jag stävar inte efter mer , har inte tid att träva efter mer. Längtar tills jag är klar!

Och så fick jag semester juldagen, underbart ! Min jul kommer löpa si så här
23:e jobb 07.00-21.00
24:e Semester. julfrukost hemma 8.30 Gammelmormor 11.00 åka till farmor och farfar runt 12.00 hem ca 21.00
Juldagen middag hos svärmor ca 14.00 Förfest 17.00
Annan dag bakis , samt middag hos Mamma

VILKEN AVKOPPLANDE JUL !


Så jävla arg !

15 Juli våldtogd en flicka i centrala stockholm, idag åtalades mannen ( so  för övrigt suttit inne för mord) han dömdes till års fängelse, de är fan inte okej ! Blir så förbannad att jag skakar, de är är samma som att det är okej att våldta barn, fyra fjuttiga år , flickan är  16 år när han kommer ut, dock sitter han i sverige så som sagt hon är väl,14,5 år när han kommer ut från kåken. Fy fan , de är så skamligt så det är inte klokt. Våldtäckt , kvinnomisshandel oxh rattfyllerister som kör ihjäl folk får så låga straff att de hinner knappt skämmas innan de hamnar på kumla eller hall eller öppen anstallt.

Det här förstörde verkligen min dag!

Måste tillägga att jag är förbannad över att den där sjuksköterskan som vägrade skicka den där killen en ambulans som dog tack vare de, i alla fall så blev han helt utan räddning, sjuksköterskan går fri...Helt absurt.  inte värdigt längre, det är skit sak samma. Men skattebrott och lite knarksmuggling de är åtta bast på kåken direkt. Knark är oxå för jävligt , men jag tycker att har man sabbat en människas liv och ett barnsliv genom att vålta ett barn eller en ung tjej eller pojke så ska man fan i mig sitta LIVSTID.


Ingen rubrik

Dricker mitt morgonkaffe och äter min skinksmörgås, såklart med senap på, de är de som gäller nu . Fia var hemma i helgen de var riktigt trevligt, skönt att de inte dröjer innan hon kommer igen , å igen . Fick en julklapp av henne med, blev jätte glad, hon kan hon :) Blev lite känslan av att hon var hemma för alltid, vi åt mysfrukost alla fyra är vi ju nu mer, och så en liten stress stadsrunda, och så middag och bowling :)

Idag blir det plugg, lämna in uppgifterna och hoppas på de bästa, sen fika med Malin, förhoppningsvis har p2 öppet, om inte annat så hoppas jag att åbergs inte serverar bränt kaffe .


Tankställare, återigen har ja kommit på att de som utger sig för att avsky skvaller , springer med de själv. Människor som vinner min tillit blir verkligen mindre och mindre. Men jag är inte förvånad.

Nåja , en trevlig lucia till er alla, själv ska jag förbereda pepparkaksbaket :)


Antistress

Och så var det Fredag, vaknade av att P kom in vid sju i morse då han avslutat veckan på jobbet, tnkte för mig själv  " nu går jag upp och duschar i lugn och ro, gör en kopp kaffe och sätter mig och tittar på tv i mörkret" Sedan vaknade jag 9.30 lite mer panik i kroppen, typ  " Faan , UPP KAFFE KLÄDER " Men varför stressa? Så typiskt mig, de enda som ja ska göra idag är att handla och hälsa på snoff, så varför stressa som sagt ?! Ska nog ha en antistress dag .

Idag kommer Fia hem, OCH i morgon bitti kommer hon hem hit:) Saknat henne jätte mycket ! På kvällen blir det ut och äte och kanske en bowling , mys mys !


Min värld

Kom in i provsalen ,jag och en till. fyra uppgifter med a-c frågor.Brydde mig inte ens om att vända blad på prov pappret den första timmen, sen när jag väl fatta vad jag skrev om så snabb kikade jag på andra sidan,( när jag endå hade flyt)  där fanns det bara betygskriterier, så jag skrev för kung och fosterland, tretton sidor lyckades jag komma med. Kom ihåg när jag hade nationalla i skolan, kunde heller inte sluta skriva då för att jag ville formulera mig såväl som möjligt. Hoppas på ett betyg! Har prov i morgon också. Känner att ja måste sova , men jag måste plugga. Satt uppe till två i natt och läste, så gick jag upp för sent, eller jag kom upp sju helt ok. Men är så trött , och så jobb på detta sen!:/ Orka orka ! Skulle behöva ha någon bakom mig hela tiden som skriker och peppar mig, kanske dra till mig med en piska när jag lägger latsidan till... KOM IGEN FÖR FAN ! Hur lyckas folk bli läkare egentligen ? De kan knappas jobba samtidigt . Have I get into the wall? Nej då, jag ska kämpa mig igenom detta! Ja klarar det här, MEN OM , ja säger OM jag inte gör det, så  vet jag att jag givit så mycket tid till detta och energi , lite blod svett och tårar historia är det att plugga. Tur man inte har barn får man höra av ALLA! "För de hade du minsann inte orkat med " Kommer nog till de kapitlet i boken att det är ett handikapp att skaffa barn.

Näe, nu har jag skrivit av mig lite. Återgår till Etiken och Moralens värld.


Dvala



Här var jag pigg.

Nu är  jag så trött ! Kunde inte sova inatt, såg klart min serie så fia kan ta den till grannlandet. Låg vaken till 03:27 var klockan sist jag tittade . 05.38 ringde klockan, ja jag vet att det är en konstig tid, men två tre min hit och dit gör nytta. Jobba till fyra idag och jag var på gränsen till att sova idag kändes det som, kom hem och slog ihop och nu ska jag sitta uppe och plugga hela natten tänkte jag, har prov i morgonbitti, känner mig måttligt taggad och väldigt lite påläst !

Vecko planer.
Tisdag klockan ringer 05.30 upp och plugga
Prov 09-12
jobb 16-21
Onsdag jobb 7-13 prov 13.10 - 16.10
Torsdag psykologi 09.20-11-20
Fredag Leidg
Lördag semester
Söndags semester


RSS 2.0