Fem år


Tiden går så sjukt fort . Redan fem år sedan vi blev tillsammans , vi hade flyttat ihop redan efter ett par månader . Den som säger att man ska ta det lungt , det är och har för mig alltid vart bullshit ! Det är bara att tuta och köra . Frågade farmor och farfar hur man klarar av varandra i 50 år " man lär sig stänga av" sa farmor . Bästa tipset för att få ett förhållande att fungera under en livslång period :) 

Älskar i övrigt bilderna som är tagna från Sofias bröllop i somras . Lite insperation för att sina egna bröllopsbilder som kommer vart efter ;) 

Pumpor

Igår gjorde jag och p pumpor . P tyckte det var jätte kul . Som ett litet barn kämpa han med pumparna . De blev i alla fall riktgt läskiga :) haloween blir i övrigt lugn . Lillasyster ska ut och förlusta sig så jag sitter beredd att rycka ut som superwomen om det skulle behövas . 





Frisörbesök

Sitter hos frisören och ska få en förändring . För tillfället är jag trött på här jag ser ut i huvet. Så nu blir det som det blir :) är livrädd varje gång när jag får till frissan bara för att de flesta har egna idéer om hur de vill klippa mig . Så nu hoppas jag att jag blir nöjd . 


Bra helg !

Bra helg , lugn och skön helg ! Så som det ska vara . 
I fredags åkte Pirre på utb , jag gjorde pizza å bjöd ner Malin , la mig tidigt å vakna tidigt på lördagen . Åt frulle och åkte väg till " bra och begagnat " och fynda en gigantisk skärbräda , tummen upp . Pirre kom hem och jag gjorde burek , och vi såg på så mycket bättre på tv , fick rys över hela kroppen när Amanda Jenssen framförde orops låt . Galet bra ! Fia kom förbi en sväng , ville åka och fika , men efter att klockan är slagen tre i byn är det kört . Då allt är stängt ! Idag var vi hos Danne och Anna och kolla in nya lyan . Nu börjar ju folk köpa hus , man har kommit till den åldern , eller vi umgås nästan bara med folk som är äldre , eller äldre än mig så det är väl naturligt att man köper hus . Vi sitter oxå i husplaner , men " det " huset måste blir till salu , de som vi verkligen vill ha . Lite utanför , lite på landet men inte allt för långt bort . Bod och garaget och stor altan ! Och minst fem rum då allt och alla ska få plats . 



Bara hänga

 Tog en promenad hem tills
Sophie och P igår. Skulle  bara dricka kaffe tänkte jag , så blev jag kvar flera timmar , hela kvällen faktiskt . Blev bortskämd med mat vin
Kaffe och massa trevligheter . Det absolut mysigaste var när levis somnade på mig . Jösses va sött ! Sedan promenerade jag hem . Jätte skönt ! Igår var den bästa
Kvällen på länge ! Att bara hänga is the shit ibland , mellan allt annat som ska göras  . Jag är inte så bra på att hänga , jag har oftast  nått som ska göras ,
Så mellan alla "
Hängningar " så springer jag runt och plockar med nått . Men går var det uppskattat att bara hänga :) 

Jobbar kväll ikväll , börjar inte förens fem . I morgon så kommer det folk hit , "JJ" har spelning , så ska dit och titta , kommer bli kul ! Ledig på söndag , så blir förmodligen slappar dag ! Vill plocka svamp ! Längtar efter svampsmörgås . Det ska man ha när det är höst .

Nu ska jag forsätta med kaffet i sängen :) 

Fjällbacka morden. Timmarna du aldrig får tillbaka

Fjällbacka morden .
Jag kan inte minnas när jag såg något så dåligt sist. Det handlar om
En författare som är tillsammans med en polis . När någon blir mördad så är hon förstås på
Plats. Och om inte så får hon gärna följa med mannen som verkar vara en av de tre poliser som finns på orten . Hon får vara med på förhör och under hela utredningar, hon talar öppet om fallen nere på byn och gör egna efterforskningar , hittar bevismaterial före poliserna som inte verkar veta vad avspärrningar är , för på en brottsplats får man komma in hej vilt osv . Lilla polishustrun åker med bevismaterial och små ärenden för polisen . I en scen måste
Polisen låna en bil för det verkar bara finnas en polisbil .  rekvisitan är usel , fejkade polisuniformer som ser ut som  nått de köpt på Tradera , polisbilarna är svarta å vita där det är en ditklisytad logga på där de står " polis " och " fjälvvbacka "" på . Allt är så uselt , manuset skådespelarna rubbet . Har sett två filmer nu , bara för att första filmen skrattade jag bara för det var så dåligt , sedan tänkte jag hade jag ka ske haft fel eller mi. Lite för kritiska sida framme . Men så under andra filmen så tänkte detta är 1,28 • 2 min jag aldrig kommer få tillbaka av mitt liv . Fy ! Som att se en parodi . Jag trodde inte man kunde göra så dåliga filmer , jag som annars älskar deckare och Krim . Me. Fjällbackamorden var som sagt en egen kategori . 


Pensionärsfika

Gick till
Sophie och Gudsonen idag , för att spendera en del av min lediga dag , och för att ite väcka Pirre på hans nattvecka . Spydde lite galla över mina världsproblem , samtidigt som nyheterna rapporterade om Ebola och Is , då kändes mina bekymmer väldigt små . Men ut skulle de , och det behövdes . Få råd
Och perspektiv på saker som snurrar i huvudet på mig . Tog en så kallad " prompa" hem . Klockan hade hunnit blivit 13, och P skulle på möte 14 , så där låg jag bredvid honom i sängen och klappa lite lätt på honom , sedan vakna han , och berättade att mötet ite börja förens senare . Jaha ja . 

Jag och Pirre har en liten vana , tycker den är charmig , gammalmodig och lite töntig . Vi fikar nämligen ofta mitt på dagen , si så där vid tre tiden . Då stänger vi oftast av tv'n och bara sitter och snackar om allt . Idag pratade vi om julen . Ett nytt problem helt enkelt . Just vid jul så önskar jag att jag hade föräldrar som levde tillsammans för det är ett jädra farande nåja , jag har i alla fall kommit på vad jag önskar mig , och det är ett dubbeltäcke :) så det får man hoppas att tomten kommer med . Vet inte hur jag ska jobba jul eller om jag ska ta semester . Jag har jobbat sex julaftnar i rad . Så skulle vilja vara ledig. Kanske ska unna mig några dagar , P är ju ledig så kan ju vara trevligt att få en hel jul tillsammans . Nåja det var de vi talade om när vi pensionärsfikade :) faktiskt en av favvo stunderna på dagen . Pröva vetja :) 

Lev varje dag som den vore den sista ?

Det skulle absolut inte gå för mig . Det är också ett ordspråk som jag har funderat på ... 

Jag skulle sova hur länge som helst , äta brakfrukost , dricka goda drinkar , berätta för vissa människor hur mycket de har irreterat mig under åren , åka till alla som betyder nått för mig och berätta det ,äta en pizza, springa på loppisar , åka till Stockholm och dricka cappuchino . Slå till en å annan på käften, dansa till the sounds och springsteen och dricka rödvin med en skiva till ulf lundell .   Och en väldans massa annat mindre bra saker . 

Och skulle jag göra det varje dag så skulle det inte bli
Så bra dagen därpå . Eller ? 



Rensning

Och källaren! Ja den blir gjord som
Sagt . Hur
Mycket saker kan två människor äga ? Pirre är hemsk på att äga , jag troddejag var värst , men där mina vänner , där ligger jag i lä . Det är allt ifrån limstift till kläder ifrån 80 talet . Men nu är det organisation i källaren , och ett lugn har infunnit sig hos mig . 

Tagit ner utemöblerna oxå , bara två stolar kvar som man kan sitta på och dricka te i oktobernatten. Älskar hösten ! Var ute och gick en timma med Fia när det började skymma . Underbart ! Svalt och skönt . Tyst och stilla . Mötte  två människor på hela promenaden , den här byn är som en spökstad på söndagar . . . Lite otäckt också för jag kan ge mig på att händer det något på kvällspromenaden är det ingen som hittar en förens måndag morgon. Jag och en vän gick för en tid sedan genom centrum " torget " här i byn , inte en själ , allt var ber stängt och släkt , även de en söndag , inte en bil eller cyklist . Faktiskt lite otäckt . 

Jaja P jobbar natt i veckan , behöver inte säga mer om det . Mer än att jag har lagt mitt schema som så att jag jobba typ hela tiden ... För det första kan jag inte vara tyst när han sover , råkar alltid smälla i nått skåp eller dörren gnisslar osv , och så har han liksom Sveriges sämsta morgon humör hela dagen . Så lika bra att hålla sig på avstånd . 

Nu jobbar jag två helger i rad och det betyder inte att man jobbar mindre i veckorna , nästan tvärtom så ses kommer vi inte göra så mycket nu :/ man får ta vara på när båda är lediga på helgerna .


En enkel visit

I torsdags hände något för mig helt fantastiskt ! Annie kom med hennes söner och hälsade på , hon skickade ett sms till mig en timma innan hon kom och frågade om jag var hemma, hon hade varit i Tranås och åkte endå förbi , endå åkte hon fyra mil extra för att komma in på fika . Jag blev så himla glad , jag inte minnas när jag blev så glad sist ! Någon tog sig tid att komma för att träffa mig , vi hade inte setts sedan i vintras så det var på tiden . Blev som sagt jätte glad , ibland kan jag känna att det är jag som åker land och rike runt för att träffa folk , eller slinker förbi när jag endå är i närheten , en vän sa till mig att " det är ju din grej" och ja det är det nog . Jag är den som kan stå och plinga på dörren med en påse bullar eller nått liknande bara för att vara trevlig . Så det är väl en bra egenskap :) tycker att man visar att " hej jag vet att du älskar choklad bollar så jag köpte några å tog med " liten den känslan vill jag förmedla :) 
men blev i alla fall riktigt glad när hon och hennes pojkar kom :) 25 års stark vänskap så spelar det ingen roll hur länge sedan det var man sågs eller hördes av . Farsinerande !

Minns när Fia överraskade mig när hon kom hem från Ullared och skulle åka direkt till Norge men stanna hos mig i stället , då blev jag oxå super glad :) man har fina vänner i alla fall :) 

Tror jag dog

Igår var en dödens dag . Hade somnat klockan ett på natten vaknade tre och kunde inte somna om . Eller jo 04. 50 titta jag på klockan sista gången , så ringde klockan 05.10 , jag låg bara och tänkte , och sväva iväg i tankarna , på allt . Inga livsavgörande saker men sova tänkte jag inte på .  På jobbet var jag som en levande död . Kom hem runt tre å sov till fem . Fortfarande i tron om att jag vad död. Sov som en stock i natt . Fee har dock börjat med att komma fram och slicka på mig rätt i ansiktet när hon tycker att jag borde vakna . Gick en lång promenad nu på morgonen . Skönt ! Hösten är här det är svalt och man kan gå utan att svettas ! Hängde med Sofie i förrgår , var jätte mysigt, barnvagns promenad och skitsnack . Tänk vad det går fort , inte länge sedan vi lekte polis ute i skogarna och nu går vi och pratar blöjor och matbröd . 18 år går fort ! Tydligt det ! 

Vill åka ner till Sofia , som sagt våran årstid nu , dricka te och ligga skavfötter i soffan , de växer man inte ifrån , måste först byta rem på bilen 4.300 kr på verkstaden. Glada nyheter då jag har trott att det skulle gå på runt 7000kr . Sedan kan jag åka ner till Trollhättan . Det är faktiskt en jätte mysig " stad" många små butiker och caféer och vatten :) får bli att planera in det :) 

Helgen blir lugn , hoppas att vi kan rensa i källaren , hur mycket skit kan man samla på sig ? Måste få struktur på det hela ! 






RSS 2.0