Finspång

Finspång, hålan jag flyttade till för jobbet och kärlekens skull. Men fy fan va tråkigt de är här. Igår styrde jag upp tjejfest, vilket blev underbart lyckat, med mat och gott dricka och massa tjejsnack enda in till småtimmarna. Men man känner endå suget att man vill ut på ett dansgolv, men så här är det förstår ni att, den ena krogen har kånkat, den andra har semesterstängt, den tredje stänger tolv...Ah det var det de. Men vi hade endå mycket trevligt, idag därimot spelade aik-elvsborg och då tänkte vi att vi skulle åka upp till olearys för att äta en bit mat och se matchen där. Vi var ett gäng, och när vi ringer stänger de kl 19.00 pgr av sjukdom..Det är ett skämt, Finspång är ett vakum, det är knappt att man kan ta sig här ifrån med buss till stan för att bussarna går för sällan, och heller knappt tillbaka.

Nåja , så det blev inget, så är det när man bor här, mitt i Sveriges vakum, helt otroligt att bankomaterna fungerar på helgerna.


Stockholm




Att se stockholm från denna sida är inte annat än vackert . Under förra veckan var vi fem dagar i huvudstaden, och vi hann mycket, samtidigt som vi kunde slappna av helt. En dag gick vi på stan i nio timmar, mellanlandade på mosebacke för en öl och utsikten var som sagt underbar ! Lärde mig åka tunnelbana med. Under vår dag i själva staden så ville vi besöka cornelies grav som ligger vid katarina ka. Och mitt minne är inte de bästa, men jag var bomb säker på att jag hört från någon vid ett tillfälle att katarina ka har två torn, jag är hundra på de, så vi tog en vandring och letade efter två torn, vi hamnade då vid sofia kyrka, vilket bara har ett torn, nåja efter mycket om och men och mitt såkallade minne så hittade vi både kyrkan och graven.

Vem fan är de som har sagt att katarina ka har två torn? By the way...


Götlabörg

Kom hem igår, det var ett jättebra dygn, fint hotell härlig utsikt och underbar frukost. Liseberg blev kalas ! Och så var vi och strosade i den fina stan, vilken skillnad de är på stockholm och götet, de sidorna vi fick se av göteborg va verkligen jätte fina.  Och i morgon åker vi till nästa storstad, Stockholm då vi ska hälsa på svärfar under ett par dagar, ska bli riktigt trevligt.

Sverige, de är vackert på sommaren. Hm ja om det är sol, varför tog vi inte en semestertripp till utlandet ?! Hade fått mer sol där på en vecka en vad man hade fått här i sverige under sommaren. Det bara regnar och regnar ! Usch, nä nästa år blir det söder ut .


Kärt besök


Blev bjuden på mat idag av svärförälldrarna vid bergs slussar, är riktigt fint där ute, och god mat var det oxå, och så solen som sken efter många dagars frånvaro. Härligt med semester ! Igår var arbetskamraten M här på middag och drinkafton, vi skulle avsluta kvällen på byns Oléárys  vi kom upp dit 21.20 22.00 så stängde dem, midre kul. Så vi skildes åt runda om fötterna, jag mötte upp karln hos gemensamma vänner så blev det en nattpromenad hem.

Min dvd-box kom, så just nu rullar de femte avsnittet av serien, skönt att inte behöva gå upp till jobbet i morgon, bara njuta! Fredag längtar jag till, då blir de göteborgsresa och hotell ! Mmm hotellfrukost var inte igår man åt direkt, de är det bästa, och så de där sängkläderna, mjuka och sköna !  Skulle vilja försöka få in räkfrossa på Lördag men tiden finns inte.. Man hinner inte allt, men som sagt jag ska njuta fullt ut på semestern åter igen!


raindrops falling on my head



Såg ni viktoria dagen ? Jag såg att kungen försökte trassla in sig i en sopsäck z, och jag hade inge ljud på tv,n så jag tänkte att de måste vara nått skämt, men vartefter så  höjde jag volymen och sen fattade jag att han inte hade nått annat skydd mot ösregnet, ingen av kungafamiljen hade inte nått skydd.

Dagen efter stod det  i tidningen om att svt skämdes över att de inte kunde fixa fram bättre skydd mot regn, men jag undrar då, Kungen är alltså 65 år gammal siliva nått äldre och barnen är fullvuxna, hur svårt kan dett vara stt ta med sig ett paraply? Ja menar man ser ofta på himlen om de kommer komma en skur, jag förmodar att det inte var klarblått när de åkte från A-B . Tycker det i alla fall va hemskt kul.

Vi vanliga människor får  förutse hela tiden, roligt att kungen kanske kom på att man kan ta med sig ett paraply, eller i alla fall någon som håller det åt honom. haha


Tusenbröder



Minns ni denna ?
Jag tänkte att de kommer ju garanterat regna minst en dag på semestern, så jag beställer hem denna box från ginza så jag har en back up i fall regnet kommer. Så nu har man ca 600 min tusenbröder att se på, plus den OKLIPPTA versionen på filmen, tack gode gud ! Hur mycket bortklippt som helst om man tar den klippta versionen ! Men som sagt den dimpar väl ner i bravlådan nästa vecka någon gång:) Ser fram i mot den där dagen då de regnar ;)


SEMESTER !?


Fredag ! Ledig ? Näe , jobb ! Kväll idag, delat i morgon och så fyra på söndag. Ska försöka att se att semestern är nu riktigt nära. Ska bli Underbart ! Vila upp sig riktigt ordentligt.
Semesterplaner
Liseberg övernatta på Hotell
Stockholm tre-fyra dagar besöka cornelies muséet
Övernatta hos farmor och farfar
Och sen blir det att bara njuta, just de. Jag och Pirre ska ha en dag då vi bara ska vara lulliga en hel dag, varför? Jo för att vi har semester !

Men som sagt laddar för jobb nu. Känns tungt, riktigt jobbigt, att jag var så dum att jag inte kollade om jag jobba helgen innan semestern, nåja man lär av sina misstag !


Second hand



Chabby chick i mitt kök.
Jobbar intensivt på att få en lantlig chabby chick stil i mitt kök, älskar de lantliga, vill ha gammalt ! När lönen kommer blir det loppis:) Älskar min nya sockerskål som står på hyllan :) Skulle vilja åka runt på loppisar och bara handla fina gamla saker, roliga är när man går in i butiker som säljer nya "gamla" saker så är de 200 kr dyrare än vad man kan få på en loppis, bara för att de är gjort i gammal stil, nä tacka vet ja begagnat .


JAG FYLLER ÅR IDAG



Jaha ja, så har man fyllt åt, gjorde denna skapelse till tårta som fick godkänt av mina firande besökskaniner. Fia trodde inte att det var jag som gjort tårtan, haha så de ser jag som posetivt :)  När jag kom hem efter jobbet så stod det en bukett med blommor på bordet och middagen var framdukad, i form av min favoriträtt och det var inte pizza eller tacos;)  Å så ett litet kuvert :) Är endå rätt kul att fylla år, och så står min cykel inne i vardagsrummet som jag är så glad över ! Har tjatat om en cykel länge , mina måsten var en bred sadel för mitt breda arsel och en högt kärringstyre så jag inte visar min breda bakdel:) Och det fick jag. Så nu ska de motioneras...


Pirre var tyvärr tvungen att jobba eftermiddag, så födelsedagen blev inte som jag tänkt, men jag har haft en jätte bra dag, fina vänner på besök och så de lilla knytet Tuva. Söta lilla skapelse ! Är så glad över att mina fina vänner fått en sådan fin dotter, älskar när de kommer hit så jag får gosa med de lilla livet.

Så ja några timmar kvar av födelsedagen , det ska drickas te med grannen och se på allsången. Sen blir det sängen... Har jag blivit gammal eller? Haha.


22

Sov länge idag, 09.30 skönt att få sova :) Jobbar kväll idag så bäst att passa på, ledig bara Torsdag denna vecka sen vankas det helg jobb, men sen är det semester ! Hoppas på bra väder så man kan sola lite, har varit grymt dålig med det. Ine ens badat än i år , har aldrig varit efter midsommar, men man börjar väl bli gammal;) Fyller 22 år i morgon, och? Det känns ingenting ...19 var kul, men 22 !


Gröna lund



Igår får vi tre flickor upp till huvudstaden, var en riktigt bra dag, men va varmt de va ! Jag var helt fel klädd, och tillslut stod vi inte ut med värmen och allt folk. Men man blir barn på nytt när man får åka karusell , men jag var inte så kartig då jag satt 55 m upp i luften och blicka ut över stockholm i uppskjutet:) Var lite läskigt, man blir nog fegare med åren, de märkte jag. Men de hinndrar mig inte:) 


Städtime

Jag gillar inte att städa, men jag älskar när det blir fint alltså måste jag städa. Så nu städar jag, gick en halv dag och väntade på IKEA som aldrig blev av, vilket jag visste , så jag fick ersätta mina förväntansfulla timmar med nått annat, städa. . . Åkte upp till byns storlager där jag ville ha ett parasoll ..till som man spänner upp på ballkongräcket, P får utslag av solens stårlar och all värme medans jag hatar att bli svettig , så de krävs två . Usch man ska verkligen inte sätta sig ner, när man är i farten, nu tappa jag mitt flew, bäst jag fortsätter


Fredag ?!



Fredaaaaaag ! Eller ja Torsdag , men jag är ledig i morgon så de känns som Fredag . Underbart ! Mamma och jag ska en sväng till Linköping , så jag kommer inte lägga upp några bilder på vad jag inte har köpt på IKEA...Höm Höm !

Tittar på familjen Annurlunda, verkar mysigt med så många barn , men va dyrt det ska vara. En frukost liksom , va kan de gå på? Julklappar då, är man 10 barn så max två klappar var eller? Nä två tre stycken knyten sen är det stop i produktionen. Och så en sak, när hinner mamman jobba ? Ja menar har man tio ungar lär man ju vara mammaledig i tio år och har massor av dagar att ta ut, jaja inte mina bekymmer, men jag undrar bara hur man får ihop det?


Vänskapen


Sofia & Jag


RSS 2.0