Hm hunger

Sovit i ett par timmar, det var skönt . Nu är jag helt borta och vet knappt var jag är. Gick in på Hm´s hemsida, (utan att beställa) Men fy vad kläder jag ville ha, var riktigt jobbigt att inte få klicka hem någonting. Vill att det ska bli sommar så man kan klä sig i alla färger, guld och blått och rosa , nu består min garderob av svart vitt och grått. Klicka i alla fall hem en bikini då det är ett akutläge just nu. Svart givetvis :) Ska försöka att äta lite, sedan i Fredags har jag lyckats fått i mig tre smörgåsar, en tallrik med yougurt en halv pizza fyra glas nyponsoppa fyra koppar kaffe och lite honungsmelon. På fyra dagar, men jag känner ingen hunger alls så inte lätt att äta , nyponsoppa är mitt dropp.


Spikmatta is the shit !

En kom förbi för att leverera en spikmatta som hon tyckte jag behövde . Och den är underbar ! Den gör fruktansvärt ont i början tyckte jag , men bara man slappnar av så gick det bra. Och när jag legat i tio minuter efter att jag börja leva igen fick jag en liten kick av energi . Så jag rekomenderar detta till alla . Skönt att se saker från ett annat format då jag efter mattan orkar sitta upp .


Fega inte

Vilka nätter å vilka dagar ! Jag är helt borta och vet knappt vad jag heter , bara hostar hostar , och sover , har inte ätit nått på 26 timmar då jag inte ens känner hunger av medicinen . Usch ! Jag vill bli frisk nu, det blir bara värre.

På sjukan här är det ju ett skämt hur de behandlar patienter i telefon . Spydiga och otrevliga . Först tyckte hon att jag skulle fortsätta hosta en månad för att sen söka igen , då berätta jag för henne att jag hostar tills jag spyr och inte klarar av att andas på grund av att de gör för ont i mina luftvägar . Blev så sur så jag bad om att få tala med en sjuksköterska eller läkare . Då sa hon att hon kan skriva ut recept, och min mot fråga var givetvis varför hon inte gjorde det. Men tillslut så fick jag min dos.

Folk säger att jag går för hårt på, men för ca ett år sen fick jag halsfluss , jag hade feber och helt igentäppt i halsen . De rekomenderade mig zyx glass och te, i stället för pencilin . Det är ett skämt ! Plus att en vän till mig hade början till lunginflammation och fick fel pencilin så hon fick lunginflammation . Så man ska inte fega när man ringer .


Kuckelimuckmedicin

Tvingade till mig hostmedicin idag från sjukan . Efter mycket om och men och åter men fick jag vad jag behövde, tack ! Känner mig helt slut i kroppen efter feber och jävuelns påhitt ,hosta .

Nåja. Det som inte dödar , de härdar .


Färgändra mig

Jag har alltid varit svart , svarta byxor svart tröja , linnen toppar trosor bh nagelack osv allt ska vara svart. MEN ja kan oxå ändra mig, å i vårens pasteller tänker jag köpa ett par färglade brallaxer som jag kan gå och störa folk med, bara för att kan :)


Sjukskriven

Var tvungen att sjukskriva mig . Hostan tar kål på mig . Varje andetag är tungt och jobbigt , så sömn och Alvedon för mig i Helgen . Ett läkarbesök kanske så man kan få lite kuckelimuckmedicin . Men de är ju snåla på att dela med sig från medicinförådet . Två panodil och gå och lägg dig säger de, så jag prövar . Funkar inte det så får jag flirta mig in hos farbror doktorn . För övrigt skulle de behöva gå Charmkurs.


Love is in the air

Ibland måste det förflutna göra sig påminnd för att man ska kunna förstå hur bra man har det. Jag är den Lyckligaste personen i världen tillsammans med mitt hjärta ! Och känner mig så säker på kärleken som finns !

Jag är galet kär! Som jag var 17 oktober 2009 .


Kaffe dagen dryck !

Så var fredagen här. Underbart, en vecka kvar tills min lediga helg ! Man  måste se framåt:)
I morse slog det mig att jag behöver en ny kaffebryggare, man ska faktiskt kunna låta kaffet stå på en timma utan att det smakar metall. Den har gjort sitt, faktiskt så är en kaffebryggare nått jag verkligen skulle kunna lägga pengar på, kaffe är dagens viktigaste dryck ! Jag började dricka kaffe väldigt tidigt , tror inte jag var mer än ett par år, och vid sex års ålder kunde jag brygga kaffe, inte illa:) Jag blir alltid förvånad när någon inte vet hur man gör, haha. Dock så drack jag kaffe med mjöl och socker, eller tvärtom, socker mjölk och kaffe, men drack det gjorde jag.  I sommras var jag torsk på att göra hemmagjord latte, det blir riktigt gott. Men nu har givalias produkter sluta att säljas i finspång, så nu måste jag ta mig in i stan. supergott blir det.

Ett jätte stort glas
värm en halv dl mjölk
koka kaffe
häll i mjölken i glaset
häll i halva påsen med pulver
rör om
häll i kaffet
vispa mjölk så då kan hälla på skummet på toppen av glaset.
Super gott !




Resultatet av hemmagjord latte a`la Liina : )


Mitt älskade turkiet


Ta mig utomlands !
Ta mig till Turkiet, skulle kunna döda för att komma dit, är nått speciellt med de landet, personerna kulturen, som turist så är det underbart ! Åå vad jag vill åka, skulle göra precis vad som helst !


Plugg

Klockan ringde 07.00 , letade mig upp till kaffebryggaren, och så tog jag en överfull kopp med kaffe, eller kopp är väl synd att säga, mugg ! Satte mig vid datorn och pluggade, har just skickat in uppgifterna , så fem timmar har jag suttit som limmad här. Insåg att av den muggen kaffe och de två smörgåsarna jag tog till mig vid frukosten så åt jag kanske 25 % av de. Så nu känner jag att hungern kryper på.

Skulle träffat jezzy idag, men det fick skjutas upp för att jag verkligen ville bli klar med detta. Så måste jag läsa igenom hela bok jäveln med LSS LAGAR OCH SoL HsL Lagar, jag ska aldrig bli jurist i alla fall! Och får vi hoppas att provet går bra på Måndag och att uppgifterna blir godkända. Känns bra, men jag vet att jag kunde gjort det hundra gånger bättre. Varför ska jag alltid börja så sent med plugget ? Kan jag aldrig lära mig..Då slipper jag ju sitta och panikplugga. Käftsmäll borde jag ha.

Lön idag , ville till stan och köp en vit ryamatta, men nej, som sagt ovanstående är viktigare, orkar inte en skriva ordet längre. Fia kommer hem i helgen, tack och lov, Pirre lämnar mig för Götet , trodde jag aldrig, men så blev det. Synd att jag inte var ledig för då kunde man kanske njuta av ensamheten, nu märker jag väl knappt att han är borta då jag kommer jobba konstant. Nä fy , vad jobbigt det kommer bli. Men jag ger igen sen i Juni när fia och jag drar till Turkiet;) Då ska han får smaka på ensam de säger jag er. Rätt intressant då jag tänker på de gånger vi vart ifrån varandra, inte ofta, men å andra sidan går vi om varandra vissa veckor så ibland känns det som om man lever själv. Tack och lov så är man ju inte det. Men det är skönt att vara själv ibland, lika mycket som det är att inte vara det. '

Nähe, nu då? Kanske ta av sig morgonrocken och tofflorna, för de är nämligen fortfarande på .


Det går neråt men uppåt

Nu kan det bara gå åt ett håll , neråt ! I vikten alltså:) med dessa
Skor ska jag svettas , jag ska skrika , jag ska gråta sen ska ja köpa nya , Ne vars så illa ska det inte vara. Men de som känner mig vet att jag har väldiga problem med mina fötter , så nu har jag äntligen ett par bra skor . Och när Jag säger problem då menar jag verkligen problem , blir liksom inte bara lite öm, men det är en annan historia . Framöver i bloggen ska jag försöka skriva mycket om hur jag går till väga med min vikt, mina framgångar och motgångar . Sju kg mer ska jag ner och min plan är.

Äta mindre alltså så som jag gjort . Hälften . Så jag äter från en mindre tallrik. Unnar jag mig fredagsmys blir det en liten skål , inte två liter cola utan en liten 33:a sorligt men sant:)

Gå gå gå , promenera. Mitt jobb är guld i detta läge då jag kan gå runt till våra pensionärer så då får jag mycket av det , men inte allt . Sen framöver kan det bli att jogga på jorden i stället för att promenera .

Mycket vatten , vatten vatten och vatten.

Tänker alltså inte förbjuda mig själv att äta vissa saker , utan bara att ta mindre av det, men så klart försöka låta bli. Det absolut jävligaste är att sluta med sockret i kaffet !

Im on My way :)


Plocksallad

Ica's plocksallad är bra god den, bra dyr med . Men efter att fått bekräftat om min viktnedgång så vill jag verkligen hålla i den, de nya skorna ligger och väntar på mig också så de kanske får invigas idag . Vill hitta lite " out and walk" låtar så man blir lite pepp. Några som kan ge några tips?

Jobb i helgen blir det. Trevligt faktiskt så tycker jag det. Var länge sedan nu . Så börjar jag med plugget idag igen, härligt att vårterminen drar igång , hallå vårtermin, UNDERBART ! Snart vår, å vi har en underbar vinter med minimalt med snö, kan inte vara bättre .


4 KG



Och min diet har lyckats ! Bara att äta mindre bästa är att ta en mindre tallrik och dra ner på allt socker, så på ca två veckor av att äta mindre och dricka mindre med socker i och försöka att h¨lla igen på godsaker så har jag tappat 4 kg , och så går jag, inte överdrivet mycket, men tillräckligt för att det har gett resultat :) Wohoow


Jag saknar dig



Hyrde filmen "JAG SAKNAR DIG " två tvillingsystrar som står varanndra nära, de är 14 år och den ena sattsar och drömmer, medans den andra lever i nuet och är lite vildare, och självklart händer det som inte får hända. Filmen fick mig att fulgråta tyst för mig själv. Hade jag sett den med P så hade han spotta och fräst på filmen då han tycker att all svensk film må fara och flyga, medan min andra film kompis sofia har lite mer överseende med film och ser inte allt svart eller vitt. Filmen var bra, jag kan tänka mig att den är ännu bättre för just 14-15 åringar som har syskon eller en bästa vän ungdommsfilm ! Måste jag säga de som 22 åring ?! Ungdommsfilm..


Anna-sofia



ska ta en fika idag med min nya vännina Anna-sofia 43 år :)


Sicket gnäll

"Har varit duktig idag och städat hela huset"
"Har städat bort julen"
"har sprungit 7,5 mil"
"Har gjort storkok för ett år framöver"

Folk är verkligen duktiga , facebook syndromet, alla är sjukt duktiga verkligen . Men gör dessa människor bara vettiga saker? Jag känner mig lite under alla andras nivå. Jag gör oxå väldigt mycket saker, men på facebook skriver man ut allt vettigt man gör för att sedan få ett "gilla" eller "tummen upp" Är det okej att under 2012 göra absolut ingenting? Måste man vara hyperaktiv och få bra kritik , är det så att folk inte får tillräckligt med pepp ändå? Jag och min vän satt och diskuterade detta, hon är nog lika inaktiv som jag, eller så behöver vi kanske inte så mycket respons på det vi gör. Ja kan känna att jag varit duktigt endå. Ska göra en rensning på facebook, jag har inte nått personligt ont emot er, men jag orkar inte med era statusuppdateringar ...typ

"Är så sjukt trött hela tiden, har ont överallt orkar ingenting"
"154:de dagen med feber"
" hostar"
"sjuk"
"har så ont"
"har fortfarande ont"
"ännu mer ont"
"jaha sjuk igen"
" Mååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååål,,,,,
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa"

Ja ni fattar. Jag har inget behov att behöva få veta flera gånger per dag om någon är så dålig och så sjuk, gnälliga personer helt enkelt. Eller om de vabbar , svabbar eller sabbar . Så ta det inte personligt, det är statusuppdateringarna jag inte orkar med;) Ett bra tips är att skaffa en blogg, där man kan gnälla av sig så som jag, dessutom ser man hur många som följer och läser bloggen och då hur många som är intresserade av vad du pysslar med. Jag har inte alltid de intressantaste uppdateringarna heller, mitt gnällställe är nog här, dels för att jag skriver av mig här och tycker det inte är fel att folk får veta vilken gnäll kärring jag är, men å andra sidan är det frivilligt att läsa min blogg. Skriver väl inte allt för världsförändrande meningar här men det är skönt att skriva av sig ibland. På facebook kan man läsa av rätt snabbt på statusuppdateringarna vad det är för personer man har på vänlistan exempelvis  " filosofen, humoristen, överklassaren, snåljåpen, livsnjutaren, partyprissen "mm och jag tycker facebook är ett bra forum där man kan hålla kontakten. Men jag ser inget behov med att vara vän med någon som är min väns kompis bekant, bara för att vi sågs på en fest eller liknande och inte har nått gemensamt med. Folk jag bryr mig om är egentligen dem man vill ha på sin vänlista och följa helt enkelt. Sedan förstår jag inte varför vissa blir så arga på facebook och anklagar folk för att vara så nyfikna osv, varför vara vän med personen? Varför skriva en statusuppdatering om du vet att den blir tillgänglig för alla , skriver jag någonting så är jag medveten om att folk kan läsa det, det är väl grejen med facebook? Annars får man väl skaffa sig ett Alias på lunarstorm eller kamrat:)

Nää ni. Nu har jag gnällt lite .
"Dags att göra sig i ordning för kvällens arbete 16-21 , ledig i morgon , skönt !"
;)


Det finaste

Kärleken till honom är det djupaste, vänskapen jag känner är den starkaste , tilliten till honom är det optimala. Och livet tillsammans med honom är det viktigaste . Han är det finaste jag har .

Jag älskar dig !


Dagdrömmer

Fredagkväll . Tacos som alla andra Svenssons , och så film. Bara njutit av Helgens startskott , blir hur passivt som helst. En promenad på sin höjd . Sitter och drömmer mig bort till sommar och sol! Hoppas på en bra sommar med mycket sol och värme , en snygg kropp att gå om kring i och så massa impulsivitet ! Någon helg tänkte jag bege mig till stugan i Laxå där det knappt finns vatten eller el, bara skog och mossa, undra om Pirre klarar det ? Själv törs jag inte vara, kanske farmor och farfar gör mig sällskap, trots deras stuga så kanske ska fråga
Dem först :) men de har nog ingenting imot att jag beger mig ut i friska luften , men som sagt långt kvar ! Om jag inte lyckas byta semesterperiod så får Pirre och jag bara en vecka ihop, känns surt . Men men sommar sommar , långt kvar !

Måste ta ner julsakerna i morgon oxå. Men det är väl ingen lag på de, i fall jag tar det enbart lungt ( om ja kan )


Dagens tänkvärda
Var alltid på din vakt mot en försonad vän .


En kväll som denna

Gjorde jordens dunder miss när Jag hyrde en film. Gjorde en kopp grönt te och tände några ljus och skulle njuta 1,5 timme tänkte jag, men filmen jag hyrde var 3 timmar, så det blev kvalitétstid med en skål på popcorn oxå när jag insåg att filmen blev betydligt längre än planerat . Men vad gör de? Slapp ju disken och vika tvätt , de tar jag i morgon :)

P har vart på hockey, slutade men förlust och en otrevlig överaskning i form av nått Jag inte ens vill nämna ! Men som sagt skulle bli mer posetiv och lugn detta år så jag ska nog försöka att tänka som så att människan inte ens är värd en tanke.


Nu tackar jag för mig .


Puss


Fotografier




Sitter och letar efter en fotograf som verkar duktig. Finns ju så många duktiga, så svårt att välja. Jag och P har pratat om att vi vill fotografera oss tillsammans, så varför inte nu? Pirre känner en fotograf men han bor i Eskilstuna, i 30 års preicent fick P en fotografering av honom i studiomiljö, men vi har tänkt att spara den till ett senare tillfälle. Så som sagt vet ni duktiga fotografer så vet ni vem som söker en:) Föreställde mig en liten del av en vägg här hemma som ska smyckas ut med fina fotografier . Skulle så gärna vilja kunna fotografera, men jag har verkligen noll känsla för de, min lilla syster är duktig på det, önskar som sagt att jag kunde. Ska nog köpa mig en kamera och sedan börja skicka in bilder och framkalla. Det är ju flera år som är borta från linsen så att säga. Man har bilderna på datorn och sedan så försvinner de vartefter . Tacka vet ja gamla hedliga framkallade bilder !


Egentiden du måste ha






Den nästan mysigaste stunden på dagen, är när jag får ta på mig min morgonrock,  min tofflor och sen mysa ner mig med frukost framför tv,n och bara njuta av stunden. Är så skönt och avslappnat.Åt en jätte goed frukost, havregrynsgröt med bär, ett kokt ägg och kaffe. Jättegott ! Gröt är jätte nyttigt, sedan går det så fort att laga till, så här sitter jag och myser och ha lite egentid. Det är viktigt för mig med egentid, det har det alltid varit, tid när jag inte vill prata med någon , bara vara för mig själv, kanske gör jag ingenting, eller så åker jag in till stan och handlar, eller hyr en film och beställer mat går till frissan och blir ompysslad. Eller köper en bra tidning och onödigt mycket choklad och myser ner mig i soffan. Jag vet att det är lika viktigt för mig som för P, och det känns jätte bra. I vissa relationer kan egentid uteslutas, men jag tror att det måste vara ett måste för att det ska fungera. Jag skulle inte kunna leva i ett förhållande utan egen tid, alltså inte tid för mig själv och en skrikande unge i vagnen eller på axeln, eller en tjatandes syster i soffan, helt själv bara.

Nåja , P åker på hockey ikväll, han får egentid, och jag får egentid, sen har vi kvalitetstid i helgen:) se så bra. Ska fortsätta njuta av stunden nu .






mina mål

Målen är mina löften.

Tänkte dela med mig av mina mål som jag ska nå under 2012. Mycket handlar om förbättring. Ja kommer försöka att tänka mer på mig själv, försöka att lyssna på mig själv och min känsla och vad den säger. Stressa ner, men det är fan det största hindret för mig. När jag ibland berättar för någon vad jag gjort så kan min dag se ut så här.

Jag hann vakna, satte på kaffe, under tiden kaffet rann ner tog jag en dusch, sminkar mig , plattar håret och klär mig. sedan dammsög jag tvättade golvet, och hängde tvätt samt stoppa i en ny maskin. Åkte och handla fikade med någon, laga mat, åt mat , diskade. vek tvätt, hängde upp mer tvätt. Plugga äta kvällsmat och sen varva ner för att sova.  Så varva ner, men för det krävs en planering . Kan inte komma ifrån det, ju bättre planering dessdå mer tid får man. Så därför är min kallender värdefull som jag fick i julklapp :) Sen för att stressa ner ska jag sysselsätta mig med saker jag förr tyckt varit helt onödigt, typ som att läsa en bok eller gå en promenad. Eller varför inte bara sitta ner?  Men stressa ner , men en dag i taget är verkligen inte min grej, men jag får försöka. Har dessutom fruktansvärt svårt för att bara sitta innan allt är gjort. Finns inget bättre än att sätta sig ner med en kopp kaffe och en underbar (förskräcklig) cigg och bara njuta för att man hunnit med allt. Men jag får försöka avstyra det oxå.

Ta hand mer om mig själv, måde själsligt och kroppsligt .
Unna mig själv saker . Jag älskar att schoppa, och framför allt handlar jag hellre saker en kläder och skor, tycker mycket om det med, men jag är en prylbrud, älskar små shabby chick saker, de äldre lantliga stile, att släppa in mig på en loppis är inte lätt. Jag går lös på sådanna ställen, och ibland är jag för snål ( dock inte på loppisar) men jag unnan mig själv inte vissa saker som jag verkligen vill ha. Eller vill göra, spaweekend eller små minisemestrar , jag slösar bort tid på att stressa i stället för attt unna mig saker. Så mer unna mig och min underbara pojkvän saker . Och så självklart att ta tag i vikten, men jag kommer inte att göra några större förändringar, inga gi eller lchf , kommer bara tänka på vad jag stoppar i mig och vikten av att röra sig , och de passar ju bra med att ha lite kvalitetstid i form av promenader.

Positiva tankar.
Tänka positiv. Tänka positivt , vad som än händer så ska jag försöka positivt, inte ge upp så lätt och stå på mig. Ochhålla huvudet högt.


My day



Fick några extra dagar med Sofia när hon blev sjuk , stackaren:) Men ingen är gladare än jag för att hon är hemms och är sjuk. Har pysslat om henne med kuckelimuckmedicin. Tycker dessutom om att pyssla om henne lite när hon väl är här.
Min bästis:)

Nåja, kvällens jobb var blött , blött och åter blött. VAD DET REGNA, OCH SNÖA OCH BLÅSTE. Men nu är jag torr och har krypit ner i soffan fram filmen Holiday, vilken bra film, älskar den , så här blir jag sittandes. Mannen i mitt liv ligger i sängen, tror han sover , så han är nattad och klar. Ska snart ktypa ner jag med, har sån överenergi när jag kommer hem från kvällsjobb, hinner inte varva ner förens man ska upp igen . I morgon blir det lång dag, sedan börjar pluggandet igen, men Tordag blir det nog tacos och filmys :)



Nyårsbilder och fardårar



Och så vart det ett nytt år oxå, mycket trevligt nyår med trevliga personer som bjöd på sig själv och dansade in det nya året med oss. Det bjöds på skalsjursoppa som min kära man tillagade och härligt vitlöksbröd och massa mer där till. Och kvar efter festen fanns  det burkar flaskor och ett härligt nyårsminne, kanske inte glasklart, men härligt. Mycket skratt och kärlek .

Nu är 2012 de året som ja ska göra det bästa av . Och det började si så där. Jag Pirre och min kära mormor skulle ut till kossebacken för att se över min nu mer ännu trasiga bil. Och så på vägen till finspång så upptäcker jag en bil som ligger så pass nära min bil att ja inte kan bromsa, utan näst intill bara gasa för att hon är så pass nära, och fort körde hon också. In i byn så kör hon om , och präjar ner mig i diket, jag rattar upp bilen och tutar , men hon for vidare, jag i chock , en förbannad pirre i baksätet och en skrikade mormor i framsätet, fortsätter färden efter henne, hon kör vidare som inget har hänt. Vi stannar bilen och sedan upptäcker vi diverse fel som blivit under hennes visit in i min sida. Smitning enligt polisen , så nu väntar vi på papper från polisen så får vi se vad som händer. S U C K ! Nåja, fick regnumret på bilen i alla fall tack vare min pojkvän som var med.

Idioter ! Kanske inte ska dömma någon så där, kan ju ha varit så att hon blev sjuk eller så i bilen, nått anfall? Men det var otäckt hur de än var. Jaja vi klarade oss så nu får vi se , om det fortätter så här i olyckans tecken året ut.

Bye the way fick vi möta upp polisen på viberga parkeringen, så alla som såg mig där så var det inte JAG som gjort fel ! I lilla Finspång så snackas det ju.


RSS 2.0